Seuraa 
Viestejä13176

Luin harrastajien foorumista, että ne rakentelee toistimia noihin lyhyen kantaman radiopuhelimiin ja pääsevät jopa 80 kilometriin.

Eikös tuo ole sääntöjen kiertämistä jos anteenit on kielletty. puhelin saa solun muodostaa minkä sisällä voi puhua. Aika hyvä puheen laatu on analogisessa vekottimessa.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (6)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

PMR-toistimet ovat ns. papukaijatoistimia jotka tallentavat kuulemansa ja lähettävät sen tämän jälkeen eteenpäin. Ei kait se paljon laittomampaa ole kuin kaveri mäen päällä toistamassa kuulemiaan juttuja. Nuo tolkuttomat kantomatkat tulee vain siitä, kun toistimet on yleensä tyrkätty johonkin tunturin laelle tms.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Hei!

Noiden papukaija toistimien lisäksi on Free Radio Network - radiolinkit joita suomeen on jo jonkun verran siunaantunut.

Ja näiden radiolinkkien yhteys pituudet voivat olla a paikasta b paikkaan useamman sadan kilometrin luokkaa,elikkä kyseessä on eurooppalainen radioverkko johon on kytketty PMR446/CB27 - radiopuhelimia.

Tuolta löytynee lisää aiheesta jos kiinnostaa http://finfrn.pemari-turku.net

Ja lopuksi noissa ei mitään laitonta koska radiopuhelinta ei modifigoida mitenkään.. Alla olevasta linkistä näkyy kaikki mahdolliset kilometrit mitä on saavutettu noilla PMR446 - radiopuhelimilla

http://pemari-turku.net/index.php/paikkoja/ennatykset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varovasti... Kohta on Pönni lukemassa teille radiolakia ja moittimassa teitä sovinisteiksi.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Näiden PMR-toistinten käyttäminen on hieman arveluttavaa. Rajoitetun lähetystehon ja antennirajoitusten idea on huolehtia ettei yksi puhelin tuki ko. taajuutta kovin laajalti. Nythän tällaisilla laitteilla voi yksi ääliö vandalisoida jonkun kanavan vaikka koko kaupungin tahi läänin alueelta kun vain ripottelee toistimiaan ympäriinsä. Vielä pahempia ovat ne laitteet jotka kuuntelevat yhtä ja lähettävät sitten samalla toisella kanavalla jolloin laitteet varaavat käyttöönsä kaksi kanavaa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Vierailija

No ainakin noi taajuudet jo tukkiutuu ihan kotona istumalla, kuin jotkut harrastelijat puhuu ainakin täällä länsi-tampereella.

kyllä se taajuus on tukossa helposti, mutta eiköhän harrastelijat ole siihen tottuneet.

Ei suinkaan taajuudet nyt ole tukossa keskinmäärin ääntä on taajuuksilla pitkin poikin suomea satunnaisesti ainakin PMR446 - taajuudella.

Mutta radiolinkeistä on sen verran tietoa että ne tuovat liikennettä sillaisillekin alueille missä tätä PMR446 - radioliikennettä ei ole koskaan ollut.

Alan radioharrastajat ovat olleet aina äänessä kuin vain mahdollista ja senkin takia pienestä ryhmästä on myös jatkanut osa radioamatööri puolelle jossa sitten hyödyntävät näistä PMR446 - radiopuhelimien taajuuksista saatuja ideoita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat