Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Valtio on velvollinen antamaan ihmisille preusopetusta. Ihmiset ovat velvollisia oppimaan.

Valtio esimerkiksi antaa kaikille perusvalmiudet laskea prosenttilaskuja.

On siten aivan täysin järjetöntä, että valtio kieltää ihmisiltä prosenttilaskujen suorittamisen!

Wilskan mukaan alennetun tuotteen uusi hinta on helppo laskea, mikäli alennus on 50 prosenttia. Muilla prosenteilla vaikeuksia voi tulla. Kukaan ei hänen tietääkseen ole silti koskaan valittanut virastoon, että punaisten lappujen hintatiedot olisivat epäselviä.Mitä hittoa toi oikein meinaa? Mitä wittun järkeä on pitää ihmisiä typerinä;

Esim Uusi Suomi:
http://www.uusisuomi.fi/raha/70677-kohu ... s%E2%80%9D

Blogi: Valtio halveksii matematiikkaa:
http://sinenmaa.blogspot.com/2009/09/va ... tusta.html

Kommentit (13)

VALTIO TOIMII RASISTISESTI

Valtion antama perusopetus kielletään lailla. Oikein järkevää verorahojen tuhlausta!
Parempi olisi jo laman hoitamisenkin tähden, että kouluista poistettaisiin laskento, niin siihen tuhlatun rahan poliitikot voisivat käyttää suoraan prosenttitaulukoiden painamiseen.

Samoin myöskin epäillyttää se, mistä herrat ovat saaneet prosenttilaskutaidon laskea esim, paljonko tekee palkkaan lisää 67 prosenttia?

Taitavat vetää prosenttista ihan hihasta, koska valtion mukaan ihmiset eivät osaa laskea perusopetuksen mukaisia laskuja. Ei muuta kuin herroillekin painetaan prosenttilaskutaulukot -- koska muutoin valtio syyllistyy rasismiin pitäessään ainoastaan keskiluokkaa typerinä

Mainonta sotkee prosenttien ymmärtämistä; Eri viestintätavat mainoksessa sekoittavat ajattelua niin että 20 % tuntuu laskennallista merkitystää suuremmalta. Asian visualisointi pitäisi opettaa koulussa jonka henkilökunnan moraalin laatua voisi joskus arvioida kun vuosikymmenessä ei välity merkittävä määrä arkitaitoja.

Tuota tuota. Vasta kun on voi sanoa hyvällä omallatunnolla itseään kokeneeksi kassahenkilöksi saa arvioida ihmisten laskutaitoa. Menee TV-lupakapinan kaltaiseksi ajantuhlauksesksi, mikäli alkaa paasaamaan älykkään ja laskutaitoisen kansalaisen asiaa. Ihmiset eivät ole ainoastaan tolloja, vaan emätolloja asioidessaan ruokakaupassa. Ruokakaupan asiakas on kuin "nainen autokaupassa".

Totuuksia:

Monille 0,75 litraa on jotain puolen ja täyden litran välissä. Lähempänä täyttä litraa kuitenkin...

Prosentit eivät kiinnosta kaduntallaajaa sitten mitenkään.

Koska tuotteet on hinnoiteltu siten, että yhteenlasku on tarkoilla arvoilla haastavaa, ei kukaan jaksa laskeskella ostoksia keräessään ostoskorin tarkkaa hintaa.

Koneen laskiessa loppusummaa, kassahenkilö kuulemma voi huijata asiakasta veloittamalla tältä todellista suurempia summia.

Todella moni näkee tulevaisuuteen. Jo kuukausia on julkisilla paikoilla julistettu, että alvin alennus ei näy todellisissa hinnoissa.

Tuote on halpa jos siitä saa yli 19 % alennusta jonkin tarran tai mainoksen mukaan.

Jep, ei asialla ole mitään tekemistä prosentiilaksujen kanssa, vaan puhtaasti kuluttajan hienovaraista höynäyttämistä tuuppaamalla hänet ostamaan jotain muuta, kuin mitä hän alunperin halusi. (Keijo menee ostamaan makkaraa, mutta ostaakin -30% alennuksessa olevan jauhelihan)

Ei kai kukaan vähänkään taloudesta ymmärtävä luullut, että noilla alelapputuotteilla oikeasti saat kokonaiskustannuksiasi alaspäin?

Hubsu
Ei kai kukaan vähänkään taloudesta ymmärtävä luullut, että noilla alelapputuotteilla oikeasti saat kokonaiskustannuksiasi alaspäin?
Tuskinpa. Mutta minustakin on väärin, että ihmisiltä viedään se riemun hetki pois, joka saadaan illuusiolla hyvästä ja edullisesta ostoksesta.

Alimmilla toimeentulon asteilla päivittäiset riemun hetket ovat vähissä. Taas viedään yksi sellainen pois?

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Sääli, jos ne "punaiset laput" katoavat.
On upeaa, kun tavarassa on punainen lappu, jossa lukee -20%, niin ostamalla niitä viisi on alennus jo täydet 100%.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Yksi jekku on ilmaista prosentteja joko ylhäältä tai alhaalta päin.

Moniko tietää paljonko on lisättävä bensan verottomaan hintaan veroja prosentteina, jotta saadaan mittarihinta.

Vastaan nyt samantien. Verotonta hintaa on verojen takia nostettava noin 280 %. ALV nosti tuosta osuudesta vain 22 %. Prosentit jostain tämän vuoden helmikuun tilanteesta. Koska verokantaa ei ole muutettu, lienee prosentti edelleen tuo.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Prosenttilasku on monille muutoin suht. normaalijärkisille vaikeaa, koska he eivät vaivaudu ajattelemaan tarpeeksi mistä vähennetään tai mihin lisätään.

Jos nyt esim. kauppias Keijo ei ole tyytyväinen tuotteensa "X" menekkiin, hinta €100, ja päättää laittaa sen 50% alennusmyyntiin, niin uusi hinta on tietysti €50. Kuinka ollakaan, tavara ei edellenkään liiku, joten Keke tulee katumapäälle ja päättää palata entiseen ja nostaa hintaa takaisin 50%. Mutta tässä tapauksessa 50% korotus lasketaankin 50 erkistä ja kolmas hinta onkin 75, ei alkuperäinen 100 (voisi olla toisaalta hyvä kompromissi Keken kaupan kannattavuuden kannalta).

No, tuo ym. oli tietenkin kärjistetty esimerkki. Todellisessa elämässä kauppiaat varmasti osaavat prosenttilaskuja ihan kohtalaisesti, toisin kuin ministerit.

Avasin tämän ketjun. Sitten ctrl+F ja kenttään "vero". Ja löytyihän se sieltä.

Verohömppä on ihan oma juttunsa. En käsitä miksi minun pitää maksaa 30% veroja kun taas joku maksaa alle 20%. Samoin kommaritoimittajat (ja muut mädättäjät) laukoo juttuja jostain tasaverosta jos vero% on sama! Persuskoulussa opetettiin prosenttilaskut, mutta kyllähän sieltä pääsi läpi tajuamatta edes sitä. Ja kun meillä on demokratia, niin tuskin edes taivas on rajana typerille mielipiteille. "tasavero" ei ole tasavero koska ... noniin jos annettais olla täällä on taas sekunnissa nää palstan äärisosialistit, acendat ja muut kehittelemässä universumin lakeja uusiks. Vittu meen nukkumaan.

Eikö kaikista tasapuolisinta olisi se että jokainen maksaa yhtä paljon veroja valtiolle? Eli ketään ei "sakotettaisi" suuremmasta palkastaan. No, nykyisellä holhouksella ja byrokratialla tuskin kenelläkään olisi varaa maksaa tarpeeksi.

Rikkaiden verotuksessakin tuijotetaan aina prosentteja eikä absoluuttisia määriä

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008

Ihme kohkaamista sadasosista. Tässä on "prosenttilaskujen" lyhyt, mutta täydellinen sisältö:

1% = 1/100 = 0,01.

No niin. Siihen ei tarvinne useampaa matematiikantuntia kuluttaa, kun on niitä oleellisempiakin asioita.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat