Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vai ollaanko tässä tilanteessa jo? Esim. 32 gb muistitikut alkaa olla arkipäivää jos ei ihan vielä niin pian, 1024 gb tikkuja on todennäköisesti jo 5 vuoden sisällä käytössä, tosin harvoilla ja valituilla...ollaanko kohta siinä tilanteessa että vaikka kuinka kuvan ja äänen laatua (keinotekoisestikin) paranneltaisiin muistitilaa olisi silti lähes mahdoton täyttää/käyttää? Vai tuleeko aina jotakin joka syö muistia niin paljon että sille löytyy aina käyttöä?

Sivut

Kommentit (20)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Muistin koon kasvattamisessa ei ole mitään järkeä. Jos kasvatat muistikapasiteetin kaksinkertaiseksi, niin Micropelle kasvattaa samalla käyttöjärjestelmien ja sovellusten tarvitseman muistin määrän kaksinkertaiseksi.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Hei me troolataan!
Vai ollaanko tässä tilanteessa jo? Esim. 32 gb muistitikut alkaa olla arkipäivää jos ei ihan vielä niin pian, 1024 gb tikkuja on todennäköisesti jo 5 vuoden sisällä käytössä, tosin harvoilla ja valituilla...ollaanko kohta siinä tilanteessa että vaikka kuinka kuvan ja äänen laatua (keinotekoisestikin) paranneltaisiin muistitilaa olisi silti lähes mahdoton täyttää/käyttää? Vai tuleeko aina jotakin joka syö muistia niin paljon että sille löytyy aina käyttöä?Ostin juuri eilen 32GB tikun (Apacer), maksoi 64 egee. Joten ovat jo ihan arkipäivää.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Tuo pitää kyllä jännän hyvin paikkansa. Vuosikymmen sitten mikki$oftan joku Word vei tilaa kymmenesosan nykyisestä ja uudempi versio on lähinnä paskempi siksi että siinä on triljoona+1 ominaisuutta jotka hyppivät joka perkeleen ennalta tuntemattoman sanan kohdalla esille "tämä vaatii kielipaketin insert_any_imaginable_language_here - asentamisen jotta kieliasun tarkastus voidaan suorittaa" ja jos jatkaa kirjoittamista yrittää softa asentaa sen väkisin ja alkaa ruinata kyseisen kielipaketin asennuslevykettä joka keskeyttää tuotoksellisen kirjoitusprosessin ainakin 5-10 sekunniksi ja katkaisee ajatuksen. Puhumattakaan siitä että kun joku riviväli, ylä- tai alaviite tai tällainen pitäisi löytää niin jumalauta että sieltä löytyy jotakin perkeleen online-yhteistyötä ja 600 megaa mikki$oftan turhia sarjakuvia ilmapalloista ja teddykarhuista.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Aikanaan kun keksittiin korput hulppealla 1,7 me
gan kapasiteetilla, sanottiin että -Moista määrää ei tulla käytännössä tarvitsemaan. Nyt taitaa mennä Bluerayhin 100 gigaa ja teoriassa 200 gigaa.Kuvallisen tiedoston 3d-ominaisuus tulevaisuudessa tulee taatusti täyttämään myös tuon 200 gigan.Vaikuttaa kyllä siltä, että koskaan ei ole muistia tarpeeksi.Tikut tulevat taatusti hyvää vauhtia perässä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
tietää
Yhtä vanha sanonta kuin "roskaa sisää, roskaa ulos" on "hanki muistia niin paljon kuin on varaa"Hanki muistia niin paljon kuin tarvitset.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007
vaikka kuinka kuvan ja äänen laatua (keinotekoisestikin) paranneltaisiin

Pakkaamaton PAL-video: n. 1 Gt/100 s --> häviötön pakkaus 1/3. HD: 5-kertainen tarkkuus, ehkä kaksinkertainen kuvanopeus (~x5...10).
Kaukana ollaan.

Kuva on aina heikennettyä laatua (parhaimmillaan erittäin vaikeasti erotettavaa alkuperäisestä), äänet eivät enää juurikaan, joskin se 48 kHz on vieläkin pitkälti käytetty maksimi elokuvalevityksissä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Kuten aiemmissa kommenteissa on osittain tullut esille, muistin käyttö on monin tavoin idioottimaista. Yksi idiottimaisuuus on se, että muistit ovat täynnä informaatiota, jota ei koskaa käytetä. Toinen idioottimaisuus on, se että täsmälleen sama informaatio on tallennettu miljardiin muistiin, vaikka nopeilla yhteyksillä yksi kerta riittäisi.

Esim. sauna-visio-palvelussa voi tallentaa televisio-ohjelmaa palveluntarjoajan serverille erikois-digi-boxin kautta. Jos nyt miljoona ihmistä haluaa yhtäaikaa tallentaa euroviisufinaalin, niin ei kai sitä ole järkevää tallentaa sinne serverille miljoona kertaa, kun kerta rittää ja käyttäjien kavava- ja aikakoodit lisäksi. Tekijänoikeussyyt estänevät pääsyn niiltä, jotka eivät ole sitä alunperin "nauhoittaneet", tosin onhan jo paljon ohjelmia saatavilla vapaasti.

Jos tutkitaan, kuinka paljon tietokoneissa on uniikkia tietoa, niin sitä on todella vähän. Eihän tätäkään tekstiä tarvitse tallentaa kuin yhdelle serverille ja se on miljardien luettavissa. Samoin esim. sama käyttöjärjestelmä voi olla miljardeissa koneissa massamuistissa. Jos lähetetään e-mail miljoonalle ihmiselle, se tallennetaan miljoona kertaa, vaikka kerta riittäisi.

Järkevän tekniikan kehittymistä estävät tietysti kaupalliset intressit, erilaisten laitteiden myynti vähenisi. Mutta jos se tällaiset tekniikat yleistyvät JA muistit kasvavat ja halpenevat, niin kyllä luulisi yltäkylläisyyden ajan joskus alkavan, tosin itseäni ei ole kyllä se vaivannut pitkään aikaan, kovalevyjen täyttöaste on ollu tommosta 20%:ttia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30804
Liittynyt16.3.2005

Ei tulla, eikä edes tarpeeksi. Ei lähimainkaan. Voisin vallan hyvin käyttää niin töissä kuin harrastuksissa 1E20 tavua RAM-muistia ja 1E40 kertaa nykyistä nopeampia muistiväyliä ja prosessoreja, eikä varmaan mieleenkään tulisi, että ne olisivat tarpeettoman isoja tai nopeita. 3D-malleilla ja isoilla partikkelisysteemeillä ei ole mitään näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa saavutettavaa kyllästymispistettä.

Esimerkki: Vesipisarassa on noin 1E21 toistensa kanssa vuorovaikuttavaa molekyyliä. Niiden vuorovaikutuksia voidaan kuvata 1E21 x 1E21 eli 1E42 alkioisella matriisilla. Vuorovaikutusten laskeminen aika-askeella vaatii niin ikään 1E42 operaatiota. Tietysti molekyylien vaikutussäde on rajallinen, ja tuosta putoaa käytännössä varmaan viitisentoista kertaluokkaa pois, mutta silti esimerkki kertoo karua kieltä siitä, miten käsittämättömän kaukana ollaan yksityiskohtaisista fysikaalisten systeemien simulaatioista. Ja tuo oli vasta vesipisara, jotkut haluavat simuloida jättiläistähtiä.

planetisti
Seuraa 
Viestejä463
Liittynyt22.9.2008

Audio- ja videopuolella varmasti saavutetaan "riittävä" taso, jonka jälkeen meillä on käytännössä koko ihmiskunnan tuottama materiaali taskussa. Aisteilla on rajansa, karkeasti sanoen CD -laatu/HD -kuva riittää.

planetisti
Audio- ja videopuolella varmasti saavutetaan "riittävä" taso, jonka jälkeen meillä on käytännössä koko ihmiskunnan tuottama materiaali taskussa. Aisteilla on rajansa, karkeasti sanoen CD -laatu/HD -kuva riittää.Audion kanssa CD laatu riittää juu.
1080p Bluerayt yms on kyllä aikamoista puuroa jos vertaat siihen määrään informaatiota mitä silmäsi saavat vaikka telkkarisi logoa tarkastellessa.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007
magic device

Audion kanssa CD laatu riittää juu.
Onhan jo nykyisin käytössä DVD-audio ja blu ray (häviötön pcm/pakattu), jolla musiikki on hifistien mukaan todella paljonkin korkealuokkaisempaa. Onnistuivat DVD-audion pilaamaan DRM:llä, joka on jo murrettu vuosien jälkeen. CD:n näytteenottotajuus on vain 44,1 kHz 16 bittisenä stereona. Näistä rajoituksista johtuen, jotkut ilmeisesti pitävät vinyyleistä enemmän .

Vastaanottotekniikka ja kuvaustekniikka kaiketi asettavat rajat, useimmiten. Ilmeisesti elokuvia ei ole tarkoitus katsella nenä kiinni ruudussa. Lisäksi ihmisen silmä ei oikein kaikkea siinä kuvan päivitysajassa havaitse.Se on toisaalta jännää, että itse katselen mieluummin terävää nykivää kuvaa, mutta toiset tykkäävät enemmän sulavasti juoksevasta korkeamman fps:n puurosta. Tietysti se kokokin vaikuttaa. (Itsellä on parit laillisesti jaossa olleet digitoidut Hollywoodin "pakkausvapaat" hd-leffatrailerit kovalevyllä. Vahvistui tosiaan ennakkoluulot, että DVD:n mpeg-2 raiskaa kuvaa pahasti ja hyvänäköistä tavaraa saa siitäkin niillä resoluutioilla )

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

CD riittää stereomusiikille hyvin, mutta kovasti toivoisin 5.1-miksattua musiikkia olevan enemmän. DVD:n pitäisi riittää hyvin tällekin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30804
Liittynyt16.3.2005
idiotus
Ilmeisesti elokuvia ei ole tarkoitus katsella nenä kiinni ruudussa.No ei elokuvia, mutta kyllä minä keksisin monenlaista hauskaa viihdekäyttöä seinän kokoiselle näytölle, jonka pikselikoko olisi alle 0,1 mm (esimerkiksi fraktaalien zoomailu). Niin varmaan moni muukin, ja tuskinpa valmistustekniikan kehittyessä nykyiset HD-televisiot jäävät tekniikan viimeisiksi karjaisuiksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat