Seuraa 
Viestejä978

http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/b00m721x

BBC:n puolituntinen radio-keskustelu hyvin tärkeästä aiheesta. Kuunneltavissa vielä 2-3 päivän ajan.

Onko ilmastonmuutos peittänyt mediahuomiossa ja poliittisessa huomiossa muita ympäristöongelmia alleen huolestuttavissa määrin? Onko ilmastonmuutos suurempi ongelma kuin biodiversiteetin häviäminen (jonka suurin aiheuttaja on ihmisen maankäytöllinen toiminta)? Ilmansaasteiden arvioidaan yksistään Lontoon keskustassa tappavan ennenaikojaan 10,000-20,000 ihmistä vuodessa. Monissa Aasian maissa tilanne on vielä paljon huolestuttavampi. Vesipula uhkaa Afrikkaa ja Aasiaa, pääosin ilmastonmuutoksesta johtumattomista syistä.

Kohdennetaanko ympäristöresursseja järkevästi ja tuloksekkaasti? Onko yksipuolisesta fokusoitumisesta ilmastoon tullut uhka maailman ympäristölle?

Myös ympäristö- ja kansalaisjärjestöt ovat karsineet muita ympäristöongelmia agendaltaan. Osin kapitalistisen pakon saneleminakin; valtion rahahanojen avautumista helpottaa, jos hakemuksessa on mainittu ilmastonmuutos.

Ohjelmassa puhuvat tutkijat pelkäävät tämän yksipuolisen fiksoitumisen seurauksia. Siitäkin huolimatta, että pitävät kaikki ilmastonmuutosta vakavasti otettavana uhkakuvana.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat