Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tulipa vaan mieleeni, että toisinaan parempienkin kuvaajien ottamissa kuvissa näkee virheitä jotka johtuvat siitä että valo heijastuu objektiivin sisällä linssistä toiseen. Polarisaatiosuodattimellahan voidaan heijastuksia vähentää, mutta luonnollisestikin suodatin vähentää heijastunutta valoa vain suodatinta edeltävältä osalta, joten etulinssin eteen sijoitetusta suodattimesta ei ole hyötyä objektiivin sisäisiin heijastuksiin.

Mutta jos suodatin olisikin integroituna objektiiviin siten että se olisi muiden elementtien takana, niin silloin sillä varmaankin voisi eliminoida objektiivin sisäiset heijastukset?

Tai sitten suodattimen voisi ympätä vaikka telejatkeeseen...

Ja ennenkuin kukaan ehtii sitä kyseenalaistaa, kyllä, tiedän että vastavalosuoja on keksitty, ja että se auttaa useimmissa tilanteissa, ei kuitenkaan aina, tai siltä ainakin vaikuttaa kun heijastuksia näkyy parempienkin kuvaajien ottamissa kuvissa ja telkkarissa. Vai onko sittenkin vika siinä että se on tarkoituskin?

Kommentit (1)

Hankala juttu. Optiikan kehittäjät painivat ison ongelmaryppään kanssa ja heijastus on yksi niistä ja eikä suurin. Pääosaan on löydetty ratkaisu jo kauan sitten ja nyt painitaan kustannuksien alentamisen kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat