Seuraa 
Viestejä281

Olen käyttänyt reilu neljä vuotta lääkitystä, joka toimii 5ar -inhibiittorina, estäen testosteronin metaboliaa DHT:ksi ja joka samalla on nostanut jonkin verran testosteronipitoisuutta elimistössä. Lopetin lääkkeen käytön sivuvaikutusten takia viime talvena, jonka jälkeen parin kuukauden sisällä tapahtui jonkinasteinen romahdus voimissa ja mielialassa. Tällaisia ongelmia on raportoitu maailmalla myös monilta muilta samaa lääkitystä käyttäneiltä, mitä en tiennyt lääkitystä aloittaessani. Ilmeisesti kyseessä on vastaavan kaltainen luonnollisen testosteronintuotannon rappeutuminen kuin hormonien käyttäjillä, joskin lievempänä. Aloitin lääkityksen uudestaan koska sen hetkinen elämäntilanteeni opiskeluun liittyen ei sallinnut sellaista uupumusta ja keskittymiskyvyn häiriintymistä joka lopettamisesta seurasi.

Nyt tilanne on toinen ja olen lopettanut uudestaan. Olisi tarkoitus alkaa korjaamaan tehtyä vahinkoa erilaisilla testosteronin tuotantoa tehostavilla lisäravinteilla ja harjoituksilla.
Tiedän että sinkkilisä voi kasvattaa T:n tuotantoa ja että sinkki imeytyy parhaiten sinkkipikolinaattina. Sitä löytyykin ravintolisäkaapistani 22mg tabletteina.
Mitä muita ravinteita ja ennen kaikkea millaisia voimailuharjoituksia suosittelisitte optimaaliseen T:n tuotannon tehostamiseen? Pitkäkestoiset aerobiset kestävyyslajit voivat kuulemma jopa vähentää T:n määrää (esim. maraton-juoksijat). Joku samasta ongelmasta kärsivä kertoi alan foorumilla toipuneensa mm. jalkojen suuria lihasryhmiä treenaamalla. Ovatko harjoitukset tehokkaimmillaan kun ne tehdään lihasten kokoa eniten kehittävillä tavoilla eli lyhyitä sarjoja suurilla vastuksilla, vai olisiko kestävyyttä parantavat harjoitukset parempia?
Kaikki neuvot ruokavaliosta liikuntamuotoihin ovat tervetulleita.

Alennuskoodi ensitilaajille @ iherb.com: RIX283

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Kärsin itse samasta ongelmasta ja yritän korjata omia tasojani luontaisilla tavoilla, ilman mitään lisäravinteitakaan. Jotkut lisäravinteet saattavat toimia, mutta itse en niitä tällä hetkellä aio käyttää, vaan aion kokeilla pelkästään luontaisia konsteja. Ainoastaan 15mg sinkkilisä on käytössä.

Testosteronin tuotantoon vaikuttava treeni on juuri kuten sanoit, isojen lihasryhmien treeniä. Pelkällä käsitreenillä et saa hyvää hormonivastetta, vaan sinun tarvitsee rasittaa isoja lihasryhmiä, kuten juuri jalkoja, selkää ja rintaa (kyykky, maastaveto, penkki, pystypunnerrus jne.) Lyhyet sarjat eivät ole optimaalisia t-tasojen noston kannalta, vaan bodaustyyppiset 6-12 sarjat maksimaalisilla painoilla ja erityisesti rest paused treeni. Yksi sarja ei tutkimusten mukaan välttämättä tuota riittävää hormonivastetta, vaan kunnollisen vasteen aikaansaaminen vaatii 2-3 kovaa sarjaa. Rest paused tyylillä saadaan juuri tuo 3 kovaa sarjaa ja lihas rasitettua aivan loppuun. Treeni kuitenkin nostaa tasoja vain hetkellisesti, enkä tiedä mikä sen merkitys loppujen lopuksi on. Nousut myös todennäköisesti ovat melko pieniä.

Ruokavaliosta tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät rasvahapot ovat ne, jotka tutkimusten mukaan vaikuttavat suotuisasti t-tasoihin. Eli rasvaista lihaa, oliiviöljyä, pähkinöitä ja kalaakin kannattaa syödä.

Kasveista broccoli eli parsakaali sisältää ainesosaa, joka estää elimistössä testosteronin aromataasin estrogeeniksi. Eli toimii hiukan samoin, kuin vaikkapa lääke Arimidex. Toki teho on paljon pienempi, en tiedä minkä verran. En tiedä myöskään, miten paljon parsakaalia pitäisi syödä vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Myös kananmunia kannattaa kolesterolin ja rasvojen takia syödä, koska kolesterolia tarvitaan testosteronin synteesiin.

Tiivistetysti voisi kai sanoa, että kova treeni riittävillä lepopäivillä ja rasvaisen ruoan syönti on paras luonnollinen tapa vaikuttaa omiin testosteronitasoihinsa.

Edit: kiinnostais tietää tuon käyttämäsi lääkkeen nimi, jos vain viitsit kertoa?

D'oh
Seuraa 
Viestejä281

Siinä olikin hyviä ohjeita. Kiitokset. Ja pääsee oikein hyvällä omallatunnolla mättämään rasvaista lihaa
Käyttämäni lääke oli Gefinaa (halvin vaihtoehto), vaikuttava aine finasteridi. Muita samaa ainetta sisältäviä lääkkeitä ovat mm. Propecia, Proscar, Tifisterid.
Onko ongelmasi mahdollisesti samaa perua?

Alennuskoodi ensitilaajille @ iherb.com: RIX283

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat