Seuraa 
Viestejä45973

Moro,

Jos katselee kanssaihmisiä niin useimmilla pää näyttää olevan etukenossa, ikäänkuin katsoisi monitoria lähempää kokoajan. Ja mitä vanhemmaksi ihminen tulee sen enempi se tuntuu alkavan vaivaan.

Siitä tulikin mieleen, että onko tyyny syypää tähän, toisin kuin tietokone? Kun siis nukutaan selällään, niin miksi ihmisen pään pitäisi olla ylempänä muusta vartalosta? Kyljellään nukkuessa tyynyllä on käyttöä jotta selkäranka pysyy suorassa.

Olisiko niska- ja hartiakipuja vähemmän jos nukuttaisiin sellaisella kesllä littanalla ja reunoilla sopivan paksulla tyynyllä?

--
Pepi

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Jo muinaiset egyptiläiset jne. Luulisi että niin kauan kuin ihmiset ovat jonkinlaisia nukkumasijoja valmistelleet niin pään alle on haluttu jotain pehmoista. Sitä paitsi ihmisen selkäranka kaartuu, joten pään "nuokkuminen" on ihan luonnollista.

Nukkuma-asennoista muuten, tiesitkö että keskiajalla ihmiset nukkuivat puoli-istuvassa asennossa? Selällään pitkänä makaaminen assosioitui kuolleena olemiseen, joten piti nukkua ruumis kippurassa ettei sielu luullut että "lähtö tuli" ja jäänyt palaamatta yöllisiltä retkiltään...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Ainaskin niillä geishoilla oli se semmonen korkee pölökky pään alla. Muistaakseni myös joissain läntisissä kulttuureissa oli naisilla joku vastaava, epäkäytännöllinen niskatuki, jota käytettiin samasta syystä "nukkuessa" (ja hah!), eli jotta juhlapytinkiin vetäisty kuontalo olisi vielä aamutuimaan esittelykunnossa.

Harvemmin sitä itsekään nukkuu, vaikka ilman petiä olisikin, ilman pään alusta. Kuten kaverini tapaa sanoa, vartti ennen sammumista:

Työmiehen peti - toinen käsi tyynynä ja toinen peittona.

Gravity sucks.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat