Seuraa 
Viestejä1474

Taas se tulee, nimittäin Itsenäisyyspäivä, kuinka vietät sen?
Poltatko kynttilää ikkunalla, seuraatko Linnan juhlia, katsotko Tuntematonta telkkarista ja juotko Finlandia Vodkaa tai Suomi viinaa?

Itse menen aamulla kirkkoon laulamaan muutaman Isänmaallisen laulun/virren ja iltapäivällä onkin sitten partiolaisten lupauksenantojuhla.

Varmaankin illalla sitten teen muutaman graavisiikavoileivän ym. muuta hyvää naposteltavaa, avaan telkkarin ja katson sitä mitä vaimo määrää, ehkäpä tissuttelen muutaman punaviinilasillisen...

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (25)

Väännän ison poronliharuoan, nukun päiväunet ja katson

Tutkittu juttu: Myoneja maan alla

YLE Teema 20:00 - 20:30

Pyhäsalmen kaivoksessa tutkitaan kosmista säteilyä. Maanalaisen fysiikan tutkimuskeskus tarkkailee kosmisia alkeishiukkasia, jotka pystyvät tunkeutumaan kallioperään yli kilometrin syvyydelle. Stereo.

.EN sitä kättelymaratonia.

Kynttilöitä vien ehkä sotainvalidi-isäni haudalle.

Tähän on pakko vastata, koska Pokasaha mainitsi partion.
Täällä suunnassa jo aamusta on vuorossa perheen toisen partiolaisen vartiolupaus ----- kirkossa. Päivään mahtuu ulkoilua muodossa jos toisessakin ja iltapäivällä perheen kesken makoisa päivällinen. Ilta kuluu muutaman viinilasillisen parissa ja ehkä pari kertaa töllön ohi kulkiessani vilkaisen daamien pukuloistoa Linnan juhlissa. Mikäli töllöstä ei tule mitään hyvää leffaa, on varmaan käytävä vuokraamassa dvd. Lippu salkoon ja kynttilöiden polttaminen kuuluvat tietysti asiaan. Sellaista kotoista ja rauhallista itsenäisyyspäivä tunnelmaa.

Mutta asiaan. Tänä vuonna on viimeinen valtakunnallinen keräys sotaveteraanien hyväksi. Miksi? Syy on siinä, etteivät puolustusvoimat osallistu keräykseen auttavana osapuolena!!!! Uskomatonta! Luulisi, että puolustusvoimilta muutamia nuoria ja salskeita sotapoikia riittäisi rahalippaan kanssa seisoskeluun. Jos sotilas ei puolusta sotaveteraania, niin asiat ovat surkeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ayla on niin nuori, ettei ole ihmekään, etteivät rituaalit ja perinteet kiinnosta Ei minuakaan parikymppisenä juuri ilahduttanut tietous siitä, että kynttilöitä piti polttaa kuudesta yhdeksään, kaikki bailumestat(siihen aikaan) olivat kiinni, jne. Naisen iässä sitä alkaa perheen myötä keräämään näitä perinteitä taas kasaan, sillä ne yhdistävät perhettä ja luovat tunnelmaa ja merkityksiä.

s&s&s

Onkos minusta tullut noin nuori? Loistavaa

EDIT:
Kaikki kun ei harrasta pyhäpäivien juhlimista tai muistopäiviä. Se on jokaisen oma asia, miten viettää päivänsä.

Ah so... ! No, joidenkin palstalaisten mielenkiinto vain lisääntyy! Mikä on Aylan arvoitus!

edit. Silmäni?? Saattaapi olla, saattaapi olla ettei. No, voin sanoa, että on, sillä ei siitä minua kukaan tunnista. Siitä sen ideakin tuli. "Sua katsellaan...."

s&s&s
Ah so... ! No, joidenkin palstalaisten mielenkiinto vain lisääntyy! Mikä on Aylan arvoitus!

edit. Silmäni?? Saattaapi olla, saattaapi olla ettei. No, voin sanoa, että on, sillä ei siitä minua kukaan tunnista. Siitä sen ideakin tuli. "Sua katsellaan...."

Silmäsi tuijottaa tehokkaasti.
Minun arvoituksesi? Mikä arvoitus? Tarkoitatko tuota avataariani? Se saa olla salaisuus toistaiseksi. Ja siihen on syy miksi aion pitää sen salaisuutena. Kokemuksista on oppinut.

Wolf
Seuraa 
Viestejä820

Sudet ovat

itsenäisyyspäivänä Kööpenhaminassa koulutuksessa, ja koulutustilaan Wolf vie Suomen lipun ja pystyttää sen pöytäänsä (siis pöytälippu, se oli helppo kuljettaa koneen ruumassa tänne). Ehkä laitan kaikki muut (UK, DK, NO, SW, BE, NE, TZ, etc, osanottajat seisomaan ja laulan Maammelaulun, saapi nähdä!

Nyt kuitenkin tämän hotellin aamiaiselle. Illalla voisin mennä juhlaillalliselle tuonne cityyn jonnekin, jo vain!

Navigare necesse est, vivere non necesse (Cicero)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Taisin jo johonkin kirjoittaa Sibeliuksen kuuntelemisestani. Kovin on isänmaalinen mieli. Syön sitä ruokaa minkä akka katsoo parhaaksi laittaa. kynttilät varmaankin palaa kanssa. Köpösen kanssa pelaan shakkia jos se suostuu. Tuntemattoman katson kyllä miljoonallen kerran taas.

Lierikki Riikonen

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Jep, Mummo.
... vierellä paketti nenäliinoja ... ja paljon kynttilöitä ... 10 minuuttia aikaa alkuun

Linnan bileitä voi sitten ihmetellä jos siltä tuntuu - yleensä ne selostajat on vain surkeita tunnistamaan ihmisiä tai niitten listat strittaa...

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Wolf
Seuraa 
Viestejä820

DM on vaihtanut avatartaan, minä ikävöin sitä entistä - sillä se sai villejä ajatuksia suden päähän. Palauta se siis. (Rukoilen iltaisin.)

Navigare necesse est, vivere non necesse (Cicero)

Kirjoittelen tiede.fi-foorumille ja katson illalla täysin merkityksettömän Chelsea - Liverpool-mestareidenliiga ottelun.

salai
Seuraa 
Viestejä9180

Laitan neljä valkoista lakanaa roikkumaan tuolla tavalla ulos. Ovat sitten illalla raikkaan tuoksuisia.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

No niin, laulut on sitten laulettu ja partsa juhlakin piikissä.
Kävimme myös katsomassa tanssiteatterin perinteisen Itsenäisyyspäivän tanssiesityksen, siellä tanssii meidän tyttäremme tytär.
Luin sitten loppuun Da Vinci koodin, ja nyt sitten olen jo roikkumassa netissä punkkulasin kanssa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ei pitänyt pyhä päätös. Jäi asiaohjelma katsomatta, kun sittenkinteki mieli katsomaan ihania iltapukuja. Oli ne adjutantitkin kovin söpöjä.

Mummo
harakkana kimalluksen perässä

Töissäpä tuo meni. Nyt saunan jälkeen on kynttilöitä palamassa (tosin poltan niitä mielelläni muutenkin näin talvella) ja Tasavaltaviinasta rakenneltu drinksu käden ulottuvilla (hmm... täytyy tunnustaa että otan niitä mielelläni ihan vuodenajasta riippumatta...)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat