Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On 100m korkea vuori, vuoren huipulta irroitetaan tonnin painoinen kimpale kalliota. Kimpale pudotetaan alas ja pudotusvoima muutetaan mekaniikan ja generaatorin avulla sähköksi.
Mistä näin saatu sähkö on ihan alkujaan peräisin ?

Sivut

Kommentit (24)

Cubemon
Big bangista.Olisikohan sitten näin, että kaikki nykyisin käytettävissä oleva energia on alkujaan lahtöisin siitä suuresta alkupamauksesta kun kaikki syntyi ?

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005
JW
Cubemon
Big bangista.No mistä se sitten tuli?Fyysikoiden teorioista.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Mr. Bauglir
JW
Cubemon
Big bangista.No mistä se sitten tuli?Fyysikoiden teorioista.Sieltähän (teorioista) se sähkö tosiaan on alkujaan peräisin.

tosikolie
Seuraa 
Viestejä663
Liittynyt1.1.2009
VPeltonen
On 100m korkea vuori, vuoren huipulta irroitetaan tonnin painoinen kimpale kalliota. Kimpale pudotetaan alas ja pudotusvoima muutetaan mekaniikan ja generaatorin avulla sähköksi.
Mistä näin saatu sähkö on ihan alkujaan peräisin ?


Generaattorista se tulee,,,mutta mistä se menee generaattoriin?,,,no tietenkin generaattorin kuparijohtimen ulkopuolelta,,,ja ulkopuolta on kaikkialla,,,eli sähköä on siis kaikkialla,,ongelma vain on saada se liikkumaan ja varastoitumaan hallitusti.

Jos ei nyt mennä ihan Big Bangiin asti,niin potentiaalienergia on seurausta Maan jäännöslämmön ja merien aiheuttamasta mannerlaattojen liikkeestä.

linkki
Jos ei nyt mennä ihan Big Bangiin asti,niin potentiaalienergia on seurausta Maan jäännöslämmön ja merien aiheuttamasta mannerlaattojen liikkeestä.
Tästä se varmaankin on peräisin tämä putoavan kalliolohkareen energia siis maapallon sisäisestä lämmöstä. Tämä sisäinen lämpökään tuskin on suoraa seurausta alkuräjähjyksestä. Jatkakoon ken tietää mistä on maapallon sisäinen lämpö kotoisin ?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Mielenkiintoinen kysymys. Kivihän ei voisi ylipäänsä pudota, jos sitä ei olisi nostettu vuoren laelle laattatektoniikan toimesta. Laattatektoniikkaa pyörittää maapallon sisäinen jäännösenergia, joka on perua maapallon syntyajoilta. Aurinkokuntahan tunnetusti syntyi kaasupilvestä, joka romahti kasaan oman painovoimansa vaikutuksesta. Romahduksessa kaasupilven sisäinen potentiaalienergia muuttui lämpöenergiaksi, josta osa on edelleen olemassa planeettojen kuumissa ja hitaasti jäähtyvissä ytimissä. Löytyykö siis sylttytehdas alkuperäisestä kaasupilvestä?

No on se nyt saatana, kerta kysyttiin "ihan alkujaan".

Alkuräjähdyksestä tuli hirveesti energiaa ja materiaa, jotka on jonkun mielestä aika pitkälti samaa p##kaa eri paketissa.

Siitä sitten tuli hetken odottelun jälkeen (vaiheet 2-1500000 jätetty välistä) alkuaineklimppi, joka muodostui niin isoksi, että alkuaineet alkoivat reagoida keskenään fuusiona. Tätä klimppiä suomalaiset ovat kielen riittävästi kehityttyä kutsuneet Auringoksi.

Klimppi on kerännyt ympärilleen muita, pienempiä klimppejä erilaisia alkuaineita ja säteilee niihin, tuottaen erilaisia reaktiota. Maapallon kohdalla homma pääsi niin kuumaksi, että ydin oli suorastaan sula, kun boltsi oli suurin piirtein kasassa. Se on itseasiassa vieläkin ihan pirun kuuma, ei kannata koskea ilman asbestitumppuja.

Sulan ytimen takia ulkopuolella olevat kiinteät massat sitten törmäilevät maapallon muodostuksen aikana tulleesta liike-energiasta johtuen. Silloin tällöin ne törmäilevät ja ottavat vähän mukavampaa asentoa, jonka takia -- joskus isommillakin -- massoilla ei ole ollut muuta suuntaa kuin ulos ja ylös. Siitä sitten on tullut näitä vuoria.

Vuoren syntymiseen käytetyllä energialla on sitten nämä vuoren ylimmät osat, kuten esim. kivi, rahdattu sieltä merenpinnan tasolta sinne potentiaaliinsa.

Suurin huijaushan tuossa potentiaalienergiassa on se, että kun kiipeää rappuset ylimpään kerrokseen ja vaihtaa potentiaalienergian väsymykseen, ei saa väsymystä yhtään pienemmäksi, vaikka tulee täsmälleen samat rappuset alas.

Heksu
Aurinkokuntahan tunnetusti syntyi kaasupilvestä, joka romahti kasaan oman painovoimansa vaikutuksesta. Romahduksessa kaasupilven sisäinen potentiaalienergia muuttui lämpöenergiaksi, josta osa on edelleen olemassa planeettojen kuumissa ja hitaasti jäähtyvissä ytimissä. Löytyykö siis sylttytehdas alkuperäisestä kaasupilvestä?

Ja se kaasupilvi puolestaan levisi avaruuteen supernovaräjähdyksessä (tai useammastakin).

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008
Cubemon
No on se nyt saatana, kerta kysyttiin "ihan alkujaan"...

No siinäpä se - Alkujaan - Etpä taida tietää, mutta älä välitä en minäkään, tai edes joku.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat