Seuraa 
Viestejä45973

Ainakin 136 saksalaista tapettiin Berliinin muurilla vuosien 1961 ja 1989 välillä, sanoivat tuoreen selvityksen tekijät tiistaina.

Tutkimus on tulosta neljä vuotta kestäneestä selvityksestä, jonka ovat tehneet Berlin Wall Memorial -järjestö ja Potsdamin historiallisen tutkimuksen keskus.

Saksan kulttuuriministeri Bernd Neumann sanoi olevan tärkeää, että nuoremmat sukupolvet muistavat menneisyydessä tehdyt raakuudet. Erityisen ajankohtaista asia on tänä vuonna, jolloin Berliinin muurin murtumisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Itä-Saksa rakensi Berliin muurin 48 vuotta sitten estääkseen ihmisten pakenemisen länteen.

- Tämä hanke palauttaa uhrien arvokkuuden, hän lisäsi.

Saksassa ei ole julkaistu virallisia tietoja Saksojen välisellä rajalla surmattujen ihmisten määrästä. Media on arvioinut määräksi 1 347.

Kuinkas kävikään, berliini jaettiin toisen maailmansodan jälkeen, jäikö idän puolelle saksalaisia valtaan vai hallitsiko venäjä yksin aluetta.
Faija on (sota)historoitsija, siltä kun kysyy jotain yksinkertaista asiaa, tulee vähintään 5 tunnin vuodatus aiheesta, siksi ei ole historia kiinnostanut yhtään tai ainakaan niin paljon että ei lyhyt selitys riittäisi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Käske isäukkoasi selittämään pääkohdat ennen kuin aloittaa luentonsa. Itsellänikin on historioitsija isä. Humalassa jutuista vasta tuleekin mielenkiintoisia.

SipuliRami
Käske isäukkoasi selittämään pääkohdat ennen kuin aloittaa luentonsa. Itsellänikin on historioitsija isä. Humalassa jutuista vasta tuleekin mielenkiintoisia.Ei kiitos, vuodatus ei lopu ennen ku lähtee menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
L
Seuraa 
Viestejä7979

Fenomenologi

Kirjoitit:

Kuinkas kävikään, berliini jaettiin toisen maailmansodan jälkeen, jäikö idän puolelle saksalaisia valtaan vai hallitsiko venäjä yksin aluetta.

Varsovan Liittoon kuuluneet maat olivat muodollisesti itsenäisiä. Tapauksessa Itä-Saksa siis ne oli ihan saksalaisia kavereita, jotka diktatuuria maassa pyörittivät.

Kaikissa VL:n maissa oli tietenkin venäläisiä joukkoja ja käytännössä ei tehty mitään ilman NL:n johtajien hyväksyntää. Toisaalta, esimerkiksi Prahan Kevään kukistamisessa 1968 VL:n operaatioon osallistuneet maat toimivat ihan omien johtajiensakin intressien mukaisesti ilman, että NL olisi joutunut pakottamaan osallistumaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat