Seuraa 
Viestejä34
Liittynyt26.10.2007

Mediassa on viime aikoina puhuttanut tauti nimeltä sikainfluenssa. Kyseinen tauti alkaa olla ihmisten keskuudessa aika peältty. Minusta tuntuu, että media lietsoo turhaa hysteriaa sikainfluenssan suhteen. Ihmisillä taitaa olla enimmäkseen aika liioiteltu kuva taudin vakavuudesta.

Mediassa puhutaan paljon siitä, että maailmalla on ihmisiä kuollut sikainfluenssaan. Tilastojen mukaan sikainfluenssaan on kuollut ihmisiä suunnilleen yhtä paljon kuin tavalliseen influenssaan. Mistään valtavista kuolonuhrimääristä ei siis ole kyse. Ihmiset saavat mediasta kuitenkin väärän kuvan asiasta. Useimmilla ihmisillä on sellainen kuva, että kyseessä olisi hyvinkin tappava tauti.

Kättelyä rajoitetaan monissa paikoissa sikainfluenssan takia. Minusta on aika ikävää, jos tästä kohteliaisuudesta luovutaan. Kättely on merkki hyvätapaisuudesta ja siitä, että on tervetullut johonkin paikkaan/on hauska tavata. Kättely ei ole mikään iso sairauksien levittäjä. Jos olisi, niin me suomalaiset oltaisiin koko ajan sairanvuoteella. Tuskinpa sikainfluenssa leviää yhtään sen helpommin kätellessä kuin muut sairaudet. En tule hyväksymään sitä, jos esim. linnan juhlissa ei tänä vuonna kätellä.

Ihmiset ympäri maailman ovat vähentäneet sianlihan syöntiä sikainfluenssan takia. Sikainfluenssa ei kuitenkaan tartu sianlihan syönnin kautta. Oikeastaan koko sikainfluenssa on aika hämäävä nimi. Minun tietääkseni koko tauti ei ilmeisesti ole peräisin sioista. Taudille voisikin keksiä paremman nimen.

Muutamat minun tuntemat ihmiset pelkäävät sairastuvansa sikainfluenssaan, koska ovat kuulleet kuuluvansa riskiryhmään. Kyseiset henkilöt kuitenkin asuvat Suomessa sellaisella alueella, jossa ei ole esiintynyt sikainfluenssaa. He eivät myöskään ole viime aikoina käyneet ulkomailla, eikä muutenkaan ole todennäköistä, että he sairastuisivat sikainfluenssaan. Heidän pelkonsa on siis turha. Minäkin varmaan kuulun riskiryhmään monessa sauraudessa esim. sen takia, että en ole sairastanut niitä sairauksia ja siksi vastustuskykyni on heikko. En kuitenkaan pelkää olemattomia sairauksiani. Suomessa esiintynyt sikainfluenssa ei ole oireiltaan eronnut tavallisesta influenssasta. Olen varma, että yksikään ihminen ei tule Suomessa kuolemaan sikainfluenssaan. Jos tulevat uutiset tulee osoittamaan, että olen väärässä, niin myönnän sen kyllä reilusti.

Media on taas saanut aikaan paljon melua tyhjästä. Kehotan ihmisiä suhtautumaan sikainfluenssaan rauhallisesti.

Mikään ei ole mahdotonta, toiset asiat on vain mahdollisempia kuin toiset.

Kommentit (4)

Niin tai näin, nyt sikainfluenssasta on kehitetty myös peli. Toimii selaimessa.
Uutinen
Peli

Lisää verta myllyyn saa uutisista kuten "Tiedemiehet selvittivät: Zombien hyökkäys voisi tuhota ihmiskunnan - Jos zombit hyökkäisivät, ihmiskunta tuhoutuisi jollei hyökkäykseen vastattaisi nopeasti ja aggressiivisesti. - - Joiltain osin "zombirutto" muistuttaa tappavaa, nopeasti leviävää infektiotautia."
Uutinen

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Paljonhan ihmiset siitä meuhkaavat, mutta eivät kuitenkaan tee asialle yhtään mitään.

Kävin terveysasemalla lääkärin vastaanotolla. Siellä on se luukkuilmoittautuminen, ja jonotusnumerokoneen vieressä oli ohjeistus käsien desinfiointiin. Ei asiakkaista kukaan käsiään putsannut...

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

No, hyvähän se on muistuttaa kansalaisia siitä, miten räkätautien kanssa toimitaan - noin yleisesti.

Itsellä on tuttavapiirissä ensimmäinen sikainfluenssatapaus ja ei ne hänen oireensa kovin kummoiset ole: lämpöilyä, kurkkukipua, turvonneet kaularauhaset, pään- ja nivelsärkyä. Mummolasta palannut poikansa ei voinut kuitenkaan palata kotiinsa vaan toisen mummonsa luo, sillä koulut alkoivat juuri ja siellä taudit leviävät kulovalkean tavoin. Kuulostaa varsin järkevältä toiminnalta.

Vastustuskyvyn puuttuessa suuri osa tulee sairastumaan ja mitä pidemmälle ajanjaksolle sairastumishuippu saadaan venytettyä, sitä pienemmät vaikutukset ovat työpaikkojen toimintaan.

Kättelyjuttu on ihan hyvä ainakin sairaaloissa ja terveysasemilla, sillä jos lääkärit makaavat sairaina kotona, niin kuka hoitaa potilaat.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat