Seuraa 
Viestejä45973

TM kertoi siis sen minkä aktiivit netinkäyttäjät ovat jo vuosia tienneet:

Venäjän turvallisuusministerin kenraali Lebedin virkansa puolesta teettämät tutkimukset 90-luvulla (Jeltsinin aikaan) osoittivat jopa 80 kpl mini-ydinpommia olevan kateissa. Salkku-kokoa.

Lebed ilmoitti, että ne voidaan räjäyttää ilman koodia.

Plutoniumpommin pienin mahdollinen räjähde on noin 1 kg, kun käytetään neutroniheijastiinta ja neutronilähdettä (tritium).

"World Net Dailyn" mukaan tiedustelulähteet kertoivat al-Qaedan ostaneen USA:n maaperällä jo olevien ydinpommi-kätköjen koordinaatteja entisiltä KGB:n likaisten töiden osaston upseereilta.

Tora-Borassa vangitut al-Qaeda-johtajat ovat tehokuullusteluissa vapaaehtoisesti ja avoimesti kertoneet kaiken mitä tietävät Bin Ladenin venäläisiltä ostamista 20:stä salkku-ydinpommista.

TM:n työryhmä arvelee, että salkkupommeissä käytetään plutonium-räjähdettä, jolle tritium (hyper-raskas vety) antaa neutronilisäyksen, jota ilman pommi jää tussahdukseksi.

Suitcase-Nukettimet toimivat alikriittisellä massalla, joka puristetaan kokoon räjähtäväksi kappaleeksi tavanomaisten räjähteiden (trotyyli, muovipommi) tarkasti ajoitetulla räjäyttämisellä plutonium-kappaleen ympärillä. Plutoniumia oli siis runsas kilo.

Venäläisten suitcase-nukettimien huoltoväli on 6 kk. Jos huolto laiminlyödään, tritiumin hajoaminen (puoliintumisaika 12 v.) tuottaa neutroneja pidättävää kaasua, joka estää plutoniumin ketjureaktioon tarvittavan vapaiden neutronien määrän kehittymisen.

Binin pommit olivat siis suutareita??

Jos toimintakelvotonta plutonium-pommia yritetään räjäyttää, ensiö-räjähde (trotyyli) levittää räjähtämättömän plutoniumin ympäristöön, jossa se hapen vaikutuksesta palaa heti pl-oksidiksi, joka on myrkkyä ja joka on helppo havaita.

TM ei tiennyt USA:ssa toteutetusta viranomaisten välisestä harjoituksesta, jonka oletustilanne oli "itärannikon suuressa satamassa (jo) räjähtänyt likainen pommi".

TM ei myöskään maininnut tiedustelutahojen pelosta, että talvella 2005-2006 tapahtuu jotain kriittistä.

Näyttäisi siis siltä, että "likainen pommi" on todennäköisin?

Sivut

Kommentit (100)

Qark
Ihan mielenkiintoista, pakko vielä lisätä että "al-Qaeda" kirjoitetaan al-Qaida...

Käytän englanninkielisessä maailmassa vakiintunutta kirjoituasua, sillä se helpottaa nettihakuja.

Unohdin mainita edellä, että 1109-iskun jälkeen USA:lla oli virheellinen(?) tieto Manhattanille kuljetetusta ydonpommista, mitä tietoa ei annettu New Yorkin viranomaisille lainkaan.

Emme voi tietää, oliko A tieto virheellinen, B pommi löydetty ennen sen laukeamista, C pommi tussahtanut ilman ketjureaktiota kuten edellä kuvasin.

http://www.usdoj.gov/ag/trainingmanual.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
totinen
kalmankenkku
ydonpommista
Onko tuokin englanninkielinen kirjoitusasu?

Eiköhän kyseessä ole varsin viaton näppäilyvihre.

Mutta yhtä kaikki, on todella huolestuttavaa, jos bin Ladenin häikäilemätön, fanaattinen rikollisjoukkio on saanut käsiinsä ydinmateriaalia, toimintakelvotonta tai ei. Hieno homma, ryssät.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
kalmankenkku

Unohdin mainita edellä, että 1109-iskun jälkeen USA:lla oli virheellinen(?) tieto Manhattanille kuljetetusta ydonpommista, mitä tietoa ei annettu New Yorkin viranomaisille lainkaan.

Onkos tää se Manhattan-projekti?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

kalmankenkku
TM kertoi siis sen minkä aktiivit netinkäyttäjät ovat jo vuosia tienneet:Tarkoittanet hörhöjä?

Venäjän turvallisuusministerin kenraali Lebedin virkansa puolesta teettämät tutkimukset 90-luvulla (Jeltsinin aikaan) osoittivat jopa 80 kpl mini-ydinpommia olevan kateissa. Salkku-kokoa.Lebedin väitteisiin ei yleisesti uskota.

Plutoniumpommin pienin mahdollinen räjähde on noin 1 kg, kun käytetään neutroniheijastiinta ja neutronilähdettä (tritium).TM:n artikkeli on täysin pihalla. Neutronilähteenä eli sytyttimenä ei ikinä käytetä tritiumia vaan esim. berylliumin ja poloniumin seosta. Lisäksi 1kg plutoniumräjähde vaatii erittäin kehittynyttä teknologiaa, jota ei teoreettisissa salkkupommeissa varmasti ole. Pienimmissä ydinaseissa, kuten kuuluisa Davy Crockett, kriittinen massa on yleensä noin 10kg.

Tora-Borassa vangitut al-Qaeda-johtajat ovat tehokuullusteluissa vapaaehtoisesti ja avoimesti kertoneet kaiken mitä tietävät Bin Ladenin venäläisiltä ostamista 20:stä salkku-ydinpommista.Tora-Borassa ei onnistuttu vangitsemaan al-Qaidan johtajia. Itse asiassa koko Tora-Boran vuoristosta ei löytynyt jälkeäkään al-Qaidasta.

TM:n työryhmä arvelee, että salkkupommeissä käytetään plutonium-räjähdettä, jolle tritium (hyper-raskas vety) antaa neutronilisäyksen, jota ilman pommi jää tussahdukseksi.Kuten sanottu: tuo pelkkää potaskaa ja TM:n toimittajat ovat tällä kohdin täysin pihalla. Ns. buusteriaseet (joissa fissioräjähdettä vahvistetaan pienellä määrällä fuusioituvaa tritium-deuterium-seosta) vaativat täyden ydinaseen laukaisemaan ne. Itse räjähdyksen kannalta tritium ei ole olennainen.

Suitcase-Nukettimet toimivat alikriittisellä massalla, joka puristetaan kokoon räjähtäväksi kappaleeksi tavanomaisten räjähteiden (trotyyli, muovipommi) tarkasti ajoitetulla räjäyttämisellä plutonium-kappaleen ympärillä. Plutoniumia oli siis runsas kilo.Jos kilo plutoniumia aiotaan räjäyttää, tarvitaan todella tehokas imploosiomekanismi, joka ei ikinä mahtuisi mihinkään salkkuun.

Venäläisten suitcase-nukettimien huoltoväli on 6 kk. Jos huolto laiminlyödään, tritiumin hajoaminen (puoliintumisaika 12 v.) tuottaa neutroneja pidättävää kaasua, joka estää plutoniumin ketjureaktioon tarvittavan vapaiden neutronien määrän kehittymisen.Jälleen TM on pihalla. Tritiumia käytetään fuusioaseissa. Ja niissäkin yleisempi polttoaine on litium-deuteridi, sillä litiumista muodostuu neutronisieppauksen myötä tritiumia ja näin tritiumin puolittumisongelma vältetään.

Binin pommit olivat siis suutareita??Ei suutareita vaan höpöhöpö fantasiaa.

Näyttäisi siis siltä, että "likainen pommi" on todennäköisin?

Ehkä todennäköisin, mutta onneksi hyvin vaaraton.

Toi oli ihan hyvä kirja toi Neljäs Sopimus. Tosin se sijoittui Brittilään eikä puskamaahan ja se oli ihan KGB:n oma kaveri pelleilemässä, oisko joku Grishami ollu kirjottaas ku en muista? Tottahan se on että vähän tarttee modernisoida teosta ettei ihan plaqiaatiksi mene.
Kuka haluais seuraavaks kertoo Kissan Kehdon? Sen on kirjottanu Kurt Vonnegut ja nyt tarttis tehdä stoori missä vesi jäätyy neljässä-viidessäkymmenessä asteessa. Uudessa versiossa sais kyllä muistaa että jäätyessään vesi vapauttaa energiaa ja siis ympäröivä vesi lämpenee, valtameret ei jäädy sekunneissa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
TM ei myöskään maininnut tiedustelutahojen pelosta, että talvella 2005-2006 tapahtuu jotain kriittistä.

Kerrankin tiedustelutahot ovat oikeassa. Mitä olen uutisia seurannut, niin päivä kuin päivä kelpaa todistukseen.

Israelin Mossad teki ensimmäisen mokansa, kun Mooses lähetti vakoilijoita nykyisen Israelin maantieteellisille syntysijoille ja nämä palasivat kertoen sen maan tihkuvan maitoa ja hunajaa.

Lierikki Riikonen

tintti

Lisäksi 1kg plutoniumräjähde vaatii erittäin kehittynyttä teknologiaa, jota ei teoreettisissa salkkupommeissa varmasti ole. Pienimmissä ydinaseissa, kuten kuuluisa Davy Crockett, kriittinen massa on yleensä noin 10kg.Eikös Davy Crockettin W54 ydinkärki paina luokkaa 23kg, leveyttä vajaa 28cm ja pituutta vajaa 38cm. Mielestäni tuo on jo suht salkkukokoa. Missään ei varmaan ole sanottu minkä kokoinen sen "salkun" pitäisi olla ja voihan se vaikka painaa 50kg. Ihan tarpeeksi pieni kuitenkin.

W54:ääkin pienempiä laitteita on kehitetty (mm. Hamilton ja Humboldt, 1958)

joitain lähteitä ym: http://www.brook.edu/FP/projects/nucwcost/davyc.HTM
http://www.globalsecurity.org/wmd/systems/w54.htm
http://nuclearweaponarchive.org/Nwfaq/Nfaq4-2.html
http://nuclearweaponarchive.org/News/DoSuitcaseNukesExist.html

tintti

Jos kilo plutoniumia aiotaan räjäyttää, tarvitaan todella tehokas imploosiomekanismi, joka ei ikinä mahtuisi mihinkään salkkuun.W54 käyttää plutoniumia ja perustuu imploosiotekniikkaan.

tintti
Ei suutareita vaan höpöhöpö fantasiaa.Lähteesi?

kalmankenkku
Näyttäisi siis siltä, että "likainen pommi" on todennäköisin?tintti
Ehkä todennäköisin, mutta onneksi hyvin vaaraton.

Ehkä helpoin, mutta ei välttämättä todennäköisin.. Sellaisen räjäyttäminen
paljastaisi lähinnä, ettei heillä ole kunnollista pommia tai materiaalia sellaisen tekemiseksi..

"Tintille" tiedoksi:

Kyllä tritium-deuteriumia käytetään fissiopommin
sytyttimessä neutronilähteenä. T3-D2 - kaasun atomit
kiihdytetään ioniputkessa , "minikiihdyttimessä"
sellaiseen nopeuteen , yleensä ne törmäytetään ao.
ioneja sisältävään scandium-kohtioon, jolloin
fuusio käynnistyy ja antaa neutronikuuron juuri
kun plutonium on tiheimmillään primääri ( kemiallisen )
räjähteen sytytyksen jälkeen. Tämän ioniputken ei
edes tarvitse sijaita lähellä ydintä, vaan se voi olla
missä vain pommin sisällä.

Polonium-beryllium ei sovellu plutoniumpommin eli
imploosiopommin neutronilähteeksi ajoitusongelman
johdosta. Uraani 235 pommeissa polonium 210 ja beryllium
ovat esim. ohuiden kultakerrosten eroittamina toisistaan.
Tuo tarkan neutronisuihkun ajoituksen hoitava laite
pommissa muistuttaa pientä hiustenkuivaajaa.

Alfasäteilijä polonium 210:n puoliintumisaika on vain 140
päivää, joten se joudutaan uusimaan varsin usein, 12 vuoden
puoliintumisajan omaava ( beetasäteilijä ) tritium on parempi. Alfasäteilijänä
voitaisiin käyttää myös radiumia, mutta polonium
on tehokkaampaa.

Asiasta löytyy lisävalaistusta "kansantajuisesti" vaikkapa
Wikipediasta :

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapon_design

tai yksityiskohtaisemmin vaikkapa:

http://nuclearweaponarchive.org

"Lue enemmän, luulet vähemmän"

Emme voi tietää, oliko A tieto virheellinen, B pommi löydetty ennen sen laukeamista, C pommi tussahtanut ilman ketjureaktiota kuten edellä kuvasin.

http://www.usdoj.gov/ag/trainingmanual.htm[/quote]

Al -gaida rules. Voisiko joku ystävällisesti ilmoittaa näillä sivuilla Al-gaidan rahankeruuavustustilin numeron jotta minäkin voisin osallistua tähän jännittävään peliin parilla sataa euroa. Järjestöön kuuluminen on rikos, mutta rahoittaminen ei ole, joten kansalaiset med börjäre AUTTAKAA Osamaa saamaan mitä Allah vaatii. USAlaiset ovat mätäpaise maan päällä ja vain osaman tohtorit osaavat parantaa sen. Zemppiä Osku!!

Dr_Strangelove
"Tintille" tiedoksi:

Kyllä tritium-deuteriumia käytetään fissiopommin
sytyttimessä neutronilähteenä. T3-D2 - kaasun atomit
kiihdytetään ioniputkessa , "minikiihdyttimessä"
sellaiseen nopeuteen , yleensä ne törmäytetään ao.
ioneja sisältävään scandium-kohtioon, jolloin
fuusio käynnistyy ja antaa neutronikuuron juuri
kun plutonium on tiheimmillään primääri ( kemiallisen )
räjähteen sytytyksen jälkeen. Tämän ioniputken ei
edes tarvitse sijaita lähellä ydintä, vaan se voi olla
missä vain pommin sisällä.

Polonium-beryllium ei sovellu plutoniumpommin eli
imploosiopommin neutronilähteeksi ajoitusongelman
johdosta. Uraani 235 pommeissa polonium 210 ja beryllium
ovat esim. ohuiden kultakerrosten eroittamina toisistaan.
Tuo tarkan neutronisuihkun ajoituksen hoitava laite
pommissa muistuttaa pientä hiustenkuivaajaa.

Kappas vain. Aina sitä oppii uusia asioita. Tintti kumartaa ja kiittää.

Tosin siinä olet väärässä, etteikö polonium-beryllium soveltuisi plutoniumpommin neutronilähteeksi, sillä juuri tähän tekniikkaan kaikki ensimmäiset imploosioaseet perustuivat. (kannattaakin lukea myös itse ne lähteet, joita tarjoaa toiselle luettavaksi )

dev
tintti

Lisäksi 1kg plutoniumräjähde vaatii erittäin kehittynyttä teknologiaa, jota ei teoreettisissa salkkupommeissa varmasti ole. Pienimmissä ydinaseissa, kuten kuuluisa Davy Crockett, kriittinen massa on yleensä noin 10kg.Eikös Davy Crockettin W54 ydinkärki paina luokkaa 23kg, leveyttä vajaa 28cm ja pituutta vajaa 38cm. Mielestäni tuo on jo suht salkkukokoa. Missään ei varmaan ole sanottu minkä kokoinen sen "salkun" pitäisi olla ja voihan se vaikka painaa 50kg. Ihan tarpeeksi pieni kuitenkin.Sinun ehkä kannattaisi ensin tutustua termiin "kriittinen massa"

tintti

Jos kilo plutoniumia aiotaan räjäyttää, tarvitaan todella tehokas imploosiomekanismi, joka ei ikinä mahtuisi mihinkään salkkuun.W54 käyttää plutoniumia ja perustuu imploosiotekniikkaan.Kuten jo sanoin: tutustu termiin kriittinen massa.

tintti
Ei suutareita vaan höpöhöpö fantasiaa.Lähteesi?

Kerro lähde sille, ettei kyseessä olisi fantasia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat