Seuraa 
Viestejä45973

Valkoinen talo: USA:lla lähivuosina 9 000 miljardin budjettivaje
Keskiviikko 26.08.2009

Valkoinen talo julkaisi tiistaina raportin, joka antaa synkän kuvan USA:n lähivuosien vajenäkymistä. Budjettivajeet paisuvat pelättyäkin suuremmiksi, sillä poikkeuksellisen rankka taantuma rokottaa pahoin julkista taloutta. Verotulot ovat pudonneet paikoin kymmeniä prosentteja.

Office of Management and Budget -viranomainen ennustaa, että USA:n talous taantuu tänä vuonna 2,8 prosenttia. OMB:n aiempi ennuste oli 1,2 prosentin alamäki.

Valkoisen talon talousennusteessa työttömyysaste ylittää 10 prosenttia vuoden 2009 lopulla. Presidentti Barack Obaman taloudellinen neuvonantaja Christina Romer valitteli, että USA:n talouden tila on vielä paljon heikompi kuin viime talvena osattiin odottaa.

Budjettitoimisto CBO puolestaan laski, että tämän vuoden budjettivaje on noin 1600 miljardia dollaria. Vuosien 2010-2019 kumulatiivinen budjettivaje on ennusteen mukaan huikeat 9000 miljardia dollaria.

Että näin sitä mennään edelleenkin siitä huolimatta että on pyritty saamaan aikaan kulutusta puhumalla ja ylioptimismilla.
Lama ei ole ohi, ei lähimankaan vaan syvenee.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat