Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ei pysty lotraamaan liikojen hiilareiden kanssa, menee terveys. Mutta suo siellä ja vetelä täällä eli aina kun stoppaan vehnän + sokerin mussuttamisen ja mahdollisesti vältän myös muita roskahiilareita kuten esmes sipsejä, niin paino lähtee pikkuhiljaa putoamaan. Ja harmikseni putoamiselle ei meinaa löytyä sitä pohjaa. 2006 vähähiilarisella ruokavaliolla laihduin 52 kg tietämille ja sukulaiset säikkyivät ulkomuotoani. Rupsahdin omasta mielestänikin aikatavalla ja jonkin aikaa söinkin ns. normaalisti.

Valitettavasti se normaali vain ei sovi terveydelleni. Millä hemmetin ilveellä pitäisin painon 56 kg tietämillä, edes? En halua edustaa mitään keskitysleiri-lookia!

Ja älkää nyt kukaan sanoko että 168-senttiselle 52 kg on ihan ok. Ei ole ok kun ikää on haitarissa jo 40 v. Siinä iässä alkaa helposti olla kuin muumio jos ei ole edes vähän lihaa luiden päällä (katsokaa vaikka Täydellisiä kantturoita, vaikka onkin rasittava tv-sarja).

Sivut

Kommentit (38)

Syöt vain enemmän, kuin kulutat. Näinhän se kaloriteorian mukaan menee.

En tosin minäkään siihen usko, mutta kuuluu olevan ihan tiedettä.

Lapamadon saa kuulemma pois kätevästi niin, että kierittää madon alkupään jonkun tikun, vaikkapa kynän, ympärille ja sen jälkeen vetää sinnikkäästi kunnes kaikki on vedetty.

Cubemon
Lapamadon saa kuulemma pois kätevästi niin, että kierittää madon alkupään jonkun tikun, vaikkapa kynän, ympärille ja sen jälkeen vetää sinnikkäästi kunnes kaikki on vedetty.

Meillä ainakin on niin sopuisa symbioosi, etten tahdo häiritä rauhaansa.

Ja pitkät perinteet.

Hae lääkäriltä SSRI-määräys?

Vedä keskiolutta ja yötä vasten vaikka pikaruokaa. Jos ei vieläkään paino nouse niin sitten haet Tallinnasta maha/perse -implantin.

Jospa aloittajan ongelma olisi nimenomaan viljassa? Kokeilepa syödä enemmän esim. hedelmiä, tummaa suklaata, maitoa ja jäätelöä sekä käyttää kohtuullisesti alkoholia.

Jaa-a, sinulla on aivan päinvastainen onkelma kuin meikäläisellä - itselläni ei siis ole pelkoa jotta liikaa laihtuisi. Itse aloitin reilusti yli neuvolarajan (100 kg) painoisena lääkärin kehoituksesta sellaisen vähiin hiilihydraatteihin perustuvan laihiksen tuossa maaliskuun alussa 2009. Nyt on pudonnut paino jonkun 15 kg ja vielä pitäisi saada jokunen kilo alespäin.

Mutta, jos on laihduttanut tällä "nopeiden hiilihydraattien" poisjättämismenetelmällä, saa kyllä painoa takaisin sutjakkaastikin vaikkapa ihan suloisen valkoista ranskista tai jotakin rieskaa (äärettömän hyviä..) jonkun aikaa syömällä. Itse olen noista herkuista toistaiseksi onnistunut pysymään erossa. No, mitä nyt kesäloman aikana pari Eromangan ihanaa lihistä söin ja yhen heidän munkkipossunsakin!

Oletkos kokeillut kunnon kookosöljyä? Yleensä, kun olen laihduttanut, on aluksi pitänyt pienentää kuppikokoa. Seuraavaksi naama on rupsahtaneempi. Kauan tapellessa on sitten alkanut rasvaa lähteä muualtakin.

Vaan eipä muutu yläalusvaatevarustus tällä vähähiilarisella, jossa aamu alkaa neitsytkookosöljyllä.

Mitenkäs kunnon pähkinät? Nythän saksanpähkinää 100 g päivässä alentaa tieteilijöiden mukaan verenpainettakin.

Vähähiilarisen idea on energiaa rasvoista 70%, 15% hiilareista ja 15% kunnon proteiinista (kala, liha, vähähiilariset juustot, kananmuna...). Kuinkas on sen proteiinin kanssa? Rasvan laatukin on tärkeä (voi, neitsytkookos, oliiviöljy). Määrä versus laatu kaikessa.

Tuohon laihduttamisohjelmaani toki kuuluu myös näiden ns. hyvien rasvojen syönti, joita saa mm. kasvisöljyistä (rypsi, rapsi, soija jne.) sekä pähkinöistä. Ongelmana tässä laihduttamisessa on kuitenkin se, että myös lihakset surkastuvat kovaa vauhtia, etenkin käsissä ja yläkropassa. Tuolle varmaan tarvis tehdä pitkässäjuoksussa jotakin?

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Landau
näiden ns. hyvien rasvojen syönti, joita saa mm. kasvisöljyistä (rypsi, rapsi, soija jne.) sekä pähkinöistä.

Saat liikaa omega6-rasvahappoja suhteessa omega3:mosiin, jos jatkat tolla linjalla. Kalaöljyä kehiin, ja jätä pähkinöistä maapähkinät pois. Korvaa rypsi, rapsi ja soijaöljy neitsytkookosöljyllä, oliiviöljyllä ja - uskotkos - laardilla. Pekonia pannuun. Älä paista liian kuumassa kuitenkaan.

Mutta tuo liika laihtuminen on ongelma jota olen itsekin pähkäillyt, mistä se johtuu. En omalla kohdallani, vaan tuttujen. Liittyisiköhän se kilpirauhasen toimintaan tai stressihormoneihin?

Kokeile kehonrakentajien menetelmää, lisää proteiineja ja kohtuullisesti voimaharjoituksia niin saat kasvatettua lihaksia. Huonoilla hiilareilla läskin kerääminen ympärille ei ainakaan paranna terveyttä.

re
Qashqai, onko toi avatar oma kuvasi?Täällähän nyt pistää miehetkin naisen kuvan avatarikseen, että saisi positiivisempaa suhtautumista viesteilleen. Muka eräänlaisena "psykologisena kokeiluna".

Cubemon
re
Qashqai, onko toi avatar oma kuvasi?Täällähän nyt pistää miehetkin naisen kuvan avatarikseen, että saisi positiivisempaa suhtautumista viesteilleen. Muka eräänlaisena "psykologisena kokeiluna".Kasvaako uskottavuuteni jos avatarini muuttuu 148 cm laulajattareksi? No katsotaan.

re

Kasvaako uskottavuuteni jos avatarini muuttuu 148 cm laulajattareksi? No katsotaan.Ei se pituus, vaan se, miten sitä käyttää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat