Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko tällä hetkellä jo pystytty luomaan jotain keinotekoista yksinkertaista "elämää" laboratoriossa? Jotain tuollaisia uutisia muistaisin joku aika sitten nähneeni jossain.

Olen miettinyt kaikenlaisia mahdollisia skenaarioita, että mitä voisi tapahtua ja miten ihmiset toimisivat tuollaisessa "jumalan" roolissaan sitten, jos joskus alkavat kylvää elämän siemeniä jollekin muulle planeetalle. Miten pitkälle asioita mahdollisesti olisi ajateltu suunnitella ennen kuin tuollaiseen ryhdyttäisiin.

En kyllä tiedä tuleeko ikinä tapahtumaan, mutta aika mielenkiintoista on silti miettiä ja pyöritellä päässään tuollaisia. Toisaalta hauska ajatella itsensä vaikkapa jonkin enkelin tai vastaavan rooliin erilaisiin tilanteisiin, toisaalta vastuu on varmaan aika pelottavan suuri.
Sitten pyöritellä vaikka käsitteitä moraali, empatia, sääli, totuus, oikea, väärä, hyvä, paha jne. tuolta kannalta.

Kommentit (10)

taleni kosumyn
Onko tällä hetkellä jo pystytty luomaan jotain keinotekoista yksinkertaista "elämää" laboratoriossa?Varmaan jo olemassa olevasta on "luotu". Minä uskon siihen, että siinä vaiheessa, kun materian koostumus tunnetaan pienintä hiukkasta myöten, niin silloin ihminen on todella "jumala", hän kykenee kokoamaan mitä tahansa.

EemeIi
http://www.tiede.fi/keskustelut/geenit-ja-biotekniikka-f10/elaman-syntym...

RNA:ta siis saatu aikaiseksi. Tosin jumalaa tuskin päästään leikkimään, tai ainakaan kukaan ei ole sitä näkemässä, sillä evoluutio tuosta vähänkään isompiin eliöihin on pitkä ja kivinen tie.


Taitaa olla kyllä totta. Ja taitaa olla vielä pitkä matka siihenkin, että olisi edes mahdollista saada elämä kunnolla alulle jollain planeetalla ja pitäisi myös varmaan löytää joku sopiva planeettakin aluksi.
Siltikin, kun seuraa näitä uutisia, niin tulee välillä tuollaisia ainakin jonkin verran pohtineeksi.

Javert
Varmaan jo olemassa olevasta on "luotu". Minä uskon siihen, että siinä vaiheessa, kun materian koostumus tunnetaan pienintä hiukkasta myöten, niin silloin ihminen on todella "jumala", hän kykenee kokoamaan mitä tahansa.

Tuosta tuli mieleen, että onkohan vaikkapa noissa kloonatuissa eläimissä ollut mitään poikkeavaa käytöksessä, kun niitä on kai jonkun verran tehtailtu.
Eli voiko koskaan silti olla varma, että tietää kaiken, mikä tuollaiseenkin prosessiin vaikuttaa?
En tiedä mitä kaikkia erilaisia kloonausmenetelmiä ja muita sen tapaisia sitten on testattu, mutta se kiinnostaa, että onko mitään kummallista/odottamatonta liittynyt noihin.
Onko se kloonattu yksilö kaikinpuolin normaali oman lajinsa edustaja?

Javert
taleni kosumyn
Onko tällä hetkellä jo pystytty luomaan jotain keinotekoista yksinkertaista "elämää" laboratoriossa?

Varmaan jo olemassa olevasta on "luotu". Minä uskon siihen, että siinä vaiheessa, kun materian koostumus tunnetaan pienintä hiukkasta myöten, niin silloin ihminen on todella "jumala", hän kykenee kokoamaan mitä tahansa.Meillä tavallisilla kuolevaisilla riittää usein aktiviteettia siinä kun koitamme koota itsemme ja pitää edes sitä koostetta jotenkin kasassa..

Javert
taleni kosumyn
Onko se kloonattu yksilö kaikinpuolin normaali oman lajinsa edustaja?Miksei olisi?

Hmmm.. Jaa'a, en oikein tiedä. Mutta en tiedä, voiko olla täysin varma, että olisi 100% normaali.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
Javert
Minä uskon siihen, että siinä vaiheessa, kun materian koostumus tunnetaan pienintä hiukkasta myöten, niin silloin ihminen on todella "jumala", hän kykenee kokoamaan mitä tahansa.Varmaan pitäisi ensin oppia manipuloimaan niitä pienimpiä hiukkasia. Fysiikan kehityksen tuntien, manipulointitekniikokja todennäköisemmin perehdytään siihen mistä ne pienimmän hiukkaset rakentuu

voiko olla täysin varma, että olisi 100% normaali.Kun otetaan huomioon yksilölliset erot, niin se 100% taitaa jäädä aika kauas kaikista eliöistä. Kloonit ovat tavallisempia kuin ei kloonatut, sillä ne ovat samanlaisia edes jonkun kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat