Seuraa 
Viestejä3335

En tunne ötökkää.

Katselen sitä maljassa. Se on konjakkilasin kokoinen astia tiukukynttilää varten. Tästä on kuukausi. Lasi on täynnä sadevettä ja kenottaa vinossa vartensa päässä. Varsi on työnnetty tarkasti rajattuun karikkeeseen etukuistin edessä olevan tuijan juureen. Koriste.

Ötökkä toimittaa ötökälle tyypillistä sitä mitä ötökät toimittaa, ui altaassa, pysähtyy liikkumattomaksi. Sen liikkeiden synnyttämä pyörre meditoi sitä mukanaan. Sitten se pyrähtää taas.

Sillä on hyvä päivä. Minullakin. Miksi kohtaisimme muuten?

Tänään katsoin maljaa taas. Se oli edelleen täynnä vettä. Jokin mättää suunnitelmassa jonka mukaan malja lyötiin karikkeeseen tuikkulyhdyksi, mutten puutu siihen.

Vesi maljan pohjalla oli ruskeaa tarkkarajaisen kirkkaan veden alla — mössöinversio tuikkumaljassa. Aivan pohjan keskellä oli kuohkeaa, muodotonta hahtuvaa.

Ötökkä oli tullut hyvien ja huonojen päiviensä päähän. Tunsin sen nyt. Olikohan se sama malja? Niitä on siinä neljä iskettynä karikkeeseen tuijan vieressä, mutta en puutu siihen.

Katsoin kaukaa tauhkaa maljan pohjalla.

Tässä kohdassa tekee helposti virheen, antaa tilanteelle määreen: katsoin kunnioituksella, katsoin yllättyneenä, katsoin ihmetellen.

Se ei mene niin. Sitä vain katsoo ja hetki hyppää epileptisesti seuraavaan jonka satun tiedostamaan, muistamaan, saatika kirjoittamaan.

Huomenna on sunnuntai. Käyn kuntosalilla, grillaan pojille parastapäivän saavuttaneet sisäfileen, juon rintaan tummaa, lihan makua viimeistelevän Roomasta tuodun punkkupullon. Maanantaina menen töihin kahdeksaksi ja panen illalla muorin firman kirjanpidon ajan tasalle.

Pyörre vie seuraavaan päivään. Tämäkin on ollut hyvä.

Sen malja.

V.

Edit: hitto kun oppis kirottaan

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Mielellään myös minä otan maljan ötökälle, päivälle, syksylle ja ajatukselle.

Kiitos Vaari.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaari
hitto kun oppis kirottaan

Juu, ei näytä vielä sujuvan ollenkaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulee hetkellä kun katsot oppineesi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat