Seuraa 
Viestejä45973

Jos virus hajoaa desinfioinnin seurauksena, mihin sen perimäaines kulkeutuu? Säilyykö sen DNA? Virushan ei ole elävä niinkuin bakteeri on. Voiko ihminen tuhota viruksen niin, että sen DNA katkeaa? Jos voi, niin mitä näistä katkenneista DNA -pätkistä tulee? Voiko niistä kehittyä uudenlaisia viruksia tai voivatko ne yhteenliittyä johonkin toiseen DNA -ketjuun?

P.S Tämän piti tulla geenit ja biotekniikka -ketjuun.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Se perimäaines hajoaa käyttökelvottomaksi.
Esim. jos peset kätesi viruksia tappavalla aineella, virus hajoaa epämääräiseksi dna/rna kappaleiksi, joista ei ole haittaa.

Minusta olisi kiintoisaa tietää, miten virukset syntyvät ja mistä syystä.

Jos Keskiajalla oli tauteja, jotka surmasivat ihmisiä (ja eläinpopulaatiota varmaan myös) suurempia määriä. Myös 1900-luvulla on Euroopassa ollut jokunen influenssa, joka on nykyisen sikainfluenssan tyyppinen, jolloin silloin eläneillä on epätodennäköisempää sairastua nyt riehuneeseen aaltoon.

Sikainfluenssan kai arvioitiin saaneen alkunsa Meksikossa. Mutta miksi? Jotenkin arvioisin, että kyseessä on jokin biologisen systeemin muunnos, mikä tapahtuu maailman fysikaalisissa rajoissa ja reunaehdoissa. Mutta miksi niin kävi? Se olisi kiinnostavaa.

Entä lintuinfluenssa? Se oli varmaan ihan eri taas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ellol
Minusta olisi kiintoisaa tietää, miten virukset syntyvät ja mistä syystä.

Virukset ovat eliöitä ihan siinä missä muutkin, vaikka niillä ei olekaan soluja tai aineenvaihduntaa. Ne kehittyvät.

Virusten sukupuu voidaan jäljittää miljardien vuosien päähän. Vielä ei tiedetä varmasti, ovatko ne selviytyjiä elämänmuodoista, jotka kukoistivat ennen solullisen elämän syntyä, vaiko solullisista eliöistä kehittyneitä äärimmilleen erikoistuneita loisia, jotka ovat menettäneet kyvyn elää itsenäisesti.

Oli alkuperä kumpi tahansa, ne ovat nykyään oma eliöryhmänsä, jonka evoluutio toimii samojen sääntöjen mukaan kuin muunkin elämän. Mutaatiot ja luonnonvalinta tuottavat silloin tällöin viruksia, jotka rakentuvat hieman eri tavalla kuin esi-isänsä, ja pystyvät kiertämään isäntälajin puolustuksen tai tarttumaan uuteen lajiin. Jos saman isännän samassa solussa loisii kaksi eri virusta, niiden perimäaines voi sekoittua uusissa viruksissa. Toisinaan virukset nappaavat matkalla mukaan isäntäsolun perimäainesta jättäen osan omastaan isännälle.

Näillä keinoilla syntyy uusia viruskantoja. En tiedä, mitä tarkoitat biologisen systeemin muutoksilla maailman fysikaalisissa rajoissa ja reunaehdoissa (kuulostaa jonkun New Age-uskonnon mainoslehtiseltä) mutta siitä ei ainakaan ole kyse.

ellol
Minusta olisi kiintoisaa tietää, miten virukset syntyvät ja mistä syystä.
..

Entä lintuinfluenssa? Se oli varmaan ihan eri taas.
Influenssaviruksen genomi koostuu (muistaakseni) 8:sta RNA pätkästä. Kun kaksi eri influenssa virusta monistaa itseään samassa solussa pakataan näitä palasia umpimähkään.

Mei long

Vielä ei tiedetä varmasti, ovatko ne selviytyjiä elämänmuodoista, jotka kukoistivat ennen solullisen elämän syntyä, vaiko solullisista eliöistä kehittyneitä äärimmilleen erikoistuneita loisia, jotka ovat menettäneet kyvyn elää itsenäisesti.

Tosissasi väität, että kaikilla viruksilla on universaali esi-isä (siinä mielessä, ettei mikään muu elävä sotkeudu väliin)? Itse epäilen, etteivät edes esim. kaikki + ssRNA virukset jaa yhteistä esi-isää (edellä mainitulla tavalla).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat