Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jo on aikoihin eletty. Uskokaa tai älkää, mutta yleisradio sensuroi tiettyjä jaksoja Pieni talo preeriassa-sarjaa jättämällä näyttämättä kuudennen tuotantokauden kahta jaksoa (s6e18), jossa päähenkilön siskon vauva kuolee tulipalossa, jonka aiheutti lasten tupakointi ja tulitikkuleikit.

Vaimo ja lapset olivat asiasta aivan raivoissaa, mutta onneksi piratebaysta löytyi ko. jaksot pienellä tonkimisella ja nekin jaksot katsottiin tosin ilman suomenkielistä tekstiä.

Vaimo osasi kertoa että ko. jaksot näytettiin 70-luvun lopulla, kun sarjaa ensi kerran näytettiin.

Mitähän muuta YLE mahtaakaan sensuroida meidän tietämättä?

Kauhistuttaa ajatuskin.

Kommentit (3)

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

[size=150:xg67fsk4]TV2 leikkaa suosikkisarjat uusiksi – katsoja ei näe Metsoloista kaikkea [/size:xg67fsk4]

[size=85:xg67fsk4]16.5.2009 8:00

Esa Lilja
Helsingin Sanomat[/size:xg67fsk4]

TV2 on esittänyt suosikkisarja Metsoloiden uusintajaksot lyhennettyinä versioina. Joistakin sarjan jaksoista on jouduttu saksimaan pois jopa seitsemän minuuttia alkuperäisessä sarjassa nähtyä materiaalia.

TV2:n ohjelmapäällikön Olli Tolan mukaan syynä on kanavan uusi, aiempaa tiukempi ohjelmakartta. Se määrittelee tarkasti ohjelmien kestot.

"Meillä on tietyn mittaiset, tiukasti määritellyt slotit. Tällä kello kahdeksan paikalla, jolla Metsoloita esitetään, on ohjelman kestoksi määritelty 48 minuuttia."

Tola painottaa, ettei leikkaaminen johdu vaikkapa sarjan liian verkkaisesta tahdista.

"Meillä on ohjelmistossa esimerkiksi kello 21.50 uutiset, joiden on alettava tarkasti ajallaan."

Tolan mukaan kovin moni katsoja ei ole edes huomannut muutoksia. Katsojapalautetta on tullut jonkin verran, mutta ei merkittävästi. Leikkauksissa on käytetty harkintaa, Tola sanoo.

"99 prosenttia katsojista ei huomaa mitään. Sieltä on poistettu materiaalia, jolla on sisällön kannalta kaikkein vähiten merkitystä. Lyhennyksiä ei siis ole tehty mielivaltaisesti, vaan ohjaaja Carl Mesterton on itse leikannut jaksot uusiksi. Vanhoissa sarjoissa jaksot saattavat olla hyvinkin eri mittaisia, joten osaa on leikattu enemmän, kun taas joihinkin ei ole tarvinnut puuttua ollenkaan. Keskimäärin kyse on muutamasta minuutista."

Metsoloiden lisäksi TV2 on leikannut uudelleen muun muassa sellaiset sarjaklassikot kuin Hovimäki, Sisko ja sen veli sekä Reinikainen. Myös syksyllä esitettävät Maalaiskomediat on lyhennetty.

"Draamojen uudelleen leikkaaminen on itse asiassa hyvin yleistä. Elokuvistakin liikkuu aina useita versioita. Uudet ohjelmat tilataan nykyään tiukasti tiettyyn mittaan, mutta näitä vanhoja sarjoja joudutaan lyhentämään. "

Uusimmassa Apu-lehdessä näyttelijä Helinä Viitanen, eli tv-sarjan Annikki Metsola, sanoo kummastelleensa lyhennyksiä.

"Pois on leikattu piirakan paistoa ja muuta pehmentävää ainesta. Aikanaanhan Metsolat iski suomalaisiin kotoisalla tuttuudellaan", 85-vuotias näyttelijä kummastelee.

Metsoloiden uusinnat ovat pyörineet ruudussa viime syksystä, ja sarja on parhaillaan loppusuoralla. Kainuulaispitäjän elämää on seurannut viikosta toiseen reilusti yli puoli miljoonaa katsojaa, ja se on TV2:n suosituimpia ohjelmia.

lähde: http://uutiset.msn.hs.fi/viihde/artikkeli/TV2%20leikkaa%20suosikkisarjat...

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Jos muistan oikein, niin vielä edellisellä uusintakierroksella YLE2 näytti ainakin ton tulipalojakson. Mutta nyt on jätetty jo kymmenkunta jaksoa näyttämättä, onneksi ne näkee dvd:ltä. Yle perustelee sensurointia/näyttämättä jättämistä sillä, että karsitaan lapsille raaka materiaali pois. HALOO....maailmalla kyseessä on lapsille sallittu ja joissain maissa K7, mutta suomessa liian raaka sarja muka.

Kumma kun ei ilmastoteeman vastaisena katkota pois kohtauksia joissa näkyy että talo on lautahökkeli ja päivä paistaa paikoin läpi, kuten tyttöjen punka vieressä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat