Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Paikallinen kuu törmää galaxiin ---> tähteen. Nopeus valon-nopeus. Mitä jos kuu on paikallaan mutta galaxi törmää kuuhun? Mikä määrää sen?

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
nuubi
Paikallinen kuu törmää galaxiin ---> tähteen. Nopeus valon-nopeus. Mitä jos kuu on paikallaan mutta galaxi törmää kuuhun? Mikä määrää sen?Oiotaan ensin muutama karkea virhe. Ensinnäkin valon nopeus ei ole mielekäs nopeus fysikaalisissa teorioissa. Koska ne ennustavat, että valon nopeudella ei voi liikkua, ei niiden puitteissa voida esittää mielekkäitä lauseita valon nopeudella liikkuvien kappaleiden dynamiikasta. Toiseksi galaksi ei ole mikään kiinteä kappale, johon voi törmätä. Kaasupilvien törmätessä keskenään ne muodostavat tähtiä, mutta jos yksittäinen tiheä taivaankappale saapuu galaksiin, se törmää yleensä vain kaasupilviin ilman spektaakkelimaisia valo- ja ääni-ilmiöitä. Törmäys tiheään kappaleeseen on niin epätodennäköinen, että kahden sata miljardia tähteä sisältävän galaksin törmätessä ja sulautuessa yhteen, tilastollisesti tähtiä törmää sormilla laskettava määrä.

Liiketiloja pitää tarkastella suhteessa tiettyyn koordinaatistoon, joka voidaan valita mielivaltaisesti. Kuun pinnalta näyttää, että tähti putoaa alas, kun taas tähden pinnalta näyttää että kuu putoaa. Kumpikin havaitsija on yhtä oikeassa, ja ottamalla huomioon tarvittavat koordinaatistomuunnokset, mekaniikan laskukaavat antavat täsmälleen saman tuloksen kaikissa mahdollisissa koordinaatistoissa. Mitään erityisasemassa olevaa absoluuttista taustakoordinaatistoa, johon kaikkia liikkeitä voitaisiin verrata, ei ole havaittu olevan olemassa.

Neutroni voisisistko auttaa ja osoittaa tälle topicille parhaan mahdollisimman jo olemassa olevan ketjun. Hajonta ei juuri nyt riitä, kiire. Kiitos.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30818
Liittynyt16.3.2005
Phony
Neutroni voisisistko auttaa ja osoittaa tälle topicille parhaan mahdollisimman jo olemassa olevan ketjun. Hajonta ei juuri nyt riitä, kiire. Kiitos.Pikaisen selailun perusteella suosittelisin
kemia-fysiikka-ja-matematiikka-f3/valon-nopeus-mita-tapahtuu-jos-t40898.html]tätä.

Kakkosvaihtoehto voisi olla [url=http://www.tiede.fi/keskustelut/tahtitiede-ja-avaruus-f6/mihin-perustuu-...">tässä.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
nuubi
Mitä jos kuu on paikallaan mutta galaxi törmää kuuhun? Mikä määrää sen?Se on perstuntuma kysymys. Liike on aina vain liikettä suhteessa muihin kappaleisiin. Joka tapauksessa ne kuitenkin törmäävät toisiinsa, sillä kappale ei törmätä yksin, vaan aina pitää olla toinenkin törmääjä.

Mielenkiintoisemaa onkin sitten se, miten määritellään galaksiin törmääminen. Törmääkö se johonkin kappaleeseen galaksin sisällä vai tuleeko siitä yksi uusi kappale galaksiin. Kuun törmääminen galaksiin on yhtä mielekäs ajatus kuin yksittäisen luodin törmääminen Suomen kansaan.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Se kuu on jo siellä galaksissa sisällä, niinkuin me kaikki olemme Linnunrata nimisen galaksin sisällä olevia asukkaita.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat