Seuraa 
Viestejä1566

On se aika ihmeellistä, että ihmisessä on jäljellä vesinisäkkäiden sopeumia (wikilinkki). Lisäsin tuonne vapaaseen sanaan äsken vapaasukellusvideon, josta tämä aihe tuli mieleen.

Vauvat uivat tuosta vain, ja ihminen on käynyt suojaamattomana 214 metrissä. Moni hieno sukellusvempele ei pysty läheskään samoihin lukemiin, vedenpainehan on niissä syvyyksissä jo 20 ilmakehän luokkaa. Paineilma-avusteisesti tuo ei myöskään kävisi päinsä, vaan noin syvällä on pärjättävä pelkällä hengenpidättämisellä. Miten tuo voi olla ihmiselle mahdollista. Ei käsitä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

ID10T
Seuraa 
Viestejä28515
Moukale
Vauvat uivat tuosta vainMietipäs mitä ne ovat tehneet 9 kk ennen vauvoiksi tuloaan? Luultavasti taito on aika hyvin muistissa ensimmäisten elinkuukausien aikana

Ihmisen kehosta on 75% vettä. Synnyttävällä äidillä lapsiveden suolapitoisuus on sama kuin valtamerissä.
Liekö sattumaa, vai todiste siitä, mistä elämä on saanut alkunsa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
ID10T
Moukale
Vauvat uivat tuosta vainMietipäs mitä ne ovat tehneet 9 kk ennen vauvoiksi tuloaan?

Olleet jossain, mistä haikara poimii ne kantoliinaan? Ahaa...siis vedessä!

Vierailija

Ei se vauvoillakaan se sukeltelu kauaa kestä. Vauvojen sukeltelu johtuu sukellusrefleksistä.

"harrastuksen pariin voi etsiytyä jo kolmen kuukauden iässä, kunhan painoa on kertynyt viisi ja puoli kiloa. Tuolloin taaperon lämmönsäätelykyky on kehittynyt kylliksi, eikä hän palele liikaa."

"- Jokaisella vauvalla on sukellusrefleksi, joka tosin katoaa kuuden seitsemän kuukauden iässä. Sen jälkeen lapset sukeltavat "oikeasti", muistinsa mukaisesti,"

"Sukeltamaan ei sännätä suinpäin, ei etenkään kotioloissa ilman vauvauintikokemuksia. Lasta voi totuttaa veteen ennen kurssin alkua. Kylpyveden lämpötilaa lasketaan vähitellen kohti 32-asteista vauvauintivettä. Lapsen tulisi tottua siihen, että hänen korvansa painuvat veden alle. Suihkutteluakin kannattaa harjoitella."

"Luonnonvedet ovat alle yksivuotiaalle liian viileitä ja bakteeripitoisia."

"Ohjaaja muistuttaa vielä vanhempien vastuusta, sillä vauvat menettävät vedessä vähäisenkin itsesuojeluvaistonsa."

"Tavallisesti lapsi on viiden kuuden vuoden iässä kyllin kehittynyt kyetäkseen uimaan kunnolla."

Lainaukset: http://www.aamulehti.fi/teema/liikunta/ ... ttaa/39412

Moukale
On se aika ihmeellistä, että ihmisessä on jäljellä vesinisäkkäiden sopeumia (wikilinkki). Lisäsin tuonne vapaaseen sanaan äsken vapaasukellusvideon, josta tämä aihe tuli mieleen.

On se merkillistä kyllä kuinka syvälle ihminenkin pystyy sukeltamaan vain pidättäen hengitystään. Paikallaan, liikkumatta ihminen kykenee pidättämään henkeään jopa 11 minuuttia. (Guinnessin ennätys 17 minuuttia, tosin lisähapen avustuksella ennen suorituksen aloitusta.)

Normaalikuntoinen, terve, aikuinen ihminen kykenee kuulemma pidättämään hengitystään noin 2 minuuttia. Jo aika vähäisellä harjoituksella tätä tulosta voi parantaa.

Testasin hengityksen pidättämistä kahdesti päivän aikana, ensimmäisellä kerralla meni 2min 10sek, ja toisella 1min 55sek. Lopetin pidätyksen kun poltetta alkoi tuntua. Kaksi ja puoli minuuttia olisi helpostikin mahdollista, ehkä jopa kolme minuuttia.

Varoituksen sana: Ei kannata kokeilla näitä yksin ollessaan, joskus voi lähteä taju. Ja yhden session aikana korkeintaan muutama toisto, liiallinen hapenpuute voi vahingoittaa hengityselimiä ja aivoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat