Seuraa 
Viestejä45973

Onko se tujoni nyt niin hirveän myrkyllistä? Ja jos onkin niin millä tavalla? Miten vaikuttaa ihmiseen? Onko kenelläkään kokemusta tujonista Salvian tai muun kautta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

"Pietaryrtin sisältämä tujoni on myrkyllistä: myrkytysoireina ovat kouristukset, huimaus ja jopa kuolema. Kasvilla on myös abortoiva vaikutus. Koska tujonia runsaasti sisältäviä pietaryrtin kantoja ei pysty erottamaan ulkonäön perusteella, kasvin käyttöä omin päin ei suositella. Erityisesti odottavien äitien on syytä välttää kasvia."

Lähde: http://www.yrttitarha.com/kanta/pietaryrtti/

Pääseekö tällä jollekin tripille vai miksi kysyt?

Edit: jaahas, tarkempi googlettaminen kertoikin syyt...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sait googlettamisellasi aivan väärän kuvan minusta. Ajattelin vain käyttää salviaa mausteena. Se sopii kuulemma siihen tarkoitukseen erinomaisesti.

http://www.yrttitarha.com/kanta/salvia/

Tiedän kyllä Salvian (varsinkin divinorumin) olevan hyvä piriste, jopa todella vahva huumekkin. Ajattelin vain kysyä josko joku olisi johonkin tarkoitukseen Salviaa tai jotakin muuta tujonia sisältävää käyttänyt, voisi kertoa mahdollisista sivuvaikutuksista. Ruoansulatushäiriöistä ym.

Jos haluat käyttää salviaa ruuanlaitossa, niin tavallisen ruokakaupan maustehyllystä löytyy kuivattua salviaa, hyvästä kaupasta ruukusta tuorettakin. Kyseessä on maustesalvia, Salvia officinalis, joka on erinomainen täyteläisten liharuokien mauste ja kuuluu suuriin suosikkeihini. Divinorum-lajike ei oikein sovellu ruuanlaittoon korkean tujonipitoisuutensa ja kitkerän makunsa takia.

Siinäkin on tujonia, joten sen suurien määrien käyttöä tulee etenkin raskaana olevien naisten välttää. Päätään sillä ei saa sekaisin, ellei syö sitä lehmien määriä.

Bomt Kneder
Jos haluat käyttää salviaa ruuanlaitossa, niin tavallisen ruokakaupan maustehyllystä löytyy kuivattua salviaa, hyvästä kaupasta ruukusta tuorettakin. Kyseessä on maustesalvia, Salvia officinalis, joka on erinomainen täyteläisten liharuokien mauste ja kuuluu suuriin suosikkeihini. Divinorum-lajike ei oikein sovellu ruuanlaittoon korkean tujonipitoisuutensa ja kitkerän makunsa takia.

Siinäkin on tujonia, joten sen suurien määrien käyttöä tulee etenkin raskaana olevien naisten välttää. Päätään sillä ei saa sekaisin, ellei syö sitä lehmien määriä.

Kiitoksia! Pitääpä ostaa mahdollisimman pian...

Bomt Kneder
... Divinorum-lajike ei oikein sovellu ruuanlaittoon korkean tujonipitoisuutensa ja kitkerän makunsa takia...

Salvia divinorum ei sisällä tujonia, vaan sen tunnettu psykoaktiivinen ainesosa on nimeltään salvinoriini-A. Tujonin kanssa tällä ei ole juuri muuta tekemistä kuin kuuluminen ns. terpenoidien ryhmään.
Tujoni on mm. koiruohon (Artemisia Absinthium) sisältämä terpenoidi, jonka väitetään olevan jossakin määrin hallusinogeeninen. Farmakologiselta näkökannalta tujonin pääasialliset vaikutukset katsotaan tulevan GABA-reseptoreiden modulaatiosta (absintin alkoholi pääsääntöisesti kumoaa tämän vaikutuksen). Aikaisemmin on virheellisesti luultu, että tujoni vaikuttaisi kannabinoidireseptoreiden kautta. Pitkäaikaisen käytön väitetään tuottavan absintismiksi kuvatun sairaalloisen tilan, jonka oirekuvaukset kuitenkin muistuttavat jostakin syystä tavallista delirium tremensiä...
Salvinoriini-A lienee voimakkain tunnettu luonnossa tavattava psykoaktiivinen yhdiste; jo muutaman sadan mikrogramman annoksen on todettu aiheuttavan syvän hallusinaatiotilan. Aineen farmakologiasta ei ole paljoa tutkimuksia, vasta viime vuosina on saatu viitteitä siitä, että salvinoriini-A sitoutuu tiettyyn opioidireseptoriin (kappa). Vastaavanlaisia yhdisteitä onkin tutkittu opiaattityyppisinä ei-addiktiivisina kipulääkkeinä, mutta niille(kin) ominainen hallusinaatiovaikutus on estänyt pidemmät kliiniset tutkimukset.
Salvinoriini-A on aktiivinen ainoastaan parenteraalisesti, joten Salvia D:n lehtien käyttäminen mausteena on tuskin vaarallista (en ota tietenkään mitään vastuuta ) . En tosin tiedä, miltä kyseinen kasvi maistuu.

fg
Pitkäaikaisen käytön väitetään tuottavan absintismiksi kuvatun sairaalloisen tilan, jonka oirekuvaukset kuitenkin muistuttavat jostakin syystä tavallista delirium tremensiä...

Heh, eli tuskin tujonilla on paljoakaan tekemistä asian kanssa... :p
Tai voihan se tehdä juoppohulluudesta vielä hullumpaa... ehkä.

Mausteena käytetyt salviat on ihan eri asia kuin salvia divinorum. Joku salvialajike taisi tujonia sisältääkin... ehkä myös se maustesalvia (officianalis)..?

Itsellä on säkillinen tuota koiruohoa, kun oli joskus tarkoitus tehdä itse kunnon absinttia, mutta enpä ole saanut vielä aikaiseksi kun pitäisi olla se jonkunlainen tislausvehje. Melko tujua 'absinttia' eli koiruohouutetta tein kyllä liottamalla koiruohoa pirtussa. Jotain lievää vaikutusta huomasi, mutta pääosissa oli kyllä ihan alkoholin tuottama humala. Äärimmäisen kitkerän makuista litkua muuten. pläh

aleksialeksi
Onko kukaan tiedeläisistä nauttinut millään tavalla esim. Salvia divinorumia?

Tulihan tuota joskus aikoinaan polteltua. Kokemus aika, öh... mielenkiintoinen. Todellisuus, tai siis sen kokemus, pirstaloituu ja kasaantuu uudestaan. On ihan hauskaa nähdä ne osat mistä se kasaantuu. Jos siis osaa analyyttisesti tarkkailla. Sitten tuli sellainen outo, mutta hyvin konkreettinen (ei symbolinen) käsitys että elämä on pelkkää teatteria, jossa me ollaan näyttelijöitä. Enpä oikein muuta osaa sanoin selittää. Erikoisimpia kokemuksia elämässä. Jollain tavalla tuli lapsuus mieleen. Kai se johtuu juuri siitä todellisuuden pirstaloitumisesta. Meidän tapa käsitellä todellisuuttahan kehittyy tavallaan kerroksittain meidän kasvaessa ja kehittyessä yhä monimutkaisemmaksi ja analyyttisemmaksi.

Divinorum on harvinainen lajike (tai ei varmaan enää kun hipit ympäri maailmaa kasvattelee niitä kotonaan), eikä sitä käytetä maustekäytössä.

Tujoni on keskushermostomyrkky, mutta ymmärtääkseni sitä ei voi saada liikaa esimerkiksi salviasta, jos noudattaa annostusohjeita. Itse nautiskelen pieniä pitoisuuksia tujonia salvia- ja siankärsämöteen muodossa, mutta tosiaan olen aika tarkkaa annostuksien kanssa. Teehen (kuivattua) salviaa tulee vain 2rkl/0,5dl vettä, ja siankärsämöteehen (jota nappaan unettomuuteen) laitan reilun 1rkl siankärsämönkukkia ja 3dl vettä. Mulla ei ainakaan ole ollut mitään haittavaikutuksia tähän saakka.

Joskus muistan lukeneeni, että salviateetä ei saisi nauttia yhtäjaksoisesti pidempään kuin 1-2 viikkoa, juuri tuon tujonin keskushermostovaikutuksen vuoksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat