Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009

HS: Kodittomien raaka pahoinpitely on yleistynyt Yhdysvalloissa

Heijastumaa ja kärjistymää yhteiskunnallisista nykyarvoista?

Liikakansoituksen ja luonnottomien kaupunkiolosuhteiden väistämätön seuraus?

Kasvatuksen rappiota?

Kommentit (2)

Aiheesta on hankala sanoa mitään nasevaa. Tuskin kukaan ainakaan kannattaa väkivaltaa kodittomia kohtaan.

Hesarin uutisoinnissa pisti silmään tämä kohta:

Pahoinpitelyihin syyllisiä ovat yleensä alle 25-vuotiaat valkoihoiset nuoret miehet, joiden mielestä kyseessä on silkka hauskanpito.Soo soo. Tuo valkoihoisuuden mainitseminen viittaisi siihen, että pätkiä uutisesta on käännetty suoraan amerikkalaisista lähteistä. USA:ssa on varsin yleistä, että ihonväri mainitaan uutisissa avoimesti, kun taas HS tekee sitä usein vain ideologisessa tarkoituksessa. Ehkä tässä on tarkoituksena hälventää sitä mielikuvaa, että päätekijöinä olisivat mustat jengit.

Mielenkiintoista on myös pohtia USA:n laissa olevaa ”viharikos”-kategoriaa, joka amerikkalaisittain on hate crime. Kodittoman pahoinpitelystä halutaan siis erikseen tehdä viharikos.

Hate crime tarkoittaa nimenomaan sitä, että rikos tapahtuu uhrin sosiaalisen tai etnisen ryhmän takia. Termi sisältää sen tahattoman konnotaation, että vain rasistisiin rikoksiin liittyisi erityistä vihaa.

Mistään yhteiskunnan nykyarvoista ei sinänsä ehkä kannata puhua, vaan pikemminkin amerikkalaisista arvoista.

Viime kuussa Arizonassa eräs Obaman vastustaja toi presidentin järjestämään townhall meetingiin mukanaan AR-15-rynnäkkökiväärin mielenilmauksena vapaan aseenomistuksen puolesta. Edellisena päivänä sama mies oli istunut kirkossa, jossa saarnaaja oli toivonut kuolemaa Obamalle ja tämän perheelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat