Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jos saisit napsaistua viisi kymppiä valtion potista pois opiskelemalla seitsemän vieraan kielen sanaa viikossa eli yhden päivässä ja yhden kielioppiasian kahdessa kuukaudessa, niin tekisitkö sen?

Innostuisiko kansa tällä tavoin sivistämään itseään?

Kolmessa vuodessa kielioppiasioita tulisi 18 ja sanoja yli tuhat. Tuolla taidolla monia tekstejä pystyisi jo lukemaan ihan hyvin. Kuitenkin vaadittava vaiva olisi vähäinen, aktiivista työtä keskivertoihmiselle alle 2 minuuttia päivässä.

Sama idea voitaisiin liittää muuhunkin sivistyksellistämiseen.

Kommentit (5)

Johan opiskelu on Suomessa suurimmaksiosaksi valtion rahoittamaa, joten miksi vielä verohelpotukset?
Tokihan tolla tavalla saadaan taas muutama turha virkamies ammatti synnytettyä. Jos välttämättä pitäisi tunkea taas yksi monimutkaistus veroitukseen, ni kannattais kyllä ennemminkin nostaa niiden veroja jotka ei sivistä itseään, ni sais edes valtio lisää verorahoja.

Syfilis
Johan opiskelu on Suomessa suurimmaksiosaksi valtion rahoittamaaTäyspäiväinen opiskelu on äärimmäisen tehotonta verrattuna arjessa tapahtuvaan oppimiseen. Kansantaloudellisesti on aina tehokkaampaa houkutella ihmiset sivistämään itseään kuin sivumennen kuin istuttaa heitä kouluissa.

Saman asian vuoksi myös oppisopimuskoulutusta pitäisi lisätä rajusti. Työssä oppii vuodessa sen, mihin koulussa menee monta vuotta.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Se että opiskelee, ei tarkoita että se johtaisi oppimiseen. Keskimäärin 20 toistoa kuulemma tarvitan, että oppii jotain uutta. 7*20 toistoa onkin jo 140, ja tähän ei pariminuuttinen riitä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Se että opiskelee, ei tarkoita että se johtaisi oppimiseen. Keskimäärin 20 toistoa kuulemma tarvitan, että oppii jotain uutta. 7*20 toistoa onkin jo 140, ja tähän ei pariminuuttinen riitä.Kaksi minuuttia per sana per päivä eli neljätoista minuuttia viikossa. Neljässätoista minuutissa keskiverto ihminen oppii seitsemän sanaa etenkin sen jälkeen, kun kieli on käynyt jonkin verran tutuksi.

Mieleenpalauttamisessa voi ilmetä ongelmia heti opettelun jälkeen, mutta ajallaan sanat jäsentyvät. Minä opettelen kaksi sanaa aina kun käyn vessassa, mutta en niihin kyllä neljää minuuttia tuhraa. Vähempikin riittää.

Jos käyttää yhden sanan ja sen suomennoksen hokemiseen kaksi sekuntia, ehtii sanaa hokea kahdessa minuuttisa 60 kertaa.

Miksi mihinkään pitäisi antaa verovähennyksiä? Eikö olisi selkeämpää, oikeudenmukaisempaa ja järkevämpää verottaa kaikkia samalla tavalla?

Verovähennyksien takia verolait paisuvat, monimutkaistuvat, avaavat ovia väärinkäytöksille, lisäävät byrokratiaa, lisäävät verotusjärjestelmän kokoa, hidastavat muutoksia verolakeihin ja loppujen lopuksi asettavat ihmisiä eriarvoiseen asemaan.

On valtion etu pitää verojärjestelmä mahdollisimman monimutkaisena jotta ihmiset eivät ymmärrä miten paljon heidän rahojaan varastetaan. Verovähennykset ovat valtion tapa huiputtaa ihmisiä kuvittelemaan saavansa rahaa valtiolta vaikka todellisuudessa he vain saavat pienen osan heiltä varastetuista rahoista takaisin itselleen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat