Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mycobacterium avium paratuberculosis (MAP), eli paratuberkuloosi joka aiheuttaa todennäköisesti Crohnin tautia, on myös löydetty niiltä joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä. Bakteeria löytyi 15/20 (75%) potilaista, joilla oli ärtyvän suolen oireyhtymä, 3/20 (15%) terveiltä verrokeilta, ja 20/23 (87%) potilaista joilla oli Crohnin tauti.

Verrattuna Crohnin tautiin, potilailla joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä, suolistoon ei juuri muodostu näkyviä muutoksia.

"Mycobacterium avium Subspecies paratuberculosis Infection in Cases of Irritable Bowel Syndrome and Comparison with Crohn's Disease and Johne's Disease: Common Neural and Immune Pathogenicities"
http://jcm.asm.org/cgi/content/full/45/12/3883

Sama bakteeri aiheuttaa myös monissa eläimissä Johnen taudin (esim. naudassa ja lampaassa), joka on krooninen suolistosairaus, ja bakteeri on niin kestävä että selviää maidon pastöroinnista. Bakteeria löytyy laajasti karjasta ympäri maailmaa ja paratuberkuloosi ei ole EU:ssa, siten ei myöskään Suomessa, lain mukaan vastustettava tauti. Paratuberkuloositartunnan toteamiseen ei ole luotettavaa testiä (eläimillä).

"Incidence of Mycobacterium paratuberculosis in Bulk Raw and Commercially Pasteurized Cows' Milk from Approved Dairy Processing Establishments in the United Kingdom"
http://aem.asm.org/cgi/content/abstract/68/5/2428

"Mycobacterium avium Subspecies paratuberculosis Cultured from Locally and Commercially Pasteurized Cow's Milk in the Czech Republic"
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=1065148

Lisää tutkimuksia:
"Isolation of Mycobacterium avium Subspecies paratuberculosis Reactive CD4 T Cells from Intestinal Biopsies of Crohn's Disease Patients."
http://www.plosone.org/article/info:doi ... ne.0005641

"Epidemiological evidence for Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis as a cause of Crohn's disease.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17445316

"Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis, Crohn's disease and the Doomsday scenario."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19602288

Crohnin tauti ei ole sama tauti kuin krooninen koliitti, missä on haavaumia (ulcers), Crohnin taudissa löytyy sen sijaan usein mykobakteereille tyypillisiä granuloomia suolistosta.

Kuulostaa hullulta, mutta jotkut tosiaan täälläkin yrittävät D-vitamiinin kanssa mennä paratuberkuloosibakteerin kimppuun.

Sivut

Kommentit (26)

Paratuberkuloosibakteeria on myös löydetty niiltä, joilla on ykköstyypin diabetes

"Paratuberculosis and Type I diabetes: is this the trigger?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16828235"

"Mycobacterium avium Subspecies paratuberculosis Bacteremia in Type 1 Diabetes Mellitus: An Infectious Trigger?
http://www.journals.uchicago.edu/doi/fu ... 086/524084

"Humoral Immune Responses of Type 1 Diabetes Patients to Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis Lend Support to the Infectious Trigger Hypothesis."
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=2238046

Sen sijaan paratuberkuloosia ei löydetty tilastollisesti merkittävästi niiltä joilla on kakkostyypin diabetesta:
"Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis is not associated with Type-2 Diabetes Mellitus"
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=2365959

Tämä antaa aihetta pohtia sitä että paratuberkuloosibakteeri voi myös aiheuttaa muita sairauksia suoliston ulkopuolella.

En tunne suolistosairauksia sen kummemmin, mutta kaverillani on haavainen paksusuolen tulehdus. Viimeiset pari vuotta tauti on ollut oireeton. Taudin oireilu muuttui kun hän hän jätti gluteenin pois ja alkoi vetämään d-vitamiinia kohtuu reippaammalla annostuksella. Helkutin hyvä homma hänelle.


Taudin oireilu muuttui kun hän hän jätti gluteenin pois ja alkoi vetämään d-vitamiinia kohtuu reippaammalla annostuksella.

Niin, kyllähän taudin voi saada remissioon D-vitamiinilla + muilla, muttei ne bakteerit sieltä silti häviä. Jossain vaiheessa tulee myös seinä vastaan tällä menetelmällä, eli ei välttämättä toimi kovinkaan kauan.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005
pgm

Niin, kyllähän taudin voi saada remissioon D-vitamiinilla + muilla, muttei ne bakteerit sieltä silti häviä. Jossain vaiheessa tulee myös seinä vastaan tällä menetelmällä, eli ei välttämättä toimi kovinkaan kauan.

Miksi ei häviä?

Ainakin nuo väittävät D-vitamiinin tappavan Mykobakteereita:

Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis is not associated with Type-2 Diabetes Mellitus

Recently, Vitamin D has been reported to be involved in upregulation of an antimicrobial peptide thus limiting the mycobacterial infections

http://www.ann-clinmicrob.com/content/7/1/9#B15

Toll-like receptor triggering of a vitamin D-mediated human antimicrobial response.

In innate immune responses, activation of Toll-like receptors (TLRs) triggers direct antimicrobial activity against intracellular bacteria, which in murine, but not human, monocytes and macrophages is mediated principally by nitric oxide. We report here that TLR activation of human macrophages up-regulated expression of the vitamin D receptor and the vitamin D-1-hydroxylase genes, leading to induction of the antimicrobial peptide cathelicidin and killing of intracellular Mycobacterium tuberculosis. We also observed that sera from African-American individuals, known to have increased susceptibility to tuberculosis, had low 25-hydroxyvitamin D and were inefficient in supporting cathelicidin messenger RNA induction. These data support a link between TLRs and vitamin D-mediated innate immunity and suggest that differences in ability of human populations to produce vitamin D may contribute to susceptibility to microbial infection.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1649 ... 00m,isrctn


"Miksi ei häviä?"

Oletko koskaan seurannut miltä tuberkuulosipotilaista tuntuu kun heitä hoidetaan yhdistelmäantibioottihoidolla? Ei kovinkaan mukavalta. Bakteerit eivät nimittäin häviä ilman oireita, ja joskus oireet voivat olla aika ikäviä. Sama asia Marshallin protokollalla.

D-vitamiini on immunosuppressiivinen, kuten kortikosteroidit, ja sen voi todeta sillä että kun lopettaa sen D-vitamiinin käytön, huomaa että bakteerit ovat vielä siellä, kun oireet palaavat pikkuhiljaa.

Tuo paratubi on lajina aika samanlainen kuin itse tuberkuloosi, ja en tiedä ketään joka olisi parantunut tubista pelkän D-vitamiinin avulla. Sen sijaan yhdistelmäantibioottihoidon kanssa kyllä. Jos joku luulee että D-vitamiinin avulla voi parantua mykobakteeri-infektioista, niin siitä vain..

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005
pgm

D-vitamiini on immunosuppressiivinen, kuten kortikosteroidit, ja sen voi todeta sillä että kun lopettaa sen D-vitamiinin käytön, huomaa että bakteerit ovat vielä siellä, kun oireet palaavat pikkuhiljaa.



Artikkelissa kyllä väitettiin D-vitamiinin tappavan mykobakteereita.

Immunosuppressiivisuudesta: jos se kerta hiljentää mykobakteerit, niin tarkoitatko että immuniteetin lamauttaminen yleensä tappaa haitallisia bakteereita?

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Mä en ihan ymmärtänyt tuosta kaikkea, mutta välikommenttina vain, että kun hyvää hoitokeinoa ei ole, puhumattakaan parantumisesta, niin eikö D-vitamiini ole aika hyvä juttu?! Hoito usein aiheuttaa sivuoireita yhtä paljon kuin itse tauti, toisilla taas mikään ei auta ja on leikattava (tosin Crohnissa harvemmin, kun se voi esiintyä missä tahansa suolistossa suusta peräsuoleen). D (toimiessaan) on huomattavasti hellävaraisempi konsti kuin mikään nykyinen lääke, joita niitäkin joudutaan kokeilemaan useita ilman, että mikään toimii. Minä ainakin haluan kuulla lisää pitkäaikaisseurantaa D:stä!

Toinen juttu: onko noita antibiootteja kokeiltu Crohnin tautiin?? Ainakaan tavalliset ei toimi, usein jopa laukaisevat akuutin ja useilla koko taudin.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Nnoista pgm:n kertomista antibiooteista en ole kuullut, mutta metronidatsolia on käytetty ainakin kolmisen kymmentä vuotta Crohnin akuuttiin. Sekään ei paranna ketään - kuten pgm yrittää väittää näiden uusien protokollien suhteen. Tosiasiassa näyttö on toistaiseksi olematonta.

Pgm argumentoi, että D3 ei todennäköisesti tapa bakteereita, koska siitä ei tule "herxejä" eli Herzheimer-reaktioita, jotka johtuvat kuolleiden bakteerien hajoamistuotteista, jotka ovat siis myrkyllisiä.

Crohnia hoidetaan D-vitamiinilla tälläkin hetkellä viidessä interventiotutkimuksessa, joten viisastumme asiasta piakkoin.

Kannattaa muistaa, että sen ohella että D-vitamiini tuottaa mikrobeja listiviä antibakteerisia peptidejä, se myös vähentää kehon immuunireaktioiden ylilyöntejä vieraita taudinaiheuttajia (ja niiden aiheuttamia sytokiinireaktioita) vastaan.

Esimerkiksi influenssavirusten (MYÖS H1N1 !!!) suhteen suurin osa kuolemantapauksista tapahtuu muutamia tunteja oireiden alkamisen jälkeen - kehon oma immuunireaktio virukseen voi aiheuttaa tulehdussytokiinien valtavan ja äkillisen erittymisen - "sytokiinimyrskyn" - joka tuhoaa hengityselimistön limakalvot ja potilas tukehtuu omaan limaansa:

[list:2wnr6qss]These are the inflammatory symptoms that normally transition into recovery, but in the case of swine flu, additional cytokines are produced, including anti-inflammatory IL-10. The problem appears to be that the sudden IL-10 signaling disrupts the natural transition from inflammation to recovery and the inflammatory signaling becomes acute and life-threatening.

Acute Inflammation Kills by Fluid in Lungs

The swine flu epidemics in Spain and once again in Mexico kill by immunological inflammation that causes fluid to accumulate in lungs, i.e. acute respiratory distress syndrome (ARDS) triggered by a cytokine storm.

Read more: http://diseases-viruses.suite101.com/ar ... z0QQ2UVZXW[/list:u:2wnr6qss]

http://diseases-viruses.suite101.com/ar ... torm_cures

Yleensäkin Marshallin protokollan ja vastaavien viritelmien suunnittelijoiden käsitykset D-vitamiinista ovat hyvin yksipuolisia ja hypoteettisia. D-vitamiini tehostaa immuunivasteen toimintaa ja normalisoi siirtymän tulehdusreaktiosta infektion "parannustilaan".

Myöskin D-vitamiinitasojen tiputtaminen vuosikausiksi altistaa niin vakaville terveysongelmille, että perusteiden pitää olla varsin ainutlaatuisia. Nykyisen näytön perusteella ei noita vuosia kestäviä antibioottiprotokollia voi mitenkään suositella.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris


Nnoista pgm:n kertomista antibiooteista en ole kuullut, mutta metronidatsolia on käytetty ainakin kolmisen kymmentä vuotta Crohnin akuuttiin. Sekään ei paranna ketään - kuten pgm yrittää väittää näiden uusien protokollien suhteen. Tosiasiassa näyttö on toistaiseksi olematonta.

No mutta, kyllä sinusta näkee että olet tietämätön näistä asioista. Yhden antibiootin käyttäminen kerrallaan ei johda yleensä mihinkään! Tämä on ihan tuttu juttu mainstream lääketieteessäkin; Crohnin tautia esim. hoidetaan 2-3 antibiootilla kerrallaan, ja tubin hoitamiseen yleensä 3 tai enemmän:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00611
"Tuberkuloosin hoito kestää kuukausia, joskus jopa vuoden. Hoito aloitetaan kolmen lääkkeen yhdistelmällä, jolla vältetään bakteerin muuttuminen vastustuskykyiseksi. Tuberkuloosilääkkeitä on käytössä kymmenkunta, joista 3-4 ovat ensilinjan lääkkeitä."

http://cc.oulu.fi/~sisawww/dokumentit/071115.doc
"Atyyppisen mykobakterioosin lääkehoito on vaikeaa. Tavallisesti käytetään 2 - 4 antibiootin yhdistelmähoitoa; hoito on pitkäkestoinen ja lääkkeillä on paljon sivuvaikutuksia."
Tässä ei mainita mitä sivuvaikutukset ovat, mutta todennäköisesti Herxit taas.

Metronidatsolia ei tietääkseni myöskään missään suositella mykobakteerien hoitoon, koska kyseinen antibiootti ei ole tehokas niitä vastaan. Sen sijaan metronidatsoli on tosi tehokas keuhkoklamydiaa vastaan.


Kannattaa muistaa, että sen ohella että D-vitamiini tuottaa mikrobeja listiviä antibakteerisia peptidejä, se myös vähentää kehon immuunireaktioiden ylilyöntejä vieraita taudinaiheuttajia (ja niiden aiheuttamia sytokiinireaktioita) vastaan.

Jos se tekisi niin, saisit Herx-reaktioita. Kukaan ei ole tähän mennessä löytänyt mitään ainetta joka toisaalta tappaisi bakteereja ja toisaalta lievittäisi oireita niin paljon ettei koe mitään sytokiinireaktiota bakteerikuolemista.


Myöskin D-vitamiinitasojen tiputtaminen vuosikausiksi altistaa niin vakaville terveysongelmille, että perusteiden pitää olla varsin ainutlaatuisia. Nykyisen näytön perusteella ei noita vuosia kestäviä antibioottiprotokollia voi mitenkään suositella.

Marshall on saanut pystyyn ihmiskokeen johon on osallistunut tuhansia ihmisiä. Vaikka he välttävät D-vitamiinia vuosikaupalla, ja 25D pidetään 10 ng/ml tasolla, ei haittavaikutuksia ole esiintynyt. Esim. syövät eivät ole levinneet, jos niitä on ollut hoidon aloittamisen aikana. Miksi sitten välttää D-vitamiinia? Koska heidän datan perusteella korkea 25D jarruttaa myös immuunipuolustuksen toimintaa. Tavoitteena on saada ihmiset terveiksi, eikä lievittää oireita. Tästä ei vielä ole julkaisuja, mutta varmaan ensi vuonna jotain tästä asiasta julkaistaan.

Suurin virheesi on kuitenkin se ettet tiedosta että Crohnin tautia aiheuttaa paratuberkuloosi, ei vaikka löytyy pinokaupalla lisäksi tutkimuksia siitä että kaikki krooniset taudit ovat perimmältään tulehdustauteja, ja jostakin sen tulehduksen on tultava.


Immunosuppressiivisuudesta: jos se kerta hiljentää mykobakteerit, niin tarkoitatko että immuniteetin lamauttaminen yleensä tappaa haitallisia bakteereita?

Eivät bakteerit itsessään aiheuta noita tuhoja, vaan isoin tuho tulee kun immuunipuolustus hyökkää niitä vastaan, mutta epäonnistuu. Sen vuoksi immuunipuolustuksen sammuttaminen vähentää oireita ja tuhoja.
Esim. tuberkuloosibakteeri on niin sitkeä, ettei immuunipuolustus saa niitä aina nitistettyä, vaan lyö hanskat naulaan niin sanotusti, ja sulkee ne sisään granuloomiin, jotka ovat kasa immuunipuolustuksen soluja. Bakteerit eivät kuole näissä granuloomissa, mutta ovat silti eristettyjä ympäristöstään.


Mä en ihan ymmärtänyt tuosta kaikkea, mutta välikommenttina vain, että kun hyvää hoitokeinoa ei ole, puhumattakaan parantumisesta, niin eikö D-vitamiini ole aika hyvä juttu?!

Niin kauan kun toimii, on tietysti tyhjää parempi hoito.


Toinen juttu: onko noita antibiootteja kokeiltu Crohnin tautiin?? Ainakaan tavalliset ei toimi, usein jopa laukaisevat akuutin ja useilla koko taudin.

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00513552
Crohnin taudin antibioottikokeilu on jo edennyt faasi neloseen. Käytetyt antibiootit ovat Rifabutin, Clarithromycin, ja Clofazimine. Tottakai antibiootit voivat laukaista taudin oireet, muttei niitä pidä silti lopettaa. Tässä pitää varoa samalla ettei elimistö hajoa, kun ne bakteerit repii pois. Marshallin protokollalla käytetty angiotensiinin estäjä auttaa tässä suhteessa.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005
pgm


Immunosuppressiivisuudesta: jos se kerta hiljentää mykobakteerit, niin tarkoitatko että immuniteetin lamauttaminen yleensä tappaa haitallisia bakteereita?

Eivät bakteerit itsessään aiheuta noita tuhoja, vaan isoin tuho tulee kun immuunipuolustus hyökkää niitä vastaan, mutta epäonnistuu. Sen vuoksi immuunipuolustuksen sammuttaminen vähentää oireita ja tuhoja.

Tarkoitatko inflammaatiota? D-vitamiinin pitäisi vähentää inflammaatiota heikentämällä hankittua immuniteettia, mutta se tasapainottaa tilanteen vahvistamalla luonnollista immuniteettia. Periaatteessa mykobakteerilla ei siis pitäisi olla sen helpommat olot D-vitamiinin kanssa kuin ilman, mutta D-vitamiinin kanssa keho ei joudu kärsimään yhtä paljon puolustusreaktiosta.


Tarkoitatko inflammaatiota? D-vitamiinin pitäisi vähentää inflammaatiota heikentämällä hankittua immuniteettia, mutta se tasapainottaa tilanteen vahvistamalla luonnollista immuniteettia. Periaatteessa mykobakteerilla ei siis pitäisi olla sen helpommat olot D-vitamiinin kanssa kuin ilman, mutta D-vitamiinin kanssa keho ei joudu kärsimään yhtä paljon puolustusreaktiosta.

En osaa sanoa tarkalleen mitenkä paljon nopeammin mykobakteerit lisääntyvät jos jotakin immunosuppressiivisia aineita käyttää. Ne lisääntyvät muutenkin tosi hitaasti, kun niillä on aika paksu "nahka". Mutta yleensä maksat aina siitä jotenkin että käytät immunosuppressiivisia aineita.

D-vitamiinin metaboliitit ovat steroideja. Ainakin Marshallin mielestä D-vitamiini on immunosuppressiivinen, ja se mitä olen nähnyt sen vaikutuksesta, se muistuttaa hyvin paljon kortisonin vaikutuksia (mutta ilman monia haittavaikutuksia).
Tässä on esimerkki siitä mitä tapahtuu kun käyttää kortisonia, eräs immunosuppressiivinen steroidi sekin:

"Reactivation of Chlamydia pneumoniae infection in mice by cortisone treatment."
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... tid=173951

"Reactivation of Chlamydia trachomatis lung infection in mice by cortisone."
http://iai.asm.org/cgi/content/abstract/39/2/655

Eli infektio voi ruveta leviämään nopeammin, jos syö kortisonia. Keuhkoklamydian tapauksessa, tulehdus myös helpottaa kun syö kortisonia, sillä bakteerit siirtyvät kryptisistä muodoistaan replikoiviin muotoihin, jolloin Hsp-60 proteiinin emittoiminen vähenee. Hsp-60 aiheuttaa tulehdusta, ja se tulee nimenomaan klamydian kryptisistä muodoista.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005
pgm

En osaa sanoa tarkalleen mitenkä paljon nopeammin mykobakteerit lisääntyvät jos jotakin immunosuppressiivisia aineita käyttää. Ne lisääntyvät muutenkin tosi hitaasti, kun niillä on aika paksu "nahka". Mutta yleensä maksat aina siitä jotenkin että käytät immunosuppressiivisia aineita.

Väitän ettei D-vitamiini ole immunosuppressiivinen, vaan immuniteettin säätelijä. Saatan olla väärässä, mutta olen saanut Käsityksen jonka mukaan se ei vähennä T-solujen kypsymistä kuten kortisoli, vaan suuntaa niiden toimintaa luonnollisen immuniteetin suuntaan.

pgm
Eli infektio voi ruveta leviämään nopeammin, jos syö kortisonia. Keuhkoklamydian tapauksessa, tulehdus myös helpottaa kun syö kortisonia, sillä bakteerit siirtyvät kryptisistä muodoistaan replikoiviin muotoihin, jolloin Hsp-60 proteiinin emittoiminen vähenee. Hsp-60 aiheuttaa tulehdusta, ja se tulee nimenomaan klamydian kryptisistä muodoista.

Glukokortikoideja voidaan käyttää D-vitamiinin yliannostuksen hoitoon ja D-vitamiinin on havaittu ehkäisevän glukokortikoiden haittavaikutuksia.

Lisääntynyt kortisoli vähentää D-vitamiinia, mikä häiritsee immuunipuolustusta? Kortisolituotanto nimittäin vähentää D-vitamiinituotantoa, joskaan en tiedä miten suplementaatio vaikuttaa.

Paksusuolen tulehduksen yleisin käytetty lääke taitaa olla asacol. Se ei aiheuta ainakaan itselle mitään sivuvaikutuksia. Eiköhän se kaverisikin napsi niitä.

erx
En tunne suolistosairauksia sen kummemmin, mutta kaverillani on haavainen paksusuolen tulehdus. Viimeiset pari vuotta tauti on ollut oireeton. Taudin oireilu muuttui kun hän hän jätti gluteenin pois ja alkoi vetämään d-vitamiinia kohtuu reippaammalla annostuksella. Helkutin hyvä homma hänelle.

En tiedä napsiiko, mutta on sairastanut tautia jo 20 vuotta. Hän sanoi että tilanne muuttui siten että on ollut oireeton nyt jo parin vuoden ajan.


Väitän ettei D-vitamiini ole immunosuppressiivinen, vaan immuniteettin säätelijä. Saatan olla väärässä, mutta olen saanut Käsityksen jonka mukaan se ei vähennä T-solujen kypsymistä kuten kortisoli, vaan suuntaa niiden toimintaa luonnollisen immuniteetin suuntaan.

Tässä on oltava tarkka mistä D-vitamiinin metaboliitista puhuu. Esim. korkea kalsitrioli on ainakin eläinkokeissa osoittaunut immunosuppressiiviseksi:

"1,25-dihydroxyvitamin D3 is a potent suppressor of interferon gamma-mediated macrophage activation"
http://bloodjournal.hematologylibrary.o ... 06/13/4351

Trevor Marshall taas on molekyylimallinnuksellaan osoittanut että myös korkea kalsidiolipitoisuus häiritsee VDR:än toimintaa, eikä tämä oikeastaan tule yllätyksenä, sillä kalsiodioli ja trioli ovat molekyylirakenteeltaan lähes samanlaisia, mutta kalsidioli ei silti voi aktivoida VDR:ää vaikka molekyyli siihen reseptoriin sitoutuukin. Silti sitoutuessaan siihen reseptoriin, se häiritsee kalsitriolin toimintaa. Tämän vuoksi hän myös olettaa että korkea kalsidioli on immunosuppressiivinen, vaikkei se olekaan aktiivinen hormoni, koska häiritsee kalsitriolin toimintaa.

En ole noita kortisoni/D-vitamiini tutkimuksia nähnyt, joten en osaa vastata siihen.

Pidä myös mielessä että kalsidiolin ja kalsitriolin pitoisuudet verenkierrossa ovat hyvin erilaiset, esim. kalsiodioli voisi olla 40 ng/ml kun kalsitrioli on taas 40 pg/ml, eli kolmen kertaluokan ero. Kuitenkin kalsitrioli on se aktiivinen hormonimuoto, ja kalsidioli on sen varastomuoto. Näin ollen, kun kalsitriolia tarvitaan, en näe syytä siihen miksi kalsidiolia ei riittäisi siihen tarpeeseen (vaikka olisikin matala kalsidiolitaso), kun kalsidiolin pitoisuus on noin kolme kertaluokkaa suurempi kuitenkin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat