Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Noin väittää blogissaan Jevegenija Hilden-Jäervenperä:

" Ensin Ribbentropin kanssa olivat sopineet Baltian maat, vasta sen jälkeen Molotov.

Tänään muistellaan Molotov-Ribbentrop- sopimuksen solmimista.

Erityisesti Baltian maat haluavat vakuuttaa, että juuri ko. sopimus johti toiseen maailmansotaan.

Pitää kuitenkin muistuttaa, että nimenomaan Baltian maat (Viron ja Latvian ulkoministerit) ehtivät jo ennen sitä (7.6.1939) solmia oman hyökkäämättömyyssopimuksen Natsi-Saksan kanssa.

Jostakin syystä tämä fakta pyritään unohtamaan.

Baltian maiden korkea-arvoiset edustajat avoimesti flirttailivat Hitlerin kanssa: 20.4.1939 Viron yleisesikunnan päällikkö kenraaliluutnantti Nikolai Reek loisti läsnäolollaan Hitlerin syntymäpäiväjuhlissa.

Kun Baltian maat lähentelivät Natsi-Saksaa ja NL:n neuvottelut Ranskan ja Britannian kanssa epäonnistuivat, Neuvostoliitolla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin sopia Ribbentropin kanssa.

Tässäkin kannattaa pitää mielessä, että Natsi-Saksa päätti hyökkäyksestä Puolaan jo 22.8.1939, eli ennen Molotov-Ribbentrop- sopimuksen solmimista. Venäjän politiikan tutkija Vjatsheslav Nikonov (Molotovin lapsenlapsi) toteaa, että Molotov oli usein sanonut, ettei hän koskaan katunut em. tekoa, koska sopimuksen myötä NL pystyi ostamaan itselleen lisäaikaa ja siirtämään puolustuslinjaa. Alusta asti oli selvää, että Hitler hyökkää Neuvostoliittoon, kuten tapahtuikin, ja että se oli vain ajan kysymys.

Eikä sovi unohtaa, että jo vuonna 1938 Britannia, Ranska ja Italia allekirjoittivat sopimuksen Hitlerin kanssa rajojen muuttamisesta Euroopassa (Münchenin sopimus), eli kyllä ns. länsimaiset demokratiat ja Baltian maat syyllistyivät ensin. Neuvostoliiton "synti" toisessa maailmansodassa on vaan siinä, että kaikesta huolimatta se onnistui voittamaan.

NL:n toisen maailmansodan tuloksien perusteella saadut lisäalueet ovat nyt Liettuan, Valko-Venäjän, Ukrainan ja Moldovan käytössä.

Viron yleisesikunnan päällikkö kenraaliluutnantti Nikolai Reek Hitlerin syntymäpäiväjuhlavieraana 20.4.1939. "

http://www.kp.ru/daily/24346/535866/

Evgenia Hilden-Järvenperä

LUE LISÄÄ: http://hilevg.blogit.uusisuomi.fi/

Kommentit (5)

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

Taasko tämä pitää laittaa

[list:24cq4ke3]Referoin tässä virolaisen historioitsijan Olaf Kuulin vuonna 1980 ilmestynyttä kirjaa ”Revolutsioon Eestis 1940” (Vallankumous Virossa 1940). ...

Kansainvälinen tilanne 1939

Vuoden 1939 elokuun Molotov-Ribbentrop-sopimus ei kirjassa juurikaan saa huomiota. Olaf Kuuli ymmärtää Stalinia. Jo alusta alkaen oli selvää, että Hitler hyökkää Neuvostoliittoon. Epäselvää on vain, missä järjestyksessä? Hyökkääkö Hitler ensin Englantiin ja Ranskaan ja vasta sen jälkeen Neuvostoliittoon? Englanti ja Ranska pelkäävät aiheesta Hitlerin ottavan heidät ensimmäisenä käsittelyyn ja maat ryhtyvät epätoivoissaan etsimään tukea Neuvostoliitosta. Yhteisrintamaa fasistista Saksaa vastaan ei kuitenkaan synny. Stalin voi vain todeta läntisten kumppaniensa vitkuttelevan, venyttelevän ja pilailevan. Yhteisrintaman kaatumista auttaa myös Viro omalla pienellä panoksellaan. Viro ja Latvia eivät anna turvatakuita Neuvostoliitolle. Sen sijaan Viro ja Latvia solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen Saksan kanssa 07.06.1939. Ne ovat siis yhteisrintamassa Natsi-Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. ...[/list:u:24cq4ke3]

lähde: http://leenahietanen.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/11/vallankumous-virolai...

[list:24cq4ke3]Brest-Litovskin rauhassa Neuvosto-Venäjä joutui tunnustamaan Ukrainan ja Georgian (ennen Gruusia) itsenäisyydet, sitoutumaan vetämään joukkonsa 31. joulukuuta 1917 tunnustamastaan Suomesta, sekä luopumaan Saksan hyväksi Venäjän hallussa pitämistä Puolan osista, Virosta, Liettuasta ja Latviasta, osasta Valko-Venäjää sekä Ardahanista, georgialaisesta Batumista ja Karsista Ottomaanien valtakunnan hyväksi.[/list:u:24cq4ke3]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Brest-Litovskin_rauha

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009
Tvomas
TYhteisrintaman kaatumista auttaa myös Viro omalla pienellä panoksellaan. Viro ja Latvia eivät anna turvatakuita Neuvostoliitolle. Sen sijaan Viro ja Latvia solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen Saksan kanssa 07.06.1939. Ne ovat siis yhteisrintamassa Natsi-Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan. ...[/list]
Oletkohan ymmärtänyt hyökkäämättömyyssopimuksen käsitteen hiukan väärin?

Hyökkäämättömyyssopimus on sopimus kahden tai useamman valtion välillä, jossa luvataan välttää sotaa tai aseistettua konfliktia maiden välillä ja ratkaista erimielisyydet rauhanomaisilla neuvotteluilla.*

Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmittiin hyökkäämättömyyssopimus 1932, jonka piti olla voimassa 1945

Sopimuksessa osapuolet takasivat rajojensa loukkaamattomuuden, puolueettomana pysymisen, jos toinen osapuoli joutuisi sotaan ja lupasivat pysyä erossa sopimuksista ja liittoumista, jotka olisivat "avoimesti vihamielisiä" toista osapuolta kohtaan. Riidat luvattiin ratkaista rauhanomaisesti ja puolueettomasti.*

Jos balttien ja natsien välinen sopimus oli samanlainen, voidaan todeta, että natsit toimivat törkeästi sopimusta vastaan Molotov-Ribbentrop -sopimuksessa.

Se siitä yhteisrintamasta...

*Lainaukset wikipediasta

Riso abundat in ore stultorum

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Uuden historiatulkinnan mukaan hyökkäämättömyyssopimus tarkoittaa lupausta hyökätä heti kun sopiva hetki tulee. Miksi Baltian maat tekivät sellaisen Saksan kanssa on jäänyt tutkijoille hiukan arvoitukseksi. Tältä pohjalta ainoaksi selitykseksi jää, että Baltian maat suunnittelivat Saksan miehitystä, mutta onneksi Natsi-Saksa ehti ensin ja teki tyhjäksi tämän suunnitelman.


Pitää kuitenkin muistuttaa, että nimenomaan Baltian maat (Viron ja Latvian ulkoministerit) ehtivät jo ennen sitä (7.6.1939) solmia oman hyökkäämättömyyssopimuksen Natsi-Saksan kanssa.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Uuden historiatulkinnan mukaan hyökkäämättömyyssopimus tarkoittaa lupausta hyökätä heti kun sopiva hetki tulee. Miksi Baltian maat tekivät sellaisen Saksan kanssa on jäänyt tutkijoille hiukan arvoitukseksi. Tältä pohjalta ainoaksi selitykseksi jää, että Baltian maat suunnittelivat Saksan miehitystä, mutta onneksi Natsi-Saksa ehti ensin ja teki tyhjäksi tämän suunnitelman.Historian suurin "hyökkäysopimus" on tietenkin Kellogin sopimus. Siinä 63 valtiota sitoutui olemaan käyttämättä sotaa diplomatian välineenä, eli toisin sanoa allekirjoittaneet maat sitoutuivat hyökkäämään toisiin allekirjoittaneisiin maihin.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009
Kanga
Oletkohan ymmärtänyt hyökkäämättömyyssopimuksen käsitteen hiukan väärin? ...

Osoita tuo Leena Hietaselle.

Kanga
Jos balttien ja natsien välinen sopimus oli samanlainen, voidaan todeta, että natsit toimivat törkeästi sopimusta vastaan Molotov-Ribbentrop -sopimuksessa.

Mitä sopimusta natsit noudattivat?

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat