Kotiruoka ja valmisruuat

Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Nii, miksi kotiruoka lämpenee nopeammin mikrossa kuin mitä valmisruuat?

Valmisruuat lämpenee lähes aina siinä 3 minuutin kohdalla, kun taas kotiruoka lämpiää vain 1 minuutissa. Miksi kotiruoka lämpenee kolmekertaa nopeammin kuin mitä valmisruoka? Onko valmisruuissa jotai lämpiämisen esto ainetta?

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Kommentit (10)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Ainakin suolaa ja vettä niissä on paljon, jotta saadaan lisää painoa. Kuten kaikki tietää, niin vesi sitoo lämmittäessä suhteellisesti erittäin paljon energiaa. Voisiko olla siinä syy?

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Einesruokaa lämmittäessä muoviastiassa, se muovi kai hidastaa lämpiämistä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Voisiko valmisruoka olla kuivempaa kuin "äidin tekemä"? Vesimolekyylithän ne mikrolle ideaaliset taitavat olla värähtelemään — lämpiää nopiammin. Toisaalta luulisi valmistajan haluavan mahdollisimman paljon raskaampaa vettä ruoan massaa kasvattamaan.
Jos oletkin huono kokki (ei millään pahalla) ja odotat enemmän valmisruoan valmistumista, kuin omien kokkauksiesi, ja aika tuntuu pidemmältä?

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
Saw
Einesruokaa lämmittäessä muoviastiassa, se muovi kai hidastaa lämpiämistä.

Ei kai? Ne mikroaallothan pitäisi varmaan mennä lävite siitä muovista. Tarvitaan vissiin farayn häkki että ne aaltojen liike saadaan pysähtymään.

Tosin pitäs kyllä joskus koklata että pistäs sen valmisruuan lautaselle. Eiku ei..kyllähän makaroonilaatikko pistetään syvään lautaseen, ku se on semmoisessa alumiinipaketissa, niin eihän sitä voi lämmittää siinä ja siinä menee kanssa kolme minuuttia lämpiämiseen.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
Tuppu L 2.0
Ainakin suolaa ja vettä niissä on paljon, jotta saadaan lisää painoa. Kuten kaikki tietää, niin vesi sitoo lämmittäessä suhteellisesti erittäin paljon energiaa. Voisiko olla siinä syy?

Varmaan se veden määrä on just määräävä tekijä että miksi kotiruoka ja valmisruoka lämpiää eritahtiin.

Toisaalta se vesihän pitäisi edesauttaa lämpiämistä kun mikrohan toimii just sillä periaatteella että se pistää vesimolekyylit liikkeelle.

Täähän on moninmutkasta.

petsku
Voisiko valmisruoka olla kuivempaa kuin "äidin tekemä"? Vesimolekyylithän ne mikrolle ideaaliset taitavat olla värähtelemään — lämpiää nopiammin. Toisaalta luulisi valmistajan haluavan mahdollisimman paljon raskaampaa vettä ruoan massaa kasvattamaan.
Jos oletkin huono kokki (ei millään pahalla) ja odotat enemmän valmisruoan valmistumista, kuin omien kokkauksiesi, ja aika tuntuu pidemmältä?

Nii, mäki vähä mietin että sen veden ansiosta ruokahan pitäisi lämmitä nopeemmin. Toisaalta ehkäpä sitten osa lämpöenergiasta menee sitten vetisessä ruuassa hukkaan "helposti irtoavan"vesihöyryn mukana, niin se sitten lämpiääkin hitaammin kun ne höyrystyvät vesimolekyylit vie sitten osan lämpöenergiasta mukaansa kun taas kotiruuassa on vain vähän vettä ja se vähäinen vesi on sitoutunut niihin ruokaaineisiin jolloin ne eivät irtoa ja höyrysty niin helposti jolloinka syntyy vähemmän hukkalämpöä jonka ansiosta kotiruoka sitten lämpiää nopeammin.

en ole huono kokki! Kyllä mää ajat tiedän tarkasti, kun on digitaalinen mikro.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
petsku
Kyllä muovikin mikroaaltoja hidastaa. Väliaineilla on ominaisuus nimeltä permittiivisyys, joka määrää miten sähkökenttä aineessa käyttäytyy.

Aijaahas. niinpäs taitaa ollakkin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
TERÄS NALLEPUH
Nii, miksi kotiruoka lämpenee nopeammin mikrossa kuin mitä valmisruuat?



Koska ne ovat eri lämpöisiä. Valmisruoat ovat kylmiä ja kotiruoka on vielä lämpimämpää, vaikka olisikin ollut hetken jääkaapissa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
Volitans

Koska ne ovat eri lämpöisiä. Valmisruoat ovat kylmiä ja kotiruoka on vielä lämpimämpää, vaikka olisikin ollut hetken jääkaapissa.

No ei varmana siitä johdu! Onhan ne valmisruuatkin siellä kaupoissa ihan tavallisissa hyllyissä ettei ne ole missään pakastealtaissa.

Kyllä nuo mun kotiruuat on monasti monta päivääkin jääkaapissa, jolloinka niiden lämpötila kerkee helposti laskee siihen 5 asteeseen, eli samaan lämpötilaan mitä valmisruuatkin. Eli ei johdu lämpötilasta.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
TERÄS NALLEPUH
No ei varmana siitä johdu! Onhan ne valmisruuatkin siellä kaupoissa ihan tavallisissa hyllyissä ettei ne ole missään pakastealtaissa.



No, sitten varmaan siksi,että kotiruoka on parempaa ja sitä on enemmän lämmitettäessä.

Uusimmat

Suosituimmat