Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kiille, tuo jalo hampaittemme suoja, esiintyy suurimmalla osalla nisäkkäistä. Eräille hupsuille elukoille on kuitenkin käynyt niin että ovat joko menettäneet hampaista kiilteen (Laiskiaiset, Vyötiäiset, Maasika ja kääpiökaskelotit) tai ovat menettäneet hampaat kokonaan (Hetulavalaat, Muurahaiskävyt ja Muurahaiskarhut).

Kaikki nämä erikoiset nisäkkät ovat kuitenkin tietämyksemme mukaan kehittyneet kiille pinnoitteen omaavista hampaallisista nisäkkäistä.

Näiden faktojen valossa voidaan tehdä suhteellisen yksinkertainen ennuste. Hampaattomilla/Kiilteettömillä nisäkkäillä tulisi olla kiilteen muodostava geeni,Enamelin, tallella mutta tämä geenipätkä on kokenut mutaatioita joiden vuoksi siitä on tullut käyttökelvoton ns pseudogeeni.

Robert meredith kollegoineen päättivät laittaa tämän ennusteen testiin. Ja kappas vain tulokset ovat täydessä yhteisymmärryksessä ennusteen kanssa.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-09/uoc--mdo083009.php

Varsinainen tutkimus on luettavissa ilmaiseksi täällä:
http://www.plosgenetics.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pgen....

Kommentit (1)

Milenkiintoinen uutinen. Evodevo jyllää. Luin keväällä kaksi Terra Cognitan julkaisemaa Sean B. Carrolin kirjaa aiheesta (Loputtomat Kauniit Muodot ja Kelpoisimman Valmistus). Suosittelen kaikille kiinnostuneille.
Evoluutiotutkimus menee tällä hetkellä hurjaa vauhtia eteenpäin monella rintamalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat