Seuraa 
Viestejä13176

Kannattaa huolehtia keittiön puhtaudesta. Amiksessa viemäri oli puhtaampi kuin keittiön työtaso missä leivotaan ja kokkaillaan. Tunnetusti taikinalla saa kynnealustatkin hyvin puhtaaksi.

Viemärin puhtautta selittää se että sielä tiettävästi vettä valuu kokoajan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Jatkuva kosteus pitää mikrobit elossa, viemäri ei tietysti ole puhtaampi kuin mikä tahansa muu paikka.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Näitä tämän suuntaisia tutkimustuloksia on saatu aiemminkin. Joskaan nyt ei ihan noin täräkällä väitteellä, että viemäri olisi puhtaampi kuin työtaso (sitä viemäriä kun riittää kilometrikaupalla lähimoää vedenpuhdistamoon tai vaikkapa Itämeren rantaan).

Eniveis, aiemmista tutkimustuloksista / "väitteistä" on jäänyt mieleen, että WC-huoneen pinnat ovat yleensä puhtaampia kuin keittiön pinnat.

Syyt ovat luonnolliset: ihminen kuvittelee, että WC on likainen. Siksi sitä pestään huolellisemmin ja perusteellista puhdistamista tehdään jopa useammin kuin keittiötiloihin. Lisäksi desinfiointiaineet, joita käytetään WC-tilojen puhdistamiseen ovat yleensä voimakkaampia, eikä tulisi mieleen käyttää niitä vaikkapa leikkuulaudan puhdistamiseen (ei varmaan aina kemikaaliensa puolestakaan ole sallittua / ohjeistettua). Lisäksi WC:n pesuvälineet tai luutut heitetään useasti pois tai niiden annetaan kuivua kunnolla.

Keittiössä taas sitä tiskirättiä / pöydänpyyhintäinstrumenttia käytetään jatkuvasti. Käytännössä kun pöytä luututaan leivänmurusista, sen pinnalle samalla saatetaan levittää suuret määrät mikrobeja, jotka tulevat luutusta. Puhdistusväline on siis tof.näk. keittiö likaisin esine ja sitä käytetään pintojen likaamiseen.

Tiskirättiä käytetään muutamien tuntien välein, se ei juuri koskaan ehdi kuivua kokonaan, ja siinä olevat mikrobit saavat säännöllisesti ravinteita.

Ymmärtääkseni keittiössä ei silti tarvitse siirtyä kertakäyttöisiin liinoihin tai antibakteerisiin puhdistusaineisiin . Riitää, että pitää pitää paria kolmea luuttua kerralla esillä, niin että käyttää aina sitä kuivinta, tarvittaessa toki kastelee sen ennen puhdistamista, mutta sitten huuhtelee ja antaa kuivua kunnolla ja pitkään ennen seuraavaa käyttöä. Välillä saa tietty pestä vaikka pesukoneessa, jos sen kestää...

Gravity sucks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

tässä kun olen näitä pikku remontteja tehnyt olen huomannut sen että jos taloudessa on tiskikone on viemärit huomattavasti puhtaamat kuin taloudessa jossa tiskataan käsin.

epäilen että syyksi tiskikoneaineen myrkyissä joka puhdistaa samalla viemäristöä.

toisen polven pilkkuvirhe

Vierailija

Keittiön työtasoista oli joskus juttua bakteerimittausten yhteydessä. Puoli tuntia käytön jälkeen (taidettiin ensin pestä) muovisella alustalla bakteerit olivat lisääntyneet kun taas puisella lähes kaikki kadonneet.

tiäremiäs
Amiksessa viemäri oli puhtaampi kuin keittiön työtaso missä leivotaan ja kokkaillaan.
Mitattiinko se vai kerrottiin yleistietona osana opetusta?

Joo, pitäis olla sellanen "mini"desinfiointipesula (kodinkone siis), kaupasta ostettuja muovituotteita varten yms.
Eihän sitä tiijä mikä kaikki ja missä kaikkialla on koskenut "kaupanpaketeihin", joita sitten saatetaan pitää erinnäisillä "työ-" ja ruokailutasapinnoilla.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Nyt vain täytyisi keksiä konsti miten voisi käyttää viemäriä keittiön työtason sijasta pihvien ja sensemmoisten leikkaamiseen ja kaakkojen leipomiseen.

Ei vaikuta kovin ergonomiselta noin niinku äkkinäisen pähkäilyn jälkeen...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikainen
Nyt vain täytyisi keksiä konsti miten voisi käyttää viemäriä keittiön työtason sijasta pihvien ja sensemmoisten leikkaamiseen ja kaakkojen leipomiseen.

Ei vaikuta kovin ergonomiselta noin niinku äkkinäisen pähkäilyn jälkeen...
Viemäri ja monitoimikone jotenkin samassa .

Mutta eihän niitä työtasoja kannata muutenkaan ruoankosketteluun käyttää, käsissä ja astioissa ne hommat hoituu.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Millonka tierämies pääsee työharjotteluun?

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Vierailija

Aiheeseen löyhästi liittyen; Biltemassa myydään biologista viemärinpuhdistusainetta, joka muodostaa viemäriputkeen mikrobikannan joka syö putkesta kaikki rasvat, hiukset, saippuamähnät sun muut. Ainakin hajun se tuntuu poistavan aika hyvin. Oman kämppäni viemärit eivät ole vielä kertaakaan varsinaisesti tukkeutuneet joten en osaa varmuudella sanoa onko se noiden mikrobien ansiota vai ei.

de Selby
Lisäksi desinfiointiaineet, joita käytetään WC-tilojen puhdistamiseen ovat yleensä voimakkaampia

Hui. Voikohan WC-pytyissä sitten syntyä semmoinen sairaalabakteeri-ilmiö? Jos pyttyyn kehittyy lopulta niin hurjia pöpöjä että ne haukkaavat palan kankustasi kun käyt kakkosella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat