Seuraa 
Viestejä45973

En tiedä onko täällä Vapaa sana-osiossa keskusteltu ruuasta ja ravinnosta muussakin kuin tieteellisessä mielessä, vaikka vaan mieltymystenne kannalta. Myös kiinnostaisi kuulla makumuistoja, vaikka muiden kulttuurien erikoisuuksia joita olette maistaneet, ihan mitä vaan.

Keskustelu meni hetkeksi makumieltymysten puoleen, mutta kääntyi sitten muualle threadissa 'Kasvissyöjät ovat makuvammaisia':
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=3854

Tuota taas selatessa heräsi mielihaluja jatkaa suosikki/inhokki-keskustelua asettelematta nyt mitään vasta-asemia kasvis-, liha-, kevyt-, raskas- tai mikälieruokavalioille.

Balthasarille meinasin tuolla vastata, mutta makuasioista ei oltu enää noissa viimeisissä viesteissä puhuttu. Laitan vastauksen tähän:

Balthasar
Täällä on jo aiemmin tullut esille nämä... Etanoita en syö. Enkä simpukoita.
Äyriäisistä taas syön kaikki katkaravut ja hummerit jotka vuan niän.Etanoita ja simpukoita olen syönyt kerran. Se oli haaste jonka annoin kokkiystävälleni syntymäpäivänä hommaten kaikki ainekset. Etanat valmistettiin uunissa kuorissaan yrttivoin ja baskijuuston kera. Sinisimpukat keitettiin valkoviinissä silputtujen yrttien ja ruohosipulin kera. Kaksi pulloa valkoviiniä, salaattia sekä paahtoleipää nilviäisten alas saamisen helpottamiseksi. Olikohan etanoita vajaa 30, simpukoita 40. Kaikkea ei kyetty syömään. Ateria oli lihaisan tuhti, kaksi päivää siitä kesti palautua entisellä kasvissyöjällä. Simpukat menivät helpoten alas ja niistä kykeni jopa nauttimaan. Etanoihin en koske uudestaan, se haju oli karmein kokemus, ja sitten ne olivat aika tiivistä tavaraa joten purtavaa riitti.

Saatan päästä täällä australiassa ravustamaan merelle, saaliin kokoluokka voi olla erilaista kuin suomessa. Kerron sitten miltä maistui. =)

Herkkusienet ovat minusta jonninjoutavia. Eivät maistu millekään. Kaipa kun niitä suolaisi kunnolla niin jonkinlaisen salaatin saisi kyhättyä. Sitten taas korvasienikeitto tai -kastike saavat minut lankeamaan polvilleen ja huutamaan Hallelujaata.Herkkusienet kuuluu valmistaa suolan kera, suola saa niiden aromin esille. Joskus paistan niitä suuren määrän 'kokoon' pannulla suolan kanssa, kun tekee mieli pikkusuolaista. Täällä helteessä hikoillessa varsinkin suolaa kaipaa, mutta syömisen tulee olla helppoa. Sienien lisäksi teen jonkun hyvän raikkaan salaatin, ja päälle uunilämmintä yrtti- tai valkosipulivoipatonkia. Herkkusienet myös kermapaistoksena on nannaa. Kermaa, valkosipulia, suolaa ja herkkusieniä. Aina ei paljon aineksia tarvita.

Miten muut suomalaiset sienet menevät jos korvasieni saa lankeamaan polvilleen liki uskonnollisessa hurmoksessa? Kanttarellit tai herkkutatit voissa paistettuna ihan siltänään saa minut messuamaan hoosiannaa. Lapsena aina keräsin niitä silmät kiiluen, ja kotona äidin putsatessa rouskuja minä keskityin omiini. Paistoin ne kaikki kerralla voissa ja keitin vain riisiä lisukkeeksi. Syödessä nyrhin aina riisin ensin sienen himojani härnäten ja lopussa sitten melkein tippa linssissä nautiskelin kanttarellini. Parempaa en tiennyt.

Poronkäristys on parempi kuin tuhat jänistä.
Onneksi on kimpale kunnon poronlihaa pakastimessa, taidankin tehdä tässä illan mittaan poronkäristystä ja pottumuusia...

Lapsuuden jälkeen poronkäristystä en ole syönyt, mutta pidin siitä silloin kovasti. Porohan lienee tunturipeura, joten maistuneekohan peuranliha miten samanlaiselta? Täällä on jonkinlaisia peuroja ja niitä metsästetään. Setä uhkasi viedä minut metsälle, ja jos uskallan ja tilaisuus tulee, pääsen maistamaan tätäkin.

Miten peuranliha kannattaisi valmistaa? Viime syksynä sain villisikaa, ja marinoin sitä olutmarinadissa. En oikein tykännyt siitä otuksesta joka lihapakkauksena saavuttuaan ristittiin Frankiksi. Oli aika tylsä possu.
Nyt kun hetken aikaa sallii itselleen maistella lihaa niin tekee mieli kokeilla kaikenlaiset otukset läpi. Suurin osa kokeilujani ei ole vielä tuottanut suurempia makunautintoja, mutta tulisipahan kokeiltua kaikki jos kerran nyt sitten kokeilee.
Jotain liskoa ja käärmettä voisin kanssa kokeilla. Täällä saa kuivalihana pusseissa jopa kengurua, emua ja krokotiilia, yleisimmin vaan nautaa, ikäänkuin snacksipussissa, kaupastakin. Noita erikoisempia maistiaisia postitin juuri suomeen.

Jos ostaa fish and chipsit, voi täällä kalaksi valita myös haita. Ei maistunut erikoisemmalle, se peruskala cod on parempaa.

Toivottavasti tästä heltiää jonkinlaista keskustelua.

Nyt hyvää yotä täältä yöpuolelta palloa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

no omasta puolestani voin sanoa vain sen, että etanat ovat minusta tajuttoman hyvää samoin kuin simpukatkin.

kala ja katkaravut niinikään.

kengurua meinasin kokeilla grillata viime kesänä, mutta se jäi samoin kuin omatekoisen makkarankin tekeminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat