Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistä löytyy IRC-palvelimia, jotka toimivat liittymässä kuin liittymässä? Olen totaalisen hajonnut siihen, että mikään palvelin ei koskaan toimi.

Kommentit (10)

Tuppu L 2.0
irc.cc.tut.fi[15:03] Yhteyttä ei voida muodostaa : java.net.ConnectException : Connection timed out: connect

Seuraava ehdokas?

Cubemon
Suosittelen käyttämään IRC-asiakasohjelmaa, jota ei ole tehty javalla.Java-ympäristön pitäisi olla kunnossa, niin mikä tässä maksaa? Yhteyden nopeus on myöskin sitä luokkaa, että ei varmasti pitäis olla matalasta ping:stä kiinni.

Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta käyttää muuta ohjelmaa. Netissä on käsittääkseni ainoastaan kaksi toimivaa ja ilmaista web-selaimeen istutettua irc-ohjelmaa, joista toinen toimii javalla.

Shriek
Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta käyttää muuta ohjelmaa.Koska tiedän kaiken, arvaan sinun yrittävän päästä irkkiin ns. vihamielisestä ympäristöstä. Tietokone ei ole sinun, vaan kirjaston, työpaikan, koulun tai muun vastaavan yhteiskunnan häpeätahran omistama.

Silloin on hyvin mahdollista, että yhteys on rajoitettu ja parhaassa tapauksessa kaikki muut, paitsi http(s):n vaatimat portit ovat suljettu.

Jos haluat ottaa tieteellisen lähestymistavan niin selvitä ensiksi koneesi nettiin päin näkyvä IP-osoite, tai pikemminkin sen hostname. Sen voi tarkistaa esimerkiksi osoitteesta http://ip.nefsc.noaa.gov/. Hostname paljastaa nettiyhteyden tarjoajan.

Monet IRC-palvelimet ovat Suomessa ISP:n eli palveluntarjoaman ylläpitämiä. Näihin pääsee monesti ainoastaan ISP:n omista liittymistä. Isommat ISP:t ovat kuitenkin tehneet sopimuksia muiden organisaatioiden kanssa IRC-palvelimen käyttämisestä. Jos ISP:llä ei ole omaa IRC-palvelinta, yrittämisen arvoisia palvelimia ovat mm. irc.cc.tut.fi, irc.saunalahti.fi tai irc.song.fi.

Kun IRC-pelissä kertyy kokemuspisteitä ja nousee yli levelin 30, pystyy hallitsemaan jo omia Linux-koneita, joissa pyörii jatkuvasti linjoilla oleva IRC-ohjelma, kuten irssi. Levelin 50 jälkeen pystyykin jo tunneloimaan yhteyden vaikka http-portin kautta SSH-tunnelissa, että irkkiriippuvuuden saa tyydytettyä. Kannattaa kuitenkin harkita vakavasti, ennen kuin sille polulle lähtee.

Shriek
Java-ympäristön pitäisi olla kunnossa, niin mikä tässä maksaa?Eroa Java-clientin ja ns. oikean softan välillä on jokseenkin samanlainen kun selaimessa pyörivän yksinkertaisen pelin ja koneen resursseja suoraan hyödyntävän, massiivisen 3D-pelin välillä. Pelaamaan pääsee, mutta hyvin rajoitetulla kokemuksella.

Cubemon
Silloin on hyvin mahdollista, että yhteys on rajoitettu ja parhaassa tapauksessa kaikki muut, paitsi http(s):n vaatimat portit ovat suljettu.Oikeassa olet. Hämmästyttää silti, että ei-java-ohjelma yhdistää yleensä mukisematta, mikäli ennestään yhdistäneitä käyttäjiä ei ole liikaa liian samannäköisen ip-osoitteen takaa.

Eroa Java-clientin ja ns. oikean softan välillä on jokseenkin samanlainen kun selaimessa pyörivän yksinkertaisen pelin ja koneen resursseja suoraan hyödyntävän, massiivisen 3D-pelin välillä. Pelaamaan pääsee, mutta hyvin rajoitetulla kokemuksella.Vaikuttaa vähän liioitetulta vertaukselta. IRC-ohjelmat harvoin ovat edes noiden java-pelien kaltaisia muistisyöppöjä. Sen lisäksi ohjelman käsittelemä datamäärä on kooltaan niin pientä, että on vaikea ajatella kyseessä olevan minkäänlainen tiedosiirto-ongelma. Kyse on varmaan tuosta suojauksesta sitten, niin kuin sanoit.

Shriek
Hämmästyttää silti, että ei-java-ohjelma yhdistää yleensä mukisematta, mikäli ennestään yhdistäneitä käyttäjiä ei ole liikaa liian samannäköisen ip-osoitteen takaa.Java-puolen ohjelmissa ei ole yleensä mahdollisuutta säätää asetuksia kohdilleen, timeout-aika yhdistämisessä saattaa olla liian lyhyt. irc.cc.tut.fi ainakin ennen skannaili konetta yhdistämisen yhteydessä. Jos koneelta ei löytynyt esimerkiksi toimivaa identd:tä, saattoi yhdistäminen kestää niin kauan, että ohjelma antoi periksi ja aloitti jo toisen yrityksen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat