Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Omalla listallani ykkössijan jakavat tuntemattoman uudempi versio,Stanley Kubrickin kunnian tie ja kauriin metsästäjät. toisena tulee Edwin Laineen tuntematon, kolmannen sijan jakavat fullmetall jackett ja Hamburger hill.

Sivut

Kommentit (63)

Ei kykene kyllä mitään tiettyä sanomaan, itsekin olen kyllä sotaleffojen fani.

Apocalypse now, full metal jacket, pianisti, platoon, das boot. Jos sitten niitä keskiajan ja antiikin ajan sijoittuvia "sotaleffoja" mietitään niin on esim troija ja spartacus (sekä vanha että uusi, kirk douglasin vanha tosin jäänyt enemmän mieleen klassikkona)

edit: tää korealainen oli kans hyvä : http://www.imdb.com/title/tt0386064/

Kotimaisetkin on jotkut ihan jees, en tosin kärkikastiin laittaisi. En ole suuremmin kuitenkaan pitänyt noista vanhoista "klassikoista", melkeinpä enemmän näistä uudemmista. Esimerkiksi tali-ihantala oli mielestäni todella hyvä.

Aapossa rauhanajan ajan roolit kääntyvät päälaelleen sodassa, Forrest Gump taas on valju kopio Sven Tuuvasta ja ulkomaalaisista tulee mieleen Panssarikenraali Patton.

sakkimies
Omalla listallani ykkössijan jakavat tuntemattoman uudempi versio,Stanley Kubrickin kunnian tie ja kauriin metsästäjät. toisena tulee Edwin Laineen tuntematon, kolmannen sijan jakavat fullmetall jackett ja Hamburger hill.Se on muuten Kunnian polut, ja se on myös oman listani kärjessä.

Jardhead - Merijalkaväen mies. Minusta parempia ovat tuollaiset jotka sijouttuvat lähi historiaan, toisesta maailmansodasta kertovat eivät ole niin hyviä, paitsi Brothers of Arms tv-sarja.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Taru on tietenkin ykkönen. Silmarillion kaikkine sotineen kakkonen. Siten tulee Tuntematon (molemmat), jonka jälkeen Enemy at the Gates, Full Metal Jacket jne.

Edit: anteeksi vain eihän Silmarillion olekaan vielä elokuvana...jos ikinä onkaan.

Everything you know, is about to change.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Vaikea sanoa kaikkein paras. Itse lasken sotaelokuviksi lähinnä ekan ja tokan maailmansodan. Sillätavalla rajattuna Full metal jacket menee lähelle kärkeä. Talvisota myös aika huipulla. Onhan nuita vaikka kuinka, mitä en nyt heti muista. Laineen teatraalista patsastelua en nykyään enää jaksa katsoa. Kaipaan sotaelokuvaan edes jonkinlaista realismin tuntua.

Pearl harbour ei minusta ole sotaelokuvaa lähelläkään. Romanttinen hömppä, jossa vain taustalla on se pommitus, mutta ei pääasiana, niinkuin sotaelokuvassa pitää olla.

edit. joo eihän Vietnam ollut maailmansota, mutta siis modernia sotaa. Sattupa lapsus.

edit2. Sais oikeastaan tulla joku uusi tosi pitkä toisen maailmansodan elokuva. Kävin eilen elokuvissa kattomassa sen Tarantinon uusimman. Se oli kuitenkin aika eri genreä Tarantino sais tehä oikeastaan länkkärin. Oikein sellasen yliampuvan, missä olisi piinaavan pitkiä kaksintaisteluita paahtavassa helteessä. Silmiä näytettäisiin aivan läheltä ja hikitippaa otsalla. Siinä sitä jännäisi paakku lahkeessa, että koska pamahtaa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat