Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen kuullut, että Amerikan Yhdysvalloissa BKT:een lisätään omistusasumisesta "tuloa". Eli jos asuu omistamassaan kämpässä, ei tarvitse maksaa vuokraa (eli asut ilmaiseksi) ja tämä katsotaan suoraksi eduksi ja huomioidaan BKT:een. Tehdäänkö myös näin Suomessa / EU:ssa?

Kommentit (4)

$€konomisti
Olen kuullut, että Amerikan Yhdysvalloissa BKT:een lisätään omistusasumisesta "tuloa". Eli jos asuu omistamassaan kämpässä, ei tarvitse maksaa vuokraa (eli asut ilmaiseksi) ja tämä katsotaan suoraksi eduksi ja huomioidaan BKT:een. Tehdäänkö myös näin Suomessa / EU:ssa?Tehdään. Tämä ns asuntotulo on osa kansantuote/tulolaskelmia. Kts esim. taulukko sivulta 4 oheisesta PDF:stä.

http://www.tilastokeskus.fi/til/vtp/200 ... -30_fi.pdf

Asuntotulon määritelmä:

http://www.stat.fi/meta/kas/asuntotulo.html

Kiitos vastauksesta.

Asuntotulo eli laskennallinen nettovuokra kuvaa kotitalouden saamaa etua asumastaan omistusasunnosta verrattuna vastaavanlaisessa markkinahintaisessa vuokra-asunnossa asuvaan kotitalouteen.BKT numeroilla on kai jotain vaikutusta valtion velkakirjakauppoihin, ellen ole väärin ymmärtänyt (rikas kansa, halpa laina).

Pistää kieron mielen sylkemään erilaisia salaliittoteorioita sisäpiirisopimuksista ja siitä miten syvällä talous on ja mikä on lopputulos...

Taidan kohta vetää kaasunaamarin yöksi naamalle ja maadoittaa foliopiponi patteriin....

$€konomisti
Pistää kieron mielen sylkemään erilaisia salaliittoteorioita sisäpiirisopimuksista ja siitä miten syvällä talous on ja mikä on lopputulos...Ei siihen mitään salaliittoteorioita tarvi. Jenkkilässä lakimiesten firmoilta nyhtämät vastuukorvauksetkin lasketaan BKT:een, joten yksittäisen ihmisen tupakkayhtiöltä nyhtämä parin miljardin korvaus kasvattaa BKT:tä tasan kahdella miljardilla.

Toinen asia on sitten se, onko tuo todellista kasvua vaiko ei.

Se että jotkut luo mahdollisimman nopeasti rikki menevää roskaa jota joku toinen voi kerätä ja "tienata" on BKT:n nostoa.
Ei kerro mitään todellisesta hyvinvoinnista tai arvojen tai toimien kestävyydestä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat