Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Panaman kanava on 82km pitkä, tämä olisi noin 350km.

Se olisi siitä poikkeavaa elvytystä, että siitä olisi jotain hyötyäkin, ikuisesti. Maksu jakaantuu tuhannelle vuodelle.

Kaivanto tehtäisiin lähinnä vanhenevilla räjähteillä, joita muutenkin paukutellaan tämän tästä. Kaivinkoneet apuun. Andorran vuoristo olisi varmaankin halvempaa kiertää Espanjan puolelta.

Rahtimatka esim Rotterdamista Roomaan lyhenisi n. 1700km eli monta päivää. Nykykoroilla tästä saisi myös kannattavan, ja rakennustyökin on nyt aika halpaa. Afrikasta sinne halpoja kuorma-autokuskeja ja panostajia.

Kommentit (11)

Lektu-Elli
Afrikasta sinne halpoja kuorma-autokuskeja ja panostajia.Korjaus: kuulin että Espanjassa ja Marseillessa on jo useampi joutilas mies, ei tarvitse hakea Afrikasta lisää. Monilla on myös panostajan koulutus tai ainakin kokemusta.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Aivan pähkähullu idea.

Toisaalta sitä voisi käyttää matkailuvalttina, (ikään kuin niitä ei jo olisi) Venetsian ja Amsterdamin tyylisiä kanavia louhittaisiin samalla keskikaupungillekin.

Olisihan komeata matkustaa Placa D'Catalunyalta soutupaatilla vaikka sinne keskeneräisen kirkon viereen serveessalle.

Tässä voitaisiin käyttää myös Venäläistä työvoimaa, heillähän on mukavia kokemuksia kaivuuhommista...

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Eikös siellä päin jo ole vesitie Atlantilta Välimerellä. Eli Gironden lahdelta (Atlannin rannikolla) päässee jonkinlaisella veneellä jokia ja kanavia pitkin Bordeaux'n ja Toulousen kautta Etang de Thau'hun (Välimeren rannikolla, lähellä Beziers'ä), josta ei ole kovin pitkä matka sitten Barcelonaankaan, jos sinne haluaa.

Lektu-Elli
Se olisi siitä poikkeavaa elvytystä, että siitä olisi jotain hyötyäkin, ikuisesti. Maksu jakaantuu tuhannelle vuodelle.Rakennetaan mieluummin pyramideja tai mausoleumeja valtionpäämiehille esim. Paavo I:lle, Mauri Pikkujättiläiselle, Matti Suurelle tai vaikkapa Anni Runokielelle.

Ei vaan silta Barcelonasta Valenciaan. Kymmenien kilometrien säästöt matkoihin kun ei tarvitse ajella pitkin vuoristoa. Onnettomuustilanteessa pelastaminenkin on helppoa kun mantere on heti vieressä.

H
Tuollainen kanava on jo Ranskan puolella. Ei tarvitse kuin vähän leventää.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Canal_du_Midi
Pierre-Paul Rique on kyllä tuttu mies. Hänhän keksi kuukausipalkan ja sosiaaliturvan. Hän aloitti projektinsa vuonna 1666 ja on historian lujin projektipäällikkö tänäkin päivänä.

EDIT:
Kanava kuuluu Unescon maailmanperintölistaan ja on 241km pitkä ja menee osittain tunneleissa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
Lektu-Elli

Kaivanto tehtäisiin lähinnä vanhenevilla räjähteillä, joita muutenkin paukutellaan tämän tästä.Ideasi on kokolailla typerä ja vailla todellisuuspohjaa. On syynsä, miksei vanhentuneita räjähteitä käytetä alkuperäiseen tarkoitukseen. Toisekseen, louhinnassa räjähteiden kustannukset koko prosessissa on sangen pienet joten tällä vanhentuneiden aineiden käytöllä ei saataisi aikaiseksi kustannussäästöjä. Päin vastoin, todennäköisesti kulut kasvaisivat.

Mitä muuten kanavaprojektiin tulee, olisihan se hieno voimainkoetus ihmiskunnalle pykätä kanava keskelle vuoristoa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005

Ydinpommeja vaan sadan metrin välein ja homma on valmis. Samalla ilmaan leviävä maa-aines viilentää koko planeetan ja ilmastonmuutos ehkäistään.

Epsanja pitää toki ensin ankkuroida tukevasti paikoilleen, muutenhan se voi lähteä ajelehtimaan Atlantille kun ei ole enää Yuroopassa kiinni.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat