Seuraa 
Viestejä1249
Liittynyt29.11.2006

Suomalaiset masentuvat nykyään niin paljon, että ilmiöllä on jo huomattavia kansantaloudellisia vaikutuksia. Näin kerrottiin Mediauutisten jutussa: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ ... 319718.ece

Käsite "masennuksen hoito" viittaa siihen, että ensin annetaan masennuksen tulla ja sitten hoidetaan se pois. Masennusta on yritetty hoitaa masennuslääkkeillä ja terapioilla. Paljon tärkeämpää olisi selvittää, mitkä tekijät aiheuttavat suomalaisille masennusta. Sitä kautta voitaisiin korjata pois masennuksen alkuperäiset syyt.

Mieleeni tulevat ainakin seuraavat:
[list:14oppj1q][*:14oppj1q]Työn vaatimusten ja suorituskyvyn epäsuhtaisuus. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Epävarmuus työpaikan säilymisestä. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Ylimitoitetut uraodotukset ja taloudelliset rasitteet. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Avioerot ja muut vastaavat ylimääräiset stressitekijät. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Vuorokausirytmin hajoaminen. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Unen vähäisyys ja huono laatu (univaje). [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Päivänvalon saannin vähäisyys. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Eräiden vitamiinien saannin vähäisyys. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Eräiden rasvahappojen saannin vähäisyys. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Joidenkin muiden hivenaineiden puute. [/*:m:14oppj1q][*:14oppj1q]Liikunnan puute. [/*:m:14oppj1q][/list:u:14oppj1q]

Varmaan on muitakin syitä tuon luettelon jatkoksi.

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Kommentit (3)

Olisikohan lainsäädännössä ja yleisessä tavoiteilmapiirissä jotain vikaa?

Nykyäänhän vaan halutaan maksimoida tulos seuraavaan mittapisteeseen mennessä, ihmisistä huolimatta.

Monesti masennuksen taustaksi hahmottuvat traumaattiset lapsuuden kokemukset, jotka vuorovaikutuksessa jonkin muun tekijän/tekijöiden kanssa (esim. hylätyksitulemisen kokemus) voivat laukaista masennuksen.Masennukseen sairastuneella voi olla myös muita laajempia ongelmia, jotka jäävät piiloon kun keskitytään hoitamaan ensisijaisesti masennusta, esim. persoonallisuushäiriö. Mutta totta totta: työelämän vaatimukset erityisesti täydellisyyteen pyrkivälle yksilölle voivat olla liikaa, varsinkin jos ihmiseltä puuttuu vahva sosiaalinen tukiverkosto.

Masennuksen ohella muuten loppuunpalaminenkin ansaitsisi oman tarkastelunsa tässä yhteydessä.

Cubemon
Olisikohan lainsäädännössä ja yleisessä tavoiteilmapiirissä jotain vikaa?Ilmapiiristä voidaan olla montaa mieltä, mutta en kyllä kuollaaksenikaan ymmärrä miten lainsäädäntö vaikuttaisi asiaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat