Pallon/minkä tahana potkaiseminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

KAverin kanssa tässä mietittiin,että kuinka käy jos olet esim junan kyydissä,joka liikkuu 100km/h etelään,ja potkaiset pallon 100km/h pohjoiseen. Mielestäni pallo ns.jää paikoilleen,mutta miten se sitten menisi ja voisiko sen selittää yksinkertaisesti:D?

Kommentit (3)

Vierailija
Volkki
KAverin kanssa tässä mietittiin,että kuinka käy jos olet esim junan kyydissä,joka liikkuu 100km/h etelään,ja potkaiset pallon 100km/h pohjoiseen. Mielestäni pallo ns.jää paikoilleen,mutta miten se sitten menisi ja voisiko sen selittää yksinkertaisesti:D?Paikallaan maanpinnan suhteen ja junan suhteen ovat eri asioita. Pallo on paikoillaan maan suhteen, mutta junan suhteen se liikkuu.

Vierailija

Eikä se juna alta karkaa, vaikka hyppäisit ilmaan. Liikutte junan kanssa samalla nopeudella. Suhteessa maahan voit hypätä vaikka sata metriä.

Vierailija

Jos potkaiset pallon ulos junasta ja joku ulkopuolinen tarkastelee asiaa: hän näkee junan menevän vauhdilla 100 km/h vaikkapa vasempaan, kun potkaisuhetkestä lähtien juna erkaantuu hänen silmien mukaansa sivusuunnassa paikalleen jäävästä pallosta. Toisin sanoen hän näkee pallon putoavan aivan kuin se olisi ollut paikallaan ja päästetty irti.

Uusimmat

Suosituimmat