Seuraa 
Viestejä451

Tuntuisi järkevältä, että nyt sikainfluenssan uhatessa voisi influenssaa välttää siirtymällä kesämökin eristykseen asumaan. Periaatteessa, jos eläisi tarpeeksi eristyksissä, niin tartunnan voisi välttää kokonaan.

Mutta maallakin on jonkin verran ihmiskontakteja, esimerkiksi kaupassa käydessä. Mahdollisesti tartuntaa voisi tapahtua myös ruokatarvikkeiden kautta?
Kuolleisuus sikainfluenssaan näyttää olevan 0.1 - 0.3 %

Käsittääkseni todennäköisyys saada tartunta on suorassa riippuvuussuhteessa siihen, kuinka monien ihmisten kanssa joutuu lähietäisyydelle. Ja toisena asteena se, kuinka monien ihmisten kanssa ovat olleet tekemisissä ne ihmiset, joiden kanssa itse joutuu tekemisiin. Näin ollen voisi olettaa, että sairastumisriski kaupungeissa olisi huomattavasti alhaisempi kuin maaseudulla.

Mutta näkyykö eri tartuntatautien tilastoissa minkäänlaisia eroja kaupunkien ja maaseudun välillä lopulta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Emotion Science
Kuolleisuus sikainfluenssaan näyttää olevan 0.1 - 0.3 %Entäpä (taas kerran) Saksa, jossa lähes 20000 varmistetusta tapauksesta yksikään ei ole kuollut? Onko saksalaisilla aivan uskomaton säkä, jokin mystinen vastustuskyky uutta virusta vastaan, vai voiko olla että siellä on vaan tarkemmin pidetty kirjaa taudin saaneista? Voisiko joku tuomionpäivän pasuunoista vihdoin vastata tähän kysymykseen.

Mutta jos silti pelottaa, suosittelen pakenemaan autiolle saarelle. 1918-1920 oli kaksi paikkaa, joihin espanjantauti ei päässyt: eräs syrjäinen saari Amatsonin suistossa sekä Amerikan Samoa. Noheva komentaja asetti saarensa täydelliseen karanteeniin ajoissa.

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

WHO kehottaa nyt sulkemaan koulut, jos sairastuneiden lasten määrä on 1 %. Tämä olisi tehokkain keino hidastaa epidemiaa.

USA:ssa taas on arvioitu, että ensimmäisiksi kannattaisi rokottaa koululaiset ja heidän vanhempansa, kun rokotetta tulee saataville.

Kannattaisi siis vältellä koululaisia ja liikkua lähinnä yöllä, jolloin lapsia ja heidän vanhempiaan ei ole paljon liikkeellä. Baarista ei kannata iskeä yksinhuoltajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emotion Science

Kuolleisuus sikainfluenssaan näyttää olevan 0.1 - 0.3 %Eli samaa luokkaa normaalin kausi-influenssan kanssa?

ZiPA
Eli samaa luokkaa normaalin kausi-influenssan kanssa?Kausi-influenssaa pakoon kesämökille?

EmotionScience
Kannattaisi siis vältellä koululaisia ja liikkua lähinnä yöllä, jolloin lapsia ja heidän vanhempiaan ei ole paljon liikkeellä. Baarista ei kannata iskeä yksinhuoltajaa.Voisikin saman tien lukkiutua kotiin loppuiäksi, ettei varmasti saa mitään tautia.

Puudeli
Voisikin saman tien lukkiutua kotiin loppuiäksi, ettei varmasti saa mitään tautia.

Näimpä. Mitäs sitten kun palaa mökiltä takaisin?
Eiköpä kuitenkin oteta virukset viruksina.

Puudeli kirjoitti:
"Voisikin saman tien lukkiutua kotiin loppuiäksi, ettei varmasti saa mitään tautia."

Käy todella sääliksi se, että Puudeli ei vieläkään ole ymmärtänyt tämän A(H1N1)-viruksen lopullista luonnetta. Se on kuitenkin Puudelin ongelma; me muut seuraamme tilanteen kehitystä...

offmind
Seuraa 
Viestejä25267
Hans Lankar
Puudeli kirjoitti:
"Voisikin saman tien lukkiutua kotiin loppuiäksi, ettei varmasti saa mitään tautia."

Käy todella sääliksi se, että Puudeli ei vieläkään ole ymmärtänyt tämän A(H1N1)-viruksen lopullista luonnetta.


Eli kyse on vain influenssasta, ei jostakin uudesta Mustasta surmasta. Jos ei ole ylimääräisiä terveysrasitteita tai jos ei ole narkkari tai muuten täysin naurettavalla tavalla alikuntoinen, niin asiasta on turha ottaa stressiä ja varsinaan murehtia epämääräisiä todennäköisyyksiä.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Hans Lankar
Käy todella sääliksi se, että Puudeli ei vieläkään ole ymmärtänyt tämän A(H1N1)-viruksen lopullista luonnetta. Se on kuitenkin Puudelin ongelma; me muut seuraamme tilanteen kehitystä...No hyvä että edes sinä olet ymmärtänyt sen lopullisen luonteen, yksikään virologi maailmassa kun ei vielä sitä osaa kertoa.
Kyllä minäkin seuraan, välillä jopa intensiivisesti. Eikä ole tullut mitään merkkejä jotka antaisivat enempää aihetta huoleen. WHO:n varoituksista huolimatta lienee nyt viimeistään kaikille jo selvää viruksen leviävän niin hitaasti, että tällä vauhdilla sillä menee vuosikymmeniä tartuttaa sama määrä ihmisiä mitä aiemmat pandemiat ovat tehneet vuodessa, parissa. Hyvin aikaa valmistella sitä odottamaasi rokotetta siis.
Eikä merkkejä viruksen muuntumisesta vaarallisemmaksi toistaiseksi ole.

Turha stressi muuten altistaa muunkinlaiselle sairastamiselle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat