Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Euroopan maat, Suomi mukaanlukien, ovat ottaneet nationalismin yhdeksi suurista vihollisistaan.

Suomessa esitettiin EU-vaalien alla taloudellisen protektionismin vaaroja, ja että eristäytymistä omien rajojen taakse on nykyisessä maailmantilanteessa vältettävä kaikin keinoin. Myöskin sosiaalisessa mielessä isänmaallisuus ja kansallistunne luetaan köyhyyden ohella suvaitsevaisuuden ja maailmanrauhan suurimmaksi viholliseksi.

Vaatimus on aina ollut EU:n kontekstissa käsittämätön, sillä unionihan on alunpitäenkin ollut perustajavaltioidensa yhteinen nationalistinen valtapyrkimys.

Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Belgia johtavat sekä taloudellisesti että aatteellisesti 27 maan unionia, joka käsittää 7% koko maailman väestöstä. EU:n bruttokansantuote on 15 247 triljoonaa dollaria (2008, ostovoimakorjattu) eli 21% koko maailman BKT:sta.

On helppoa olla tyytyväinen, jos asuu entisessä siirtomaavaltiossa, joka yhdessä muutaman muun maan kanssa hallitsee suurta osaa sivistyneestä maailmasta. Mikäpäs sen parempi vaihtoehto nationalismille.

Reunavaltioille sen sijaan ei jää itsemääräämisoikeutta, ei omaa valuuttaa, ei omaa lainsäädäntöä eikä edes kirsikoita kakusta. Nettomaksajien osa on olla keskusvallan päätösten toteuttaja ja poliittinen väline. Kriisitilanteissa EU on varautunut vetäytymään reuna-alueilta suojaamaan etupäässä keskusvaltojensa turvallisuutta. Voittajan on helppo hymyillä.

Maailma on moninapainen. Yksi napa löytyy EU:n sydämestä. Toivotan kaikille maailmanvaltiaille tasapuolisesti menestystä rauhanprojektinsa parissa.

Kommentit (5)

Sanotaan, että EU:n suurin saavutus on 60-vuotinen rauha. Näin se siis ei voi olla huono projekti.

Edes tyydyttävän suhteellisuudentajun omistava kuitenkin huomaa, että eiväthän rauhoittelua vaatineet 60 vuotta sitten mitkään muut kuin toisen maailmansodan pahimmat riitapukarit: Saksa, Venäjä, Italia, Japani, USA ja Britannia.

Miten esimerkiksi Norja on uhka Romanialle? Tai Suomi Espanjalle? Tai Viro Turkille?

Miksi kaikki pienet valtiot Euroopan laidoillakin ovat osa kaiken kattavaa unionia, jonka tarkoituksena on ainoastaan estää muutamaa historiallisesti väkivaltaista keskusvaltaa, entistä imperialistia, tuhoamasta toisiaan?

Nyt Lissabonin sopimuksen (EU:n perustuslaki osa II) läpiajamisen aikana tämä kysymys on relevantti. Mikä on EU:n tarkoitus, mikä sen ideologia, kenen etua se palvelee.

EU-vaalien alla Lissabonin sopimusta perusteltiin muun muassa sillä, että sen kautta veroparatiisit Euroopan alueelta saataisiin poistettua — ongelma, jonka EU itse aiheutti olemassaolollaan. Tästäkin kriitikot, nuo menneisyydessä elävät punaniskat, varoittivat jo ennen jäsenyyttä.

Enää neljällä valtiolla — Irlanti mukaan lukien — on tuo sopimus allekirjoittamatta, jonka jälkeen yhtenäinen Eurooppa on taas askeleen lähempänä. Suomi allekirjoitti sopimuksen kesäkuussa 2008 eduskunnan päätöksellä äänin 151-27.

Haluammeko oikeasti olla vain osavaltio EU:ssa? Haluammeko olla osa samanlaista liittovaltiota kuin USA? EI! EU on hyvä organisaatio ajamaan Euroopan maiden yhteisiä asioita, mutta totta kai oma etu pitää aina asettaa muun edelle. Globalisaatio jyrää. Globalisaatio tulee. Globalisaatio on p*rseestä! Suomi on moneen otteeseen sotinut itsenäisyydestään, ja nyt poliitikot antavat pois kaiken sen, minkä edestä kymmenettuhannet sotilaat antoivat henkensä. Valtiomme tuhoutuu, kun EU yhdentyy. Kansamme tuhoutuu, kun Suomeen tulee yhä vain enemmän vieraita, tänne kuulumattomia geenejä. Aatteemme tuhoutuu, kun Brysselin isot herrat alkavat sanella säännöt. Ja kaikkien näiden yhteisvaikutuksena suomalainen kulttuuri rapistuu ikuisesti pois, ja lopulta vieras valta vielä raiskaa rippetkin, kun Euroopan joukot vetäytyvät reuna-alueilta sodan tullen, ja jättävät meidät yksin. Me annamme kaiken vaivalla hankitun ja vaalitun, ja saamme vastapalveluksena alistua isompien tahtoon. MISSÄ ON ISÄNMAA? MISSÄ ISÄNMAALLISUUS? MISSÄ TALVISODAN HENKI? MISSÄ SUOMI JA SUOMALAISET? MISSÄ MANNERHEIM, KEKKONEN, JA MUUT, JOTKA SUOMEN ITSENÄISYYTTÄ OVAT VAALINEEN JA PUOLUSTANEET? MISSÄ VETERAANIT? MISSÄ KUNNIOITUS? MISSÄ KANSALLISROMANTIIKKA? MISSÄ SUOMEN LIPPU JA KULTTUURI, KANSANPERINNE JA TAVAT, KANSALLISLAULU, MISSÄ SUOMALAINEN SISU? HALOSET JA VANHASET SUN MUUT EIVÄT TAJUA MISTÄÄN MITÄÄN, VAAN SUiSTAVAT SUOMEN LOPULLISEEN PERIKATOON JA ALISTUKSEEN!!! Ensin Suomi oli Ruotsin alistama. Sitten ryssän. Sitten Euroopan Unionin.

Eu:n idea on yhdistää Eurooppa ja sen lähialueet yhdeksi valtioksi, jossa on yksi kansa ja yksi kieli. Yksi johtajakaan ei varmaan ole kaukaa haettu uhkakuva. Valtiollinen yhdistyminen on jo hyvää(pahaa) vauhtia käynnissä, joten kansojen sulattamisen todellinen aloittaminenkaan ei ole kaukana.

Siitä ei ole vielä päässeet Brysselin norsunluutornissa häärivät pukumiehet yhteisymmärrykseen, että minkälainen tämä uusi, uljas eurooppalainen on ja mitä kieltä ja uskontoa hän tunnustaa. Luultavasti eivät koskaan saakkaan pääsekkään ja hyvä niin.

googeli
Eu:n idea on yhdistää Eurooppa ja sen lähialueet yhdeksi valtioksi, jossa on yksi kansa ja yksi kieli. Yksi johtajakaan ei varmaan ole kaukaa haettu uhkakuva.

Rauhanprojekti ja maanosan yhdistäminen (kuinka pitkälle se sitten halutaankaan nähdä) ovat tietysti vain peiteoperaatio sille samalle vanhalle pyrkimykselle, jonka voi lukea maailmanhistoriasta, vuosisata toisensa perään. Harvainvalta.

Miksi 2000-luku olisi erilainen? Olemmeko muka sivistyneempiä tai älykkäämpiä kuin kaikki aikaisemmat sukupolvet?

EU on perustajavaltioidensa idea ja tavoite. Tätä ei yleensä huomata.

Yksinkertaistettuna se on Saksan, Britannian ja Ranskan valtapyrkimys, jolla he kruunaavat itsensä eurooppalaisen imperiumin hallitsijoiksi. Nationalismista, itsemääräämisoikeudesta, omasta identiteetistä ja sisäisestä demokratiasta luopuvat vain pienemmät valtiot, eivät entiset siirtomaavallat.

Keskusvallat pitävät tietysti nationalisminsa ja kansalliset intressinsä tiukasti itsellään, vakiinnuttavat monta sataa vuotta jatkuneen valtansa keisarikunnista asti, ja vaativat muilta kansallisesta intressistä luopumista — muka yhteiseksi hyväksi. Lissabonin sopimus vahvistaa tämän aseman.

Rauhan takeena on johtavien EU-maiden lisääntyvä taloudellinen vauraus ja johtajiensa poliittinen virkamiesvalta.

Kunnes kaikki - jälleen kerran - sortuu omaan mahdottomuuteensa.

Mikään valtio ei ole ikuinen, mikään rauha ei kestä aikaa.

Uskokaa huviksenne, "yhdentyminen" romahtaa... ryminällä.

Kaupungit palavat ja veri vuotaa, kaaos vallitsee... kunnes tuhkista nousee jotakin uutta.

Ja kaikki alkaa alusta.

"All this has happened before, all this will happen again."

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat