Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009

Olen tässä parin vuoden ajan harkinnut työntäväni tietokoneen näyttöineen ja johtoineen isoon reppuun, polkevani pitkälle metsään ja polttavani koko roskan. Tämä kaikki terapeuttisista syistä.

Puuta pitäisi varata rutkasti, sen tiedän. Mutta miten paha teko tämä olisi ympäristöä kohtaan? Muodostuuko palossa ikäviä kaasuja? Metsäpalovaroituksen aikana en tätä manööveriä tietenkään pane toimeen, vaan otan huomioon turvallisuusnäkökulmat.

Onko kenelläkään parempia ehdotuksia koneen tuhoamiseksi? Vaatimuksena on menetelmän vaarattomuus tuhoajalle ja ympäristölle, sekä laillisuus.

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30866
Liittynyt16.3.2005

Ei tietokonetta saisi polttaa. Siinä on PVC-muovia ja kaikenlaista muuta,. joka tuottaa myrkyllisiä kaasuja. Mutta kaasuja haitallisempi lienee metsään jättämäsi palanut koneen raato. Ei se mikään fiksu teko ole, mutta tietysti jos sillä säästetään hoitojakso latamossa, ehkä se on yhteiskunnallisesti perusteltu.

Eettisempää ja ehkä myös terapeuttisempaa on, jos ostat ison lekan, suojalasit (tärkeä turvalisuustekijä) ja murjot koneen tuusannuuskaksi. Sitten panet lopun roskiin (no, niinkään ei saisi tehdä, mutta en tiedä ottavatko itse paalattua SER-keräykseen). Teko eli liene laiton, mutta julkisella paikalla se voi kyllä vaikuttaa maineeseen.

Kannattaa ennen lekalla tapahtuvaan terapiaan ryhtymistä/nuotiossa polttamista vääntää kuvaputken kaulalla olevasta piirilevystä, putken päässä oleva nippa katkeaa ja siinä oleva tyhjiö täyttyy. Voi muuten tarvita muitakin suojaimia kuin suojalasit.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Neutroni
Ei se mikään fiksu teko ole, mutta tietysti jos sillä säästetään hoitojakso latamossa, ehkä se on yhteiskunnallisesti perusteltu.Niin pitkällä tässä ei sentään olla. Joten yhteiskunnalliset perustelut voidaan jättää väliin. Mistäs sitä tietää, vaikka huvikseni kävisin ostamassa ylimääräisen koneen, jotta voin moukaroida sen? Hmmm...

Kiitos YVA-selonteosta. Täytyy vielä harkita uudestaan.

fenomenologi
Kannattaa ennen lekalla tapahtuvaan terapiaan ryhtymistä/nuotiossa polttamista vääntää kuvaputken kaulalla olevasta piirilevystä, putken päässä oleva nippa katkeaa ja siinä oleva tyhjiö täyttyy. Voi muuten tarvita muitakin suojaimia kuin suojalasit.Minulla ei ole möhkönäyttöä. Lituskainen on. Muuten voisi joutua tekemään kaksi reissua. Sinänsä mielenkiintoinen tieto tuo tyhjiöhomma, en ole tullut ajatelleeksi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30866
Liittynyt16.3.2005

Kyllähän kakarana kivitettiin kaikki kuvaputket, joita kaatopaikalta löytyi. Ei se mitenkään voimalla räjähdä, ja sinkoa sirpaleita ihon läpäisevällä energialla. Silmät ovat tietysti herkempiä hitaille sirpaleille, ja suojalasit ovat siksi erittäin perustellut. Eikö niissä littunäytöissäkin ole paksu lasilevy, jonka päälle nestekiteet on tehty.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat