Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

(Anteeksi, jos tästä on jo ketju.)

Aiheena sukupuolten ajattelutapojen erot (biologiset, ei kulttuurista johtuvat). Ainakin miehillä on metsästystaustasta kehittynyt parempi avaruudellinen hahmotuskyky.

Miten hyvin pitää paikkansa skenaario, jossa mies menee kauppaan, suuntaa etsimänsä hyödykkeen perään ja ostaa sen, kun taas nainen etsii päämäärättömästi ympäriltään yhtä sun toista, myös ostoslistan ulkopuolelta?

Mikseivät naiset innostu yhtä usein tietokoneista, matematiikasta ja muusta systemaattisesta?

Ovatko miehet putkiaivoutensa vuoksi taipuvaisempia rationaalisen ajatteluun, tieteentekoon ja uusien ajatusten kehittelyyn esimerkiksi filosofoimalla?

Naisten väitetään olevan empaattisempia ja huolehtivaisempia. Miehet ovat kilpailuhenkisempiä, ja miesten suorituksissa esiintyy myös suurempaa hajontaa.

Kommentit (3)

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Liittynyt20.10.2005

Aihetta liippaavia ketjuja on palstalla jo pilvin pimein, joten tähän ei välttämättä tule mahdottomasti vastauksia. Vaikka toisaalta tämä kyllä tuntuisi olevan suosituimpia aiheita netin näillä main.

Edit: Ja ainankin tuon kauppaesimerkkisi perusteella olen nainen, vaikka jalkovälini perusteella en sitä olekaan.

Joo.. jos kirjoittaa Etsi-toimintoon naiset/miehet saa valtavan määrän kirjoituksia.

Tietokoneaikakaudella, netin tultua kauin myös neurotutkimuksen selvitettyä muuta tieteellistä tutkimusta sivuuttamatta monet myytit saa kyytiä.

Nykyään tieteen nimissä tunnustetaan jo intersukupuolisuus kuin sekin ettei ole mitään selkeää älyllistä tai "psyykkistä" eroa sukupuolisesti. Erot on enemmän yksilöllisiä ja ne pienet oleelliset erot voi olla ehkä vain kykyprofiilin ja fyysisesn olemuksen kautta erilaisissa kiinnostuksen kohteissa, jne.

Jotkin kehityspoikkeamat voi esiintyä sukupuolityypillisesti mutta ns. neurologisesti tyypillisten keskuudessa ei ole isoja eroja ja heitä on valtaenemmistö.

Silmä

Miten hyvin pitää paikkansa skenaario, jossa mies menee kauppaan, suuntaa etsimänsä hyödykkeen perään ja ostaa sen, kun taas nainen etsii päämäärättömästi ympäriltään yhtä sun toista, myös ostoslistan ulkopuolelta?Huonosti. Keskimäärin kauppareissuni kestää ehkä vartin, mieheltäni menee jotakuinkin puoli tuntia. Ei meillä kummallakaan ole mitään kauppalistaa, mutta miehenpuoli kiertää ja kaartaa siellä ruokaosastolla niin helevetin pitkään että aika usein minulta meinaa mennä hermo autossa odotellessa.

Olen kurkkuani myöten täynnä kaikkea sitä potaskaa että miehet ovat määrätietoisia ja naiset eivät edes tiedä mitä tahtovat. Eikö siinä muka ole tietty määrätietoisuus että kun muija nai miehen ja on saanut sen iänikuisen 2 - 3 penskaa, niin sitten potkaisee äijän pellolle? Eihän sitä ukkoa enää tarvita. Turha tilanviejä ja kitisijä, elatusapuahan siltä sitten kumminkin saa että ei kai se talous niin kovin kärsi vaikka laittaisikin sen ukon ulos haisemaan.

(Kunhan provoan, selitykseksi kerrottakoon. En erikoisemmin hyväksy tuota em. toimintaa...)

Noin muuten en taida aiheeseen puuttua, en enää tuhannetta kertaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat