Seuraa 
Viestejä45973

Perustelkaa mikä tai mitä tarkoittaa hihhuli.
Paskan puhujat älkää vaivautuko.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Israel
Perustelkaa mikä tai mitä tarkoittaa hihhuli.
Paskan puhujat älkää vaivautuko.Hihhuli on typerä, mielikuvitusmaailmassa elävä uskontoihin uskova uskovainen, jolla on pakottava tarve tuputtaa uskontoaan/harhakuvitelmiaan myös muille ihmisille.

Hihhuli-nimitys tulee lestadiolaisuusliikkeestä. Lestadiolaisuusseurojen aikana jotkut henkilöt tulivat liikutuksen tilaan (vastannee jonkinlaista transsia), jolloin he päästelivät hih huh-huutoja.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hihhuli

Nykykielessä, tai ainakin minulle, hihhuli-sana merkitsee kiihkomielistä uskovaista, joka tyrkyttää asiaansa rationaalisesti perustelluista vastalauseista huolimatta. Yhden sorttinen "autisti", johon ei saa mitään yhteyttä ja joka jauhaa samaa asiaa kykenemättä kuuntelemaan mitä vastapuoli sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lestadiolaiset hihhuloivat vieläkin seuroissaan. Tai näin olen ainakin silminnäkijöiltä kuullut.

http://hiki.pedia.ws/wiki/Hihhuli

Katsoisin että kyseessä on oman uskonsa kollektiivisesti (eli joukolla) introversoima yksilö joka ei pysty enää hahmottamaan maailmaa muuten kuin oman opinkappaleensa aikaansaamien linssien läpi. Mutta ei tässä vielä kaikki. Ollakseen hihhuli pitää äänekkäästi mekastaa omasta uskostaan ja mielellään TUOMITA toisinuskovat, joten tässä taas tullaan ekstroversion puolelle.

Vaikea ja mielenkiintoinen epeli on hihhuli.

Hikipediasta,
Hihhuli on tuttavallinen lempinimi kaikkien kansalaistemme rakastamille uskovaisille. Pelkkä uskovaisuus ei kuitenkaan riitä hihhulin arvonimen ansaitsemiseen. Tyypillisesti vain kristittyä kutsutaan hihhuliksi; muissa uskonnoissa vastaavalle ilmiölle on nimityksenä fundamentalisti, sekopää, fanaatikko, aivopesty tai vähäjärkinen. Hihhuliksi uskovainen ihminen voi kutsua itseään vasta, kun on aivan yltiörakastunut Jeesukseen, mieheen, jota ei ole koskaan nähnyt silmästä silmään.

Nimi hihhuli perustuu lähinnä hihkuntaan, jota he pitävät, ja siihen, että heillä on takuuvarmasti hauskaa, vaikka elämmekin synkässä maassa ja ankeita aikoja. Hihhulin, tuon jokaisen ihmisen elämän ilostuttajan, tunnistaa katukuvasta Jeesus tulee -paidasta. Kovasta mekastuksesta ja hihkunnasta hihhulin tunnistaa kauempaakin.

Hihkunnasta lähtevä ääni toimii kutsuhuutona muille hihhuleille, ja passiivisimmat ateistit se ajaa pakosalle. Ääni on siksi samanaikaisesti sekä kutsu että varoitussignaali. Äänen luokse menemisen tai pois kääntymisen seurauksien vastuu on menijällä ja kääntyjällä, ei hihhulilla.

Mielentila

Hihhulius on yleistynyt ja hihhuliksi muuttuminen on helpottunut muun muassa verkossa olevien Jeesus-palstojen kautta. Hihhuli on kuin kuka tahansa suunnattomasti kaukorakastunut; Hihhulit, samoin kuin http://www.epaetoivoiset.sinkut.puuttee ... ukkage/:in kautta "ihanan minua ymmärtävän ja rakastavan partnerin" löytäneet, ovat tuskastuttavia. Hihhuli, kuten nettideittaajakin saattaa esimerkiksi toistella tiettyä miehen nimeä suhteellisen usein, mutta tämähän on täysin viatonta. Tyhmää, mutta viatonta.

Hihhulia onkin kaikista helpoin sietää, kun suhtautuu häneen niin kuin keneen tahansa epäterveellä tavalla rakastuneen ihmiseen. Tosin hihhulin ”kaukosuhteen” päättymisestä ei ole toivoa, koska "Jeesus-kaukorakkaussuhteissa" Jeesus ei voi jättää – koska häneltä ei kysytä suullista eikä kirjallista suostumusta parisuhteeseen alun alkujaankaan – eikä Jeesus myöskään voi paljastua kaljamahaiseksi 13-vuotiaaksi pedofiilipojannatiaiseksi.

Nettirakastuneista poiketen hihhulia ei lainkaan haittaa, vaikka tämä löytäisi toisenkin Jeesukseen rakastuneen, joten toiveita erosta mustasukkaisuuden vuoksi ei kannata elätellä. Päinvastoin, heistä ryhmässä on mukavampaa ja luonnollisempaa rakastaa. –Kenties "Jeesus tulee" näin useammin, ken tietää. Varmaa on kuitenkin se, että Herra täyttää kaikki uskovaisten tarpeet, sillä Jeesuksella on kaikki valta ja voima. Iankaikkisesti, aamen. Jeesukselta ei kuitenkaan pyydetä kihlasormuksia, vaikka hänen alaisinaan toimivien järjestöjensä kautta hänellä olisi varaa ostaa ja valtaa teetättää sellaiset kaikille halukkaille.

Hihhuleiden on jostain syystä täysin käsittämätöntä ymmärtää sitä, että kaikki eivät rakasta samaa miestä. He yrittävät melkoisen innokkaasti saada ihmisiä rakastumaan Jeesukseen ymmärtämättä, että eihän se ihminen käskien rakastu edes normaaleihin ihmisiin, joita he sentään voivat tavata ja joiden luonteesta voivat keskustelun kautta saada positiivisia kokemuksia. Eikä tosimaailmassakaan kaikki siitä huolimatta rakastu siihen samaan tyyppiin.
[muokkaa] Tilaisuudet

Hihhulit kokoontuvat mielellään ympyriäisiin telttoihin, jottei yksikään heistä unohdu pimeään nurkkaan mököttämään, kun hihhulointi alkaa. Kutsuhuudon, joka voi olla vaikkapa: Herätkää, vartiotorni kaatuu!, käydessä kaikki ryntäävät pystyyn ja piirittävät mikin kanssa huitovan saarnamiehen silmämunat päässä iloisesti toljottaen. Ilkeämmät sanovat, että heillä seisovat silmät päässä, mutta kyllähän me tiedämme, mikä heillä oikeasti seisoo.

Kun varsinainen akti eli sessio saadaan alulle ja saarnamies kohtuulliseen kiihkotilaan, voi sattua, että ihmisiä alkaa kaatuilla sinne tänne kuin keiloja keilatessa. Mikäli joku hihhuleista onnistuu pysymään pystyssä, hän saattaa saada ns. kielillä puhumisen lahjan. Ei voi sanoin kuvata sitä ihastusta, mitä kielillä puhuminen aiheuttaa kuulijoissa. Aivan kuin enkelien kaikki luokat ja vallat olisivat läsnä ja osanottajat olisivat vallan syntymähumalassa. Mielenterveysviranomaiset suosittelevat kielillä puhumiseen mieluummin koulunkäyntiä.
[muokkaa] Oletko hihhuli?
Raamatun mukaan Jeesus ratsasti Jerusalemiin aasilla. Eikä ihmiset tiedemiesten mukaan eläneet samanaikaisesti dinosaurusten kanssa. Mutta kaikista hihhuleista tämä ei välttämättä ole tarpeeksi siistiä.

Jos epäilet olevasi hihhuli, niin tässä muutamia prinsiippejä. Jos tärppää, niin tiedät, ja tieto vapauttaa. Tämän luettelon tuntomerkit pätevät lähinnä (protestanttisiin) kristillisiin hihhuleihin. Muiden uskontojen ja suuntausten hihhulit ovat eriasteisia peilikuvia.

1. Sinä tarmokkaasti kiellät tuhannet jumalat, joita muut uskonnot palvovat. Mutta tunnet raivoa kun joku kieltää sinun jumalasi.
2. Tunnet itsesi solvatuksi, kun tiedemies sanoo ihmisen ja ihmisapinoiden kehittyneen yhteisestä kantamuodosta. Mutta sinulla ei ole mitään ongelmaa uskoa Raamattua, jossa sanotaan, että tulet mullasta.
3. Naurat polyteisteille, mutta sinulla ei ole ongelmaa kolmiyhteyden kanssa.
4. Naamasi muuttuu violetiksi, kun kuulet Allahin kunniaksi tehdyistä julmuuksista. Mutta naamasi ei värähdäkään, kun luet toista Mooseksen kirjaa, jossa jumalasi määrää tapettavaksi kaikki Egyptin lapset. Tai Joosuan kirjaa, jossa jumalasi määrää tapettavaksi kokonaisen etnisen ryhmän, myös kaikki naiset ja lapset.
5. Naurat Kreikan mytologialle ja hindu-uskonnolle, joissa jumalat "makaavat" naisten kanssa (tai vielä pahempaa). Mutta mielestäsi siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Pyhä henki hedelmöitti Neitsyt Marian, joka synnytti ihmisjumalan.
6. Olet valmis uhraamaan aikaasi etsiessäsi porsaanreikiä tieteellisestä maailmankuvasta. Mutta et löydä mitään erikoista päivämääristä jotka pronssikautiset miehet päättelivät ja joiden mukaan maailman täytyy olla luotu muutama sukupolvi sitten.
7. Uskot että kaikki maailman ihmiset, pois laskettuna oma uskonhaarasi, joutuu ikuisiksi ajoiksi kidutukseen helvetin tuleen, josta ei ole poispääsyä. Mutta silti kovasti väität että uskontosi on se kaikkein suvaitsevaisin ja rakastavin.
8. Kun tiede, historia, geologia, biologia ja fysiikka on epäonnistunut todistamaan sinulle uskonnostasi toisin, joku tyyppi kieriskelemässä lattialla kielillä puhuen on kaikki, mitä tarvitset todisteeksi kristinuskosta.
9. Sinusta 0,01% on hyvä tulos, kun puhutaan rukoukseen vastaamisesta, ja loput 99,99% on jumalan tahtoa.
10. Itse asiassa tiedät vähemmän Raamatusta, kristillisyydestä, kirkkohistoriasta, ja etenkin eksegetiikasta kuin moni ateisti tai agnostikko, mutta silti sanot itseäsi kristityksi.
11. Väität kannattavasi tiedettä, luottavasi tieteen tehoon ja olevasi tieteellinen. Kuitenkin pidät suurinta enemmistöä tiedemiehistä typerinä täysin väärässä olevina lähes aina, olipa kyseessä sitten suhteellisuusteoria, evoluutio, ajoittaminen ja siihen liittyvä historiantutkimus, geologia jossa pinnanmuotoja selitetään muullakin kuin vedenpaisumuksella. Tai oikeastaan lähes tulkoon kaikki. Kritisoit vastustajiasi umpimielisiksi, mutta itse suostut hyväksymään vain ne teoriat ja niissä oloissa, jotka tukevat omaa uskonnollista dogmaasi.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tuohon voisi lisätä senkin pätkän, että muutamat enkeleistä ottivat itselleen liharuumiin ja menivät harrastamaan haureutta ihmisnaisten kanssa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Jokaisella varmaan oma käsityksensä tästäkin... Itse käsitän hihhuliuden lähinnä henkilönä joka tavanomaista henkilöä vähemmän välittää muiden mielipiteistä ja hihhuloi menemään sen mukaisesti. Hihhulilla ei välttämättä ole minkäänlaista aggressiivista tarvetta tuputtaa mitään kenellekkään. Mihinkään uskonnolliseen asiaan en hihhuleita ole erikseen yhdistänyt. Hihhuli voi olla vaikka räppiä kuunteleva henkilö joka ilmaisee käytöksellään kyseistä ideaa tavanomaista enemmän tai vaikkapa poliitikko joka on tavanomaista enemmän aatteensa ajama.
Hihhulit ovat enimmäkseen harmittomia.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Kyllä minä olen nimenomaan oppinut hihhulin tarkoittavan erityisen kiihkeää uskovaista ja nimenomaan jotain Jahvekultin varianttia.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Juu, kyllä minäkin miellän hihhulismiin oleellisesti kuuluvaksi jonkun jahvenpalvontavariaation.

Toki muihin ideologioihin voi suhtautua hihhulistisella pieteetillä, mutta se on sitten vain fanaattisuutta.

Voi voi, ihminen voi uskoa niin moneen asiaan. Jotkut uskovat romanttisen rakkauden kaikkivoipuuteen, mistä hyvänä esimerkkinä on se että etsitään Sitä Oikeaa vuodesta toiseen. Hyvänä esimerkkinä toimivat tästä jopa nekin ihmiset jotka sanovat katkerana että vastakkainen sukupuoli (tai oma, jos kyseessä homoseksuelli) on pilannut hänen elämänsä. Kyseessä jos ei ole kuolinvuoteellaan retkottava soon-to-be-tyhjää potkaiseva taho, niin ei mitenkään voida sanoa että se elämä on lopullisesti, tyhjentävästi ja kokonaan pilattu. Sitähän on vielä jäljellä ja täten mitä tahansa saattaa sattua. Ja jos se koko elämä on kieppunut Sen Oikean löytämisen ympärillä, niin voi olla melkoinen yllätys että elämä ei ole pelkkää pariutumista. Jos sellaista uskoo, nimenomaan uskoo. Vain ja pelkästään uskoo.

Voi uskoa hevirokkiin ja siitähän löytyy niitä messiaksia ja profeettoja ja aposteleja varmaan pilvin pimein? Voi uskoa urheiluun tai terveyteen. Kyllä näitä piisaa. Hihhuli pystyy olemaan kaikissa asioissa joissa vain on mahdollista uskoa että Tämä Asia on Kaikessa Kaikki ja ainoa millä on merkitystä!

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

fenomenologi antoikin jo sangen kattavan määritelmän termistä "hihhuli".

Koetan antaa minimalistisemman määritelmän: Hihhuli on henkilö, joka uskoo puhuvaan käärmeeseen ja pelkää taivaspaikkansa puolesta jos ei saa käännytettyä muitakin uskomaan puhuvaan käärmeeseen.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Sana hihhuli on muuttunut jonkunverran tuosta alkuperäisestä. Wikin mukaan se tarkoitti ensin vain lestaatiolaista, mutta nykyään laajemmin. Justiinsa huomasin, että joskus käytän sanontaa ufohihhuli, niistä jotka palvovat ja rukoilevat avaruusvapahtajia.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat