Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomesta löytyy edelleenkin tietty marginaalia (nuoria?) ihmisiä joilla on mitä ilmeisimmin vaikeuksia ymmärtää mitä positiivisia mahdollisuuksia maahanmuuttoon ja mukanaan tuomaan lisääntyvään monikulttuurisuuteen sisältyy. Lisäksi pakolaisten tai turvapaikanhakijoiden lähtömaan vaikeaa tilannetta ei todennäköisesti tunneta vaan oletetaan heidän muuttoliike johtuvaksi jostain aivan muista syistä. Tämä johtaa konflikteihin kohdemaassa ja on omiaan vääristämään Suomi-kuvaa maailmalla. Suurin osa kansasta ei samaistu mitenkään näihin tietämättömiin ja/tai etnisistä syistä häiriköiviin kanta-Suomalaisiin. Kannattaa lukea YLE:n artikkeli ajatuksella, sillä siinä pureudutaan juurikin pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden Suomessa vastaanottokeskuksissa kokemiin ongelmiin ja kantaväestön heihin jopa suoraan kohdistamaan fyysiseen väkivaltaan.

Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten kiristyneitä välejä paikkaillaan vastaanottokeskuspaikkakunnilla

Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten asukkaiden välit ovat kiristyneet useilla vastaanottokeskuspaikkakunnilla. Kevään aikana uutisissa on kerrottu muun muassa joukkotappeluista Rovaniemellä, hyökkäyksistä vastaanottokeskukseen Kemissä ja Suomusjärven vastaanottokeskukseen tehdystä pommi-iskusta. Suomen Punaisessa Ristissä kaivataankin nyt pikaista keskustelunavausta monikulttuurisuudesta.

Vaikka iskut ovat ääritapauksia, kertovat ne myös laajemmasta vastakkainasettelusta. Syitä ilmapiirin kiristymiselle vastaanottokeskuspaikkakunnilla nähdään monia. Heikko taloustilanne lisäsi ulkomaalaisvastaisuutta 90-luvun alussakin, toisaalta suoran rasismin lisäksi kitkaa aiheuttavat myös arkiset yhteentörmäykset.

- Lehdessä on kerrottu turvapaikanhakijoiden tilanteesta, mistä he tulevat ja miksi he ovat täällä, kertoo Rovaniemen vastaanottokeskuksen johtaa Paula Lauhamaa.

- Me ollaan tehty yhteistyötä monien eri järjestöjen ja viranomaisten kanssa, mutta luonnollinen kanssakäyminen paikallisten kanssa on haaste, sanoo Kemin vastaanottokeskuksen sosiaalityöntekijä Sirpa Tervahauta.

Punainen Risti: Tarvitaan julkista keskustelua monikulttuurisuudesta

Myös sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja Veikko Pyykkönen uskoo tiedon ja arkisten kohtaamisten hälventävän ennakkoluuloja. Sisäministeriössä ollaan huolissaan turvapaikanhakijoita vastaan tehdyistä hyökkäyksistä , mutta varsinaisia toimenpiteitä ei ole suunnitteilla:

- Me kaikki tiedämme, mikä on oikein ja mikä väärin ja miten ihmisiä ei pidä kohdella. Pitäisi muistaa, että turvapaikanhakijoiden tilanne on hankala, koska he ovat tulleet vaikeista oloista ja elävät täällä välitilassa , vastaanottokeskuksista vastaava Pyykkönen pohtii.

Pyykkönen toivoo, että ihmiset asettuisivat enemmän toisen ihmisen asemaan ja hankkisivat tietoa asioista.

- Ennakkoluulojahan voi välttää sillä, että hankitaan tietoa asioista.

Kaikkia ei kuitenkaan omatoiminen tiedon hankkiminen kiinnosta. Monikulttuurisuustyötä tekevässä ja muun muassa Kemin ja Rovaniemen vastaanottokeskuksia pyörittävästä Suomen Punaisesta Rististä muistutetaan, että oikeus hakea turvaa vieraasta valtiosta perustuu kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Järjestössä kaivataankin laajempaa keskustelua monikulttuurisuudesta.

Tarvitaan lisää tietoa niin turvapaikanhakijoille kuin paikallisillekin, yhteistyötä koulujen kanssa sekä median jatkuvampaa kiinnostusta aiheeseen, sanoo Punaisen Ristin monikulttuurisuustyön suunnittelija Marisel Soto Godoy:

- Yksi keino puuttua näihin konflikteihin on tuomita ne äänekkäästi ja avoimesti. Tätä ei mielestäni tehdä nyt riittävästi.

Muutamia pahimpia ylilyöntejä:

- Kesäkuun puolivälissä SPR:n Suomussjärven vastaanottokeskuksen ulkopuolella räjähti aamuyöllä. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

- Kesäkuun lopussa kaksi puukoin aseistautunutta miestä tunkeutui turvapaikanhakijan asuntoon Kemissä. Samana iltana toinen turvapaikanhakija heitettiin veteen kemiläisellä uimarannalla.
ps.Tärkeitä pointteja mutta lisättäköön vielä eräs miettimisen arvoinen seikka:

Syytä olisi maahanmuuttajien, sisältäen myös turvapaikanhakijat, työllistymistä edistävien keinojen miettiminen. Tässä asiassa näkisin työnantajien tämän hetkiset vastuut turhan vaatimattomiksi. Olisi ikävää, jos vastuun kantoon ei löydy kuin lainsäädännöllinen tie. Vapaaehtois pohjalta tilanteen parantaminen olisi varmasti kaikkien mielestä miellyttävämpää.

Sivut

Kommentit (16)

Vastaanottokeskuksethan voisivat vaikka järjestää vuotuisen rauhanomaisen jalkapalloturnauksen. Täten suomalaisetkin voisivat omin silmin nähdä ja kokea miten turvapaikanhakijat ovat tulleet tänne elämään rauhassa ja miten hyvää yhteistyötä he keskenään pystyvät tekemään joukkueen muodossa. Suomalaiselle rasistille tekisi hyvää nähdä miten myös ns. vaihtopenkki kannustaa omiaan rauhanomaisesti. Hetkinen, eikös näitä olekkin jo joku järjestänyt... viimeiset pari järjestettyä kyllä taisivat loppua jotenki ihmeellisesti. Liekkö tullut sadetta tai joku muu luonnonilmiö mikä keskeytti nämä rauhanomaiset monikulttuurista rikkautta korostavat turnaukset?

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009
taisto
Suomesta löytyy edelleenkin tietty marginaalia (nuoria?) ihmisiä joilla on mitä ilmeisimmin
vaikeuksia ymmärtää mitä positiivisia mahdollisuuksia maahanmuuttoon ja mukanaan tuomaan lisääntyvään
monikulttuurisuuteen sisältyy.

Kirjoitin jo aiemmin tästä, en näe humanitäärisessä maahanmuutossa mitään positiviista. Olen seurannut aihetta aktiivisesti jo vuoden verran, mutten vieläkään ymmärrä näitä positiivisia mahdollisuuksia. Voisitko tiiviisti kertoa kolme mahdollisuutta mitä a) humanitäärinen maahanmuutto tuottaa Suomelle tai lähtömaan tilanteelle b) monikulttuurisuus tuottaa Suomelle.

Tarkoitan positiivisella asialla sitä, että humanitäärisen maahanmuuton tuomat hyödyt ovat suuremmat kuin haitat liityen kyseiseen asiaan. Esimerkiksi turvapaikan saaneet menevät työelämään. Se tuo verotuloja, mikä on plussaa. Valitettavasti suuren työttömyyden, suuren lapsimäärän, ja kotiäiteyden vuoksi työllisyysprosentti jää joillakin ryhmillä kymmenen tienoille. Tällöin tuo ryhmä tulee kalliimmaksi yhteiskunnalle, kuin mitä se tuottaa verotuloja. Lisäksi turvapaikan saanneille täytyy rakentaa asuntoja, lisätä kouluja, tulevaisuudessa lisää vanhainkoteja jne. Tällöin verotulojen kannalta humanitäärinen maahanmuutto on negatiivinen asia.

taisto

Suurin osa kansasta ei samaistu mitenkään näihin tietämättömiin ja/tai etnisistä syistä häiriköiviin kanta-Suomalaisiin.

Liikunko sitten väärässä seurassa, mutta suurin osa kenen kanssa olen jutellut on samaa mieltä kanssani.

Miksi muuten taas uusi maahanmuuttoketju? Kannattaisi mennä Homma forumille kirjoittamaan, mikäli haluat jutella jokaisesta uutisesta erikseen.

taisto
Tärkeitä pointteja mutta lisättäköön vielä eräs miettimisen arvoinen seikka:

Syytä olisi maahanmuuttajien, sisältäen myös turvapaikanhakijat, työllistymistä edistävien keinojen miettiminen. Tässä asiassa näkisin työnantajien tämän hetkiset vastuut turhan vaatimattomiksi. Olisi ikävää, jos vastuun kantoon ei löydy kuin lainsäädännöllinen tie. Vapaaehtois pohjalta tilanteen parantaminen olisi varmasti kaikkien mielestä miellyttävämpää.


En suoralta kädeltä keksi parempaa PerSujen kannatusta nostavaa keinoa kuin ajaa työnantajille velvollisuutta palkata maahanmuuttajia ohi pätevämpien suomalaisten. Kummassa joukkueessa Taisto oikein pelaa?

...ja jälleen floodaajatrollimme Taisto valikoi uutisesta ideologiaansa sopivat pätkät julkaistavaksi keskustelunarvoisena "uutisena" Tiede-foorumilla. Puutteellinen viittaaminen lähteeseen lienee tyypillinen konventio "ufotutkimuksen" piirissä. Voitko sinä, Taisto viisastua asian suhteen? Minäpä pyyhin taas pyllysi ja niistän nenäsi.

YLE uutisoi:

TURVAPAIKANHAKIJOIDEN JA PAIKALLISTEN KIRISTYNEITÄ VÄLEJÄ PAIKKAILLAAN VASTAANOTTOKESKUSPAIKKAKUNNILLA

Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten asukkaiden välit ovat kiristyneet useilla vastaanottokeskuspaikkakunnilla. Kevään aikana uutisissa on kerrottu muun muassa joukkotappeluista Rovaniemellä, hyökkäyksistä vastaanottokeskukseen Kemissä ja Suomusjärven vastaanottokeskukseen tehdystä pommi-iskusta. Suomen Punaisessa Ristissä kaivataankin nyt pikaista keskustelunavausta monikulttuurisuudesta.

Vaikka iskut ovat ääritapauksia, kertovat ne myös laajemmasta vastakkainasettelusta. Syitä ilmapiirin kiristymiselle nähdään monia. Heikko taloustilanne lisäsi ulkomaalaisvastaisuutta 90-luvun alussakin, toisaalta suoran rasismin lisäksi kitkaa aiheuttavat myös arkiset yhteentörmäykset. Esimerkiksi Rovaniemellä tilanne kärjistyi, kun ryhmä vastaanottokeskuksen asukkaita ahdisteli naisia kaupungilla.

Kemissäkin turvapaikanhakijoiden tavat ärsyttävät joitakin kaupunkilaisia, kertoo nuorison ohjaaja Anu Rastas:

- Ihan yksittäinen esimerkki on se, että he saattavat kävellä pyörätiellä koko tien leveydeltä eivätkä anna tietä vastaan tullessa. Eli ne saattaa olla ihan pikkuasioita, mitkä ärsyttää.

Kemissä turvapaikanhakijoita kannustetaan mukaan järjestötoimintaan

Vastaanottokeskuksissa tehdään nyt töitä asetelmien purkamiseksi puolin ja toisin. Rovaniemellä ahdistelu loppui, kun asiasta keskusteltiin vastaanottokeskuksessa. Turvapaikanhakijoiden kohtaamaan rasistiseen huuteluun on puolestaan pyritty vaikuttamaan paikallislehden avulla.

- Lehdessä on kerrottu turvapaikanhakijoiden tilanteesta ja siitä, miksi he ovat täällä, kertoo Rovaniemen vastaanottokeskuksen johtaja Paula Lauhamaa.

Kemissä tulehtuneita välejä parannellaan kannustamalla turvapaikanhakijoita mukaan arkiseen toimintaan, esimerkiksi pelaamaan jalkapalloa paikallisiin seuroihin.

- Olemme tehneet yhteistyötä monien eri järjestöjen ja viranomaisten kanssa, mutta luonnollinen kanssakäyminen paikallisten kanssa on haaste, sanoo Kemin vastaanottokeskuksen sosiaalityöntekijä Sirpa Tervahauta.

Punainen Risti: Tarvitaan julkista keskustelua monikulttuurisuudesta

Myös sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja Veikko Pyykkönen uskoo tiedon ja arkisten kohtaamisten hälventävän ennakkoluuloja. Sisäministeriössä ollaan huolissaan turvapaikanhakijoita vastaan tehdyistä hyökkäyksistä, mutta varsinaisia toimenpiteitä ei ole suunnitteilla.

- Me kaikki tiedämme, mikä on oikein ja mikä väärin ja miten ihmisiä ei pidä kohdella. Pitäisi muistaa, että turvapaikanhakijoiden tilanne on hankala, koska he ovat tulleet vaikeista oloista ja elävät täällä välitilassa, vastaanottokeskuksista vastaava Pyykkönen pohtii.

Pyykkönen toivoo, että ihmiset asettuisivat enemmän toisen asemaan.

- Ennakkoluulojahan voi välttää sillä, että hankitaan tietoa.

Kaikkia ei kuitenkaan omatoiminen tiedon hankkiminen kiinnosta. Monikulttuurisuustyötä tekevästä ja muun muassa Kemin ja Rovaniemen vastaanottokeskuksia pyörittävästä Suomen Punaisesta Rististä muistutetaan, että oikeus hakea turvaa vieraasta valtiosta perustuu kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Järjestössä kaivataankin laajempaa keskustelua monikulttuurisuudesta: lisää tietoa niin turvapaikanhakijoille kuin paikallisillekin, yhteistyötä koulujen kanssa sekä median jatkuvampaa kiinnostusta aiheeseen.

- Yksi keino puuttua näihin konflikteihin on tuomita ne äänekkäästi ja avoimesti. Tätä ei mielestäni tehdä nyt riittävästi, sanoo Punaisen Ristin monikulttuurisuustyön suunnittelija Marisel Soto Godoy.
Turvapaikkaprosessi on pitkä ja epävarma

Suomi on sitoutunut turvapaikkapolitiikassaan kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin. Turvapaikanhakijalla tarkoitetaan henkilöä, joka hakee suojaa vieraasta valtiosta.

Turvapaikanhakijat majoitetaan eri puolilla maata sijaitseviin vastaanottokeskuksiin odottamaan Maahanmuuttoviraston päätöstä oleskeluluvasta. Prosessi kestää tällä hetkellä keskimäärin lähes 200 päivää. Yli puolet turvapaikkahakemuksista johtaa kielteiseen päätökseen. Esimerkiksi tänä vuonna turvapaikka tai oleskelulupa on myönnetty noin kolmasosalle hakijoista.

Jokaiselle turvapaikanhakijalle kuuluu vastaanottokeskuksessa majoitus, ruoka sekä perustoimeentulo ja -terveydenhuolto. Tietoa turvapaikkaprosessista ja vastaanottokeskusten toiminnasta he saavat saapuessaan vastaanottokeskukseen. Lisäksi vastaanottokeskukset järjestävät opinto- ja kerhotoimintaa, johon kuuluu muun muassa kieli- ja kulttuuriopetusta.

Suurin osa Suomesta turvapaikkaa hakevista tulee Irakista, Somaliasta tai Afganistanista. Naisia hakijoista on hieman yli viidesosa. Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on kasvussa: tänä vuonna turvapaikanhakijoiden määrän odotetaan nousevan ensimmäistä kertaa yli 5 000:n. Lähes kaikki vastaanottokeskukset ovat tällä hetkellä täynnä.

YLE Uutiset / Linda Vettanen

Vastaanottokeskusten levoton kevät 2009

- Tammikuussa turvapaikanhakijat ja paikalliset tappelivat useasti Kemissä. Vastaanottokeskuksen ikkuna rikottiin.

- Rovaniemellä vastaanottokeskukseen tuli kevään mittaan useita ilmoituksia naisia ahdistelleista turvapaikanhakijanuorista.

- Kesäkuun puolivälissä SPR:n Suomussjärven vastaanottokeskuksen ulkopuolella räjähti aamuyöllä. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

- Kesäkuun lopussa kaksi puukoin aseistautunutta miestä tunkeutui turvapaikanhakijan asuntoon Kemissä. Samana iltana toinen turvapaikanhakija heitettiin veteen kemiläisellä uimarannalla.

- Heinäkuun alussa Rovaniemellä joukko turvapaikanhakijoita ja paikallisia otti yhteen.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/turvapaikanhakijoiden_ja_paikallis...
Viinankylväjä kirjoitti:
Miksi muuten taas uusi maahanmuuttoketju?

Ihmettelen samaa, näitä ketjuja ja Taiston tekemiä virtuaalisia kusitolppia voisi kyllä surutta yhdistellä.

Kannattaisi mennä Homma forumille kirjoittamaan, mikäli haluat jutella jokaisesta uutisesta erikseen.

Taiston kannattaisi vaan ei taisto uskalla, koska häntähän, kielikuvana ilmaisten, todennäköisesti vedettäisiin vaseliinitta persuksiin. Vaihtoehtoisesti Homma-foorumin voisi kutsua tänne, niin kuin jo näyttää joiltakin osin käyneen.

veijo
Seuraa 
Viestejä178
Liittynyt10.6.2006
Viinankylväjä
Valitettavasti suuren työttömyyden, suuren lapsimäärän, ja kotiäiteyden vuoksi työllisyysprosentti jää joillakin ryhmillä kymmenen tienoille.No mutta onHAN meidän paikallistenKIN työttömyysaste jo noin 10%.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009
veijo
Viinankylväjä
Valitettavasti suuren työttömyyden, suuren lapsimäärän, ja kotiäiteyden vuoksi työllisyysprosentti jää joillakin ryhmillä kymmenen tienoille.No mutta onHAN meidän paikallistenKIN työttömyysaste jo noin 10%.Tarkoitin työllisyysprosentilla monta prosenttia väestöstä on töissä. Suomessa huoltosuhde on noin 1,3. Eli yksi työssäkäyvä elättää 1,3 ihmistä. Jos 10 % käy töissä, niin huoltosuhde on tällöin 10. Turvapaikan saaneiden työttömyysaste on 40-60 % tilastosta, kansalaisuudesta ja vuodesta riippuen.

vastaanottokeskusinfo

[size=150:2jtmd887]Yhteenveto[/size:2jtmd887]

-Turvapaikanhakijoiden kuukausimäärä on vuodessa viisinkertaistunut.

Suomeen saapuu tänä vuonna nykyvauhdilla 6 000 turvapaikanhakijaa.

Vastaanottokeskusten määrä viisinkertaistetaan vuoden loppuun mennessä.

Turvapaikkahakemuksen keskimääräinen käsittelyaika uhkaa venyä kesällä 2009 kolmeen vuoteen.

Vuoden lopulla hakemusten käsittelyä odottaa vastaanottokeskuksissa jopa 10 000 ihmistä.

Kesällä 2009 kuntasijoitusta odottaa tuhat oleskeluluvan tai kiintiöpakolaispaikan saanutta.

Vuonna 2008 saapuneiden 4 000 turvapaikanhakijan perheenyhdistämisten kautta Suomeen haetaan seuraavan 2-3 vuoden aikana 8 000-12 000 heidän omaistaan. Vuoden 2009 luvut ovat 50 prosenttia suuremmat.

TaikaJim

Vuonna 2008 saapuneiden 4 000 turvapaikanhakijan perheenyhdistämisten kautta Suomeen haetaan seuraavan 2-3 vuoden aikana 8 000-12 000 heidän omaistaan. Vuoden 2009 luvut ovat 50 prosenttia suuremmat.Tuo on kyllä täysin puhdasta spekulaatiota. Perheenyhdistämisen ehtoja voidaan 2-3 vuoden aikana muuttaa vielä moneen kertaan.

Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten kiristyneitä välejä paikkaillaan vastaanottokeskuspaikkakunnilla

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/t ... origin=rss

...kitkaa aiheuttavat myös arkiset yhteentörmäykset. Esimerkiksi Rovaniemellä tilanne kärjistyi, kun ryhmä vastaanottokeskuksen asukkaita ahdisteli naisia kaupungilla.

------------------

Myös sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja Veikko Pyykkönen uskoo tiedon ja arkisten kohtaamisten hälventävän ennakkoluuloja.
Tarkoittaako tämä sitä, että aiemmin oli ennakkoluuloja, että turvapaikanhakijat eivät ahdistele naisia kaupungilla mutta nyt arkisen kohtaamisen vuoksi tuokin ennakkoluulo tuli kumotuksi.

Kannattaisi Taiston pysyä vaan siellä ufosekopäiden seurassa eikä tulla tänne trollailemaan ja julkaisemaan uutista mistä on leikattu pois kaikki mikä ei omaan ideologiaan sovi. Eikä ollut edes ensimmäinen kerta. Nyt tuskin uskaltaa tulla enää vastailemaan yhtään mihinkään.

seliseli
taisto
Tärkeitä pointteja mutta lisättäköön vielä eräs miettimisen arvoinen seikka:

Syytä olisi maahanmuuttajien, sisältäen myös turvapaikanhakijat, työllistymistä edistävien keinojen miettiminen. Tässä asiassa näkisin työnantajien tämän hetkiset vastuut turhan vaatimattomiksi. Olisi ikävää, jos vastuun kantoon ei löydy kuin lainsäädännöllinen tie. Vapaaehtois pohjalta tilanteen parantaminen olisi varmasti kaikkien mielestä miellyttävämpää.


En suoralta kädeltä keksi parempaa PerSujen kannatusta nostavaa keinoa kuin ajaa työnantajille velvollisuutta palkata maahanmuuttajia ohi pätevämpien suomalaisten. Kummassa joukkueessa Taisto oikein pelaa?Jos siten kuitenkin saadaan estettyä Ranskan ja Ruotsin tyylinen ghettoutuminen, niin ajatus voisi olla harkinnan arvoinen?

Groom Lake
Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten kiristyneitä välejä paikkaillaan vastaanottokeskuspaikkakunnilla

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/t ... origin=rss

...kitkaa aiheuttavat myös arkiset yhteentörmäykset. Esimerkiksi Rovaniemellä tilanne kärjistyi, kun ryhmä vastaanottokeskuksen asukkaita ahdisteli naisia kaupungilla.

------------------

Myös sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja Veikko Pyykkönen uskoo tiedon ja arkisten kohtaamisten hälventävän ennakkoluuloja.
Tarkoittaako tämä sitä, että aiemmin oli ennakkoluuloja, että turvapaikanhakijat eivät ahdistele naisia kaupungilla mutta nyt arkisen kohtaamisen vuoksi tuokin ennakkoluulo tuli kumotuksi.Tässä tapauksessa kyllä rodullisesta ennakkoluulosta tuli rodullista ennakkotietoa.

TaikaJim
vastaanottokeskusinfo

Turvapaikkahakemuksen keskimääräinen käsittelyaika uhkaa venyä kesällä 2009 kolmeen vuoteen.

Vuoden lopulla hakemusten käsittelyä odottaa vastaanottokeskuksissa jopa 10 000 ihmistä.

Kesällä 2009 kuntasijoitusta odottaa tuhat oleskeluluvan tai kiintiöpakolaispaikan saanutta.
Kuvastaa hyvin oikeistosuuntautuneen hallituksen intressejä, että turvapaikkahakemusten käsittelyyn ei palkata tarpeeksi henkilökuntaa. Käsittämätöntä pitää 10000:ta ihmistä kolme vuotta vastaanottokeskuksessa ahtaassa yhteismajoituksessa. Ei ihme, jos ongelmia alkaa syntyä, sillä niin makaa kuin petaa.

SMusta
Kannattaisi Taiston pysyä vaan siellä ufosekopäiden seurassa.Täysin asiaton heitto. Suomen ufotutkijat tekevät myös aivan vakavasti otettavaa tutkimusta alallaan.

Itse aiheesta olen kuitenkin sitä mieltä, että puusilmäisimmänkin pölkkypään luulisi jo tajuavan turvapaikkabisneksen räjähtäneen käsille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat