Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuljetin uuden auton (huoltovapaan) akun epähuomiossa kyljellään kotiin takakontissa, niin aiheuttikohan tuo vahinkoa akulle? Akusta ei vuotanut mitään ulos..

Kommentit (15)

Sen elektrolyytti on hyytelöä, joten se ei valu ja siten menetä mitään tilapäisestä kylkiasennosta. Käytössä se toki on oltava pystyssä.

Eli siis kärsiikö akku, jossa on akkuvettä, jos sitä pitää hetkellisesti kyljellään, akkuveden vuotamisen lisäksi?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Minäpä unohdin teinipoikana perinteisemmän akun takaronttiin, siellähän se sitten pyöri aikansa muiden romujen joukossa ja minä vaan ihmettelin että mikähän sielläkin kolisee.

Kun sitten joskus tulin avanneeksi kontin, haju oli aika tyrmäävä. Tajusin heti mokanneeni, ja ajattelin että kontista on vähintään pohja kadonnut. Hapot lilluivat kontin pohjalla. Yllättäen kontissa ei kuitenkaan ollut havaittavissa mitään vaurioita päällepäin. Pestyäni kontin runsaalla vedellä se meni sitten tyyliin yhdessä yössä hurjan näköisesti ruosteeseen. Tämä sinänsä kiintoisa ilmiö aiheutti vähän pään raapimista.

Onko tähän wiisaammilla näkemystä, onko todella näin, ettei väkevämpi rikkihappoliuos pure peltiosiin yhtä ärhäkästi kuin laimeampi?

pepe+
Seuraa 
Viestejä253
Liittynyt16.3.2005
nooki
Eli siis kärsiikö akku, jossa on akkuvettä, jos sitä pitää hetkellisesti kyljellään, akkuveden vuotamisen lisäksi?Ei kärsi, jos akusta ei ole vuotanut mitään.

yst pn

tietää
Ruostuuminen kaipaa vettä, happea ja suoloja joita pesuvesi toi sinne. Akkuliuoksessa ei ole suolaa.
Ei se pelkkä läsnäolo takaa et oppi menisi perille. Näin meillä faija sanoi aina jos numerot olivat huonoja.
Sun viesteistä löytyi aika paljon virheellistä tietoa, mut viimeisin piristi lopullisesti tylsää iltaani.

tietää
Sen elektrolyytti on hyytelöä, joten se ei valu ja siten menetä mitään tilapäisestä kylkiasennosta. Käytössä se toki on oltava pystyssä.Monilla hyytelöakuilla maksimikallistuskulma on 90 astetta.
Huoltovapaassa akussa on yleensä ylipaineventtiili, josta ei poistu mitään, jos ei sinne synny ladatessa painetta.
Jotkut akut myydään kuivina, kai siellä on nestettä?

Heksu

Onko tähän wiisaammilla näkemystä, onko todella näin, ettei väkevämpi rikkihappoliuos pure peltiosiin yhtä ärhäkästi kuin laimeampi?Akkuhappo on muistaakseni 33 prosenttista, sillä kestää päästä peltiä suojaavan maalin läpi.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

100 % rikkihappo ei pure teräkseen. Vesiliuokset kyllä enemmän tai vähemmän ärhäkkäästi.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
pepe+
nooki
Eli siis kärsiikö akku, jossa on akkuvettä, jos sitä pitää hetkellisesti kyljellään, akkuveden vuotamisen lisäksi?Ei kärsi, jos akusta ei ole vuotanut mitään.

yst pn
ei kärsi vaikka olisi kaikki valunut pois kunhan akkua ei käytä ennen kuin sen on hapottanut uudelleen.

toisen polven pilkkuvirhe

Kysyjä oli hakenut kaupasta uuden akun ja mainitsi sen "perusakuksi", joten miksi puhutte hapoista, 100% rikkihapoista tai muusta vastaavasta.
Kaupasta jos hakee uuden perusmallin akun, niin sisällä pahanmakuista vettä kokonaan lähestulkoon. Käytössähän se vasta muuttuu ja silloinkin hitaasti.

hi3
Kysyjä oli hakenut kaupasta uuden akun ja mainitsi sen "perusakuksi", joten miksi puhutte hapoista, 100% rikkihapoista tai muusta vastaavasta.
Kaupasta jos hakee uuden perusmallin akun, niin sisällä pahanmakuista vettä kokonaan lähestulkoon. Käytössähän se vasta muuttuu ja silloinkin hitaasti.???

Uusi akku täytetään liikkeessä, tai kotona jos ostat kuivana, 40% rikkihapolla. Viimeksi hapotin mopon akun. Jos akkuneste vajenee niin lisätään tislattua vettä. Happo ei akusta haihdu vaan pelkästään vesi.

Heksu

Onko tähän wiisaammilla näkemystä, onko todella näin, ettei väkevämpi rikkihappoliuos pure peltiosiin yhtä ärhäkästi kuin laimeampi?Happo liottaa ruosteen ja melkein kaiken muunkin pellin pinnalta. Ruosteenpoistoaineethan ovat happoja. Mutta pinta täytyy hapotuksen jälkeen pestä, kuivata hyvin ja maalata heti, muuten iskee ruoste.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat