Seuraa 
Viestejä45973

Kyllä se ihminen on hullu eläinrääkkääjä, lue allaoleva 5.12.2005 ilmestynyt Iltalehden juttu:

"Kaksi tiikeriä raateli ja söi miehen käden irti kauhistuneiden sivustakatsojien edessä Espanjassa.

Tapaus sattui madridilaisessa sirkuksessa lauantaina. Paikallisten sanomalehtien mukaan mies oli jostain syystä työntänyt kätensä tiikerihäkin kaltereiden välistä.

30-vuotias romanialaismies menetti rytäkässä kätensä kyynärpäästä alaspäin. Mies kiidätettiin kriittisessä tilassa sairaalaan.

- Kuulin huutoa ja juoksin paikalle. Näin kuinka yksi tiikereistä oli tarttunut hänen käteensä, kertoi naaraspuolisten bengalintiikereiden kouluttaja Maria Luisa Moreno.

- Hakkasimme tiikeriä rautaputkella päähän kunnes se päästi irti, selitti Moreno kauhistuneena espanjalaismedialle.

Uhriksi joutuneen miehen kannalta apu tuli kuitenkin liian myöhään, eivätkä silminnäkijät voineet muuta kuin katselle typertyneinä, kuinka tiikerit retuuttivat irti repäistyä kättä.

Kätensä menettäneen miehen kerrottiin olleen humalassa."

Tiikerit tulevat tarvitsemaan neurologia varmasti koko loppuelämänsä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Jos tiikeri repii sinun kättäsi kyynärpäästä irti, niin pitäisitkö tiikeriä päähän lyöjää eläinrääkkääjänä, vai olisitko vain kiitollinen?

Olisiko asianosaisen pitänyt tyytyä katselemaan sivusta?

Vai yrittää komentaa tiikeriä??

Tarjota omaa kättään???

Jos ihminen työntää kättään lihaa syövän villieläimen eteen, niin eikö Sinustakin ole luonnollista että se iskee kiinni? Minusta oikea ratkaisu olisi ollut yrittää vetää ihmistä pois tiikereiden suusta, niin etteivät tiikerit vahingoitu. Eivät tiikerit mitään pahaa tehneet, ihminen oli vain tyhmä. Tuollaiset typerykset kuolevat ennen pitkää - tavalla tai toisella. Uskomaton käytäntö useimmissa eläintarhoissa on se, että jos joku eläin vahingoittaa ihmistä, se tapetaan, vaikka eläin olisi käyttäytymiseltään terve. Ihan kuin eläintarhan pitäjillä olisi moraalinen velvollisuus näyttää eläimille mikä on hyvää ja mikä pahaa. Uskotko että eläimet ottavat oikeasti onkeensa "huonosti" käyttäytyvän eläimen tappamisesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oisikohan niin että tyhmä saa maksaa. 30 v romanialaismies voi kysellä itseltään että kannattiko.

Tiikeri on jääkarhun ohella ihmiselle kaikkein vaarallisin eläin. Se ei pelkää ihmistä tippaakaan ja sen maailmankuvan mukaan kaikki mikä liikkuu on kotipitsa.

Jokunen vuosi sitten darwinpalkinnon (http://www.darwinawards.com/) sai intialainen mies. Kaksi kaverusta murtautui jonkun uskonnollisen juhlan kunniaksi eläintarhaan ja kävivät ripustamassa seppeleen bengalintiikerin kaulaan. Toinen selvisi hengissä, joten hän sai vain kunniamaininnan, ei varsinaista palkintoa.

Tuostakin voisi antaa kunniamaininnan. Palkinnonhan saavat ne jotka kuolevat omaan typeryyteensä poistaen näin geeninsä keskuudestamme paranten näin lajimme säilymistä pitkällä tähtäimellä.

Ai kun sattuu vatsaan, on se ihminen vaan tyhmä

Tiikeri on muuten vaarallisuutensa lisäksi maailman uhanalaisimpia petoja. Minusta olisi hienoa jos Euroopan luontoon takaisin istutettaisiin taas leijonia. Nettisivusto http://www.tunturisusi.com/kissat/leijona.html mukaan leijona oli muinoin yksi kaikkein laajimmalle levinneistä nisäkkäistä. Nyt se on yksi niistä petoeläimistä, jonka kantaa juuri ihmisten toimet ovat eniten pienentäneet. Vielä antiikin aikaan leijonia oli koko Afrikassa Saharan keskiosaa ja päiväntasaajan sademetsiä lukuun ottamatta. Niitä eli Kreikassa, Makedoniassa, Palestiinassa ja Turkissa, josta leijonan levinneisyysalue jatkui Afganistaniin, Pakistaniin ja Intiaan saakka. Leijonia on ajanlaskumme alun tienoilla elänyt siten vielä eteläisimmässä Euroopassakin. Historioitsijat Herodotos, Aristoteles ja Ksenofon kertovat Balkanin niemimaan pohjoisosissa asuneista leijonista. Ihan tarkkaan ei tiedetä, milloin leijonat Euroopasta oli hävitetty pois, mutta Kreikassa oli leijonia vielä noin 200 eaa. Viimeiset runsaat 2000 vuotta leijonia on metsästetty vailla mitään määrää, niiden taljoja on kuljeteltu matkoilta kotiin voitonmerkkeinä ja leijonien asuinalueet ovat kutistuneet vuosi vuodelta.

Leijonan alalajeista kapinleijona katosi noin vuonna 1865, kun Etelä-Afrikan buurit metsästivät sen sukupuuttoon. Pohjois-Afrikasta viimeiset leijonat surmattiin vuosina 1922 - 1923. Viimeinen isokokoinen ja mustaharjainen barbari- eli atlasleijona tapettiin Algeriassa vuonna 1922. Vuonna 1950 koko Afrikassa eli arviolta 400 000 leijonaa, 1970-luvulla leijonia oli enää 150 000.

Leijonien määrä nyt. Arviot leijonien määristä tällä hetkellä vaihtelevat, mutta luotettavimman arvion mukaan niitä on mahdollisesti vain 20 000. Pääosa leijonista elää Afrikan itäisissä ja eteläisissä osissa - läntisessä Afrikassa leijonien määrä on suuresti vähentynyt. Afrikan kahdessa maassa maanosan leijonista on puolet, eli Tansaniassa 7000 - 8000 ja Keniassa 3500 yksilöä. Ainoastaan Kenian, Tansanian, Sambian ja Namibian kansallispuistoissa ja suojelualueilla sekä Transvaalin Kruger-puistossa elävät leijonat ovat suhteellisen turvassa. Ugandassa, Senegalissa, Zairessa, Angolassa ja Zimbabwessa leijonia on jäljellä enää joissakin puistoissa, ja monet niistäkin ovat uhattuja.

"Hieman" kyseenalaista on opettaa ihmisiä pitämään tiikereitä ihmisen pikku-sylivauvoina, kuten Thaimaan Phuketissa tehdään tänäkin päivänä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat