Seuraa 
Viestejä410
Liittynyt11.5.2007

Semmoinen ongelma on tuttavallani, että sydän lyö levossakin peräti 127 lyöntiä minuutissa. Tämä voidaan varmaan lukea jo tiheälyöntisyydeksi eli takykardiaksi. Kysynkin miten vaarallinen tällainen tila on? Luulisi sydämen ainakin toimivan tehottomasti.

Kommentit (6)

Ei kertomillasi tiedoilla pysty kertomaan sen vaarallisuudesta muuta kuin että sydän lyö ehkä tehottomasti ja saa liian vähän happea.
Kannattaisi mennä lääkäriin, esim. kammioperäinen takykardia voi muuttua kammiovärinäksi, voi sydän pysähtyä.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Feno tuossa jo totesikin -> lekuriin.

Kiirreellisyyteen vaikuttavat sydänvaivat (koronaaritauti, läppävika, kardiitti, kardiomyopatia...), verenkierron tila (tajuttomuus, sokki, hypertensio, keuhkoödeema)...

Takykardiaa löytyy useita erillaisia. Eteisekstrasystolia, supraventrikulaariset takyarytmiat (SVT, useita alatyyppejä), sinustakykardia...

Syitä erillaisille lyöntinopeuksien lisääntymisille löytyy ziljoona. Kahvi, tupakka, viina, mekaaniset ja psyykkiset tekijät (siis kun jännittää, lyöntitiheys nousee), lääkeaineet (esim. atropiini), tai joissain tapauksissa vaikkapa palleaa ylöspäin työntävä suolikaasu. Tai vaikkapa anemia, kun elimistö liikuttaa nopeammin "köyhää" verta. ja niin edelleen...

Tutkimuksessa tsekataan kliinisen tutkailun lisäksi tarvitaan EKG ja thorax-rtg-kuva. Diagnoosin varmistamiseksi täytyisi saada EKG rytmihäiriön aikana.

Useat takykardiat saattavat johtaa nopeaankin tilan heikkenemiseen tai äkkikuolemaan. Toiset ovat harmittomia, mutta epämielyttäviä.

Hoidot ovat sähköinen rytminsiirto, lääkehito tai sydämmen tahdistus.

Oleellista on saada kamusi hoitoon rytmihäiriön aikana. Numero on 112. Vaikka voi olla kyse jostain harmittomasta, kannattaa hakeutua hoitoon pikimmiten.

dot4
Seuraa 
Viestejä410
Liittynyt11.5.2007

Kiitos kattavasta vastauksesta. Tässä tapauksessa kyse on luullakseni runsaasta kahvinjuonnista ja liiallisesta tupakoinnista. Asialle tullaan tekemään jotain.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Sitten se tärkein terveysvinkki: Nettipalstat eivät ole oikea paikka terveysneuvontaan. Kysyä toki voi, mutta vastauksiin ei kannata luottaa.

On täysin mahdollista, että olen putkimies, joka luulee tietävänsä jotain terveydestä. Putkimies on oikea henkilö kertomaan putkien avaamisesta ja remontoinnista, mutta ei antamaan terveysneuvontaa.

Mutta se tärkein: Jos on huolissaan terveydestä, mennään / soitetaan terkkariin tai lekurille. Jos oikein kova hätä, soitetaan 112.

dot4
Seuraa 
Viestejä410
Liittynyt11.5.2007
Dark Shade
127 lyöntiä minuutissa? Sydän ei selvästikään toimi kunnolla, olisiko syytä varata aika erikoislääkärille?Joo EKG on varmaankin otettu tällä viikolla, en ole ihan varma uusimmista käänteistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat