Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Derren Brown ennustaa lottorivin!

Siinä se on. Lottomiljonääri. Tottakai hän on myös rivinsä palauttanut.

Tänä iltana salaisuus paljastetaan, mutta veikkauksia. Miten temppu tehtiin?

Radio-ohjattavat pallot Derrenin asetilla?

Vanha kunnon peilikikka, jossa avustaja oli vaihtamassa pallot oikeaisiin?

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

pallot Derrenin asetilla ovat suurin epäilyksen aihe itselle.

joko normi pallot johon jotenkin kujeillaan numerot tai sitten alunperinkin palloihin voi siirtää numeron digitaalisesti.

Yleensä Derrenin jutut on ollu kyllä jännittävämpiä, joten kumma jos noinkin yksinkertainen temppu jolla hehkuttaa telkkarissa.

Vierailija

Jos kävi ukko lunastamassa voittorivin ja todistaa sen niin katsotaan sitten, muuten ei kyllä ole kovin uskottava. Tosin lunastamisen todistaminen voi olla vähän hankalaa, yksittäinen video netissä ei kyllä siihen riitä.

Itse en kyllä menisi huutelemaan jos osaisin loton ennustaa. En kyllä usko hänenkään siihen pystyneen, jonkinlainen huijaus todennäköisesti kyseessä. Pallot telineellä joissa on oikeat numerot valmiina? Tällaisia taikuritemppuja on nähty jo kymmeniä ellei satoja...

Vierailija

No hoh, niin klassinen taikatemppu kuin voi vaan olla.

Ensin taikuri viettää isoimman osan ajasta viemällä katsojan huomiota pois, hän selittää pitkät tovit miten varmasti suora lähetys on kyseessä ja miten muita ihmisiäkään ei ole katsomassa tätä jotta ei vaan tapahdu mitään tuhmaa.

Toisekseen, taikuri saa sinut olettamaan asioita. Tärkein olettamus on, että hän tietää lottonumerot. Vaikka todellisuudessa lottonumerot arvottiin ensin ja hän näytti oman ennustuksensa vasta sen jälkeen. Minäkin voin ennustaa seuraavat lottonumerot, teen sen pari minuuttia seuraavan arvonnan jälkeen

Se tekniikka millä ne numerot ilmestyivät Derren Brownin lottopalloihin studiossa siinä minuutin aikana joka kuluu oikeiden lottonumeroiden arvonnasta Derrenin "ennustuksen" näyttämiseen on vain järjestelykysymys. Ehkä pallot ovat high-tech luomuksia jotka näyttävät minkä tahansa numeron mikä niihin langattomasti lähetetään.

Vierailija

Niin. Eihän hän mitään numeroita "ennustanut", vaan esitti jo arvotut numerot jälkikäteen.

Yksi kuvausjärjestelyistä mieleen tuleva tapa olisi, että lavalla kävi kuvasta pois maskattu avustaja asettamassa arvotut pallot telineeseen. Telinehän on siinä lavalla sopivasti sivussa ja tällainen trikki onnistuu kyllä livenäkin ilman näkyvää viivettä. Toisin sanoen kuvan vasen reuna jossa palloteline on ei välttämättä olekaan live kuin vain pätkän alkupuolella ja lopussa.

Jahas: A_A ehtikin jo. Komppaan.

Vierailija

Skeptikolle sen verran, että katsoitko tuota YouTubea lainkaan. Siinähän oli kuvaruutu jaettuna kahtia, jossa toisessa oli Derrenin temppu ja toisessa oli BBC:n suora lähetys. Kyllä nuo olivat siis samanaikaisia lähetyksiä.

Tottakai kyseessä oli trikki, eihän kukaan muuta esitäkään ja muutama mahdollisuus on jo tullut täälläkin mainittua. Tuo kuvaruudun "freezaus" ei oikein taida toimia, sillä jotakin välkähtelee telineen alapuolella, saattaa sekin tietty olla hämäystä.

Vierailija
Phony
Skeptikolle sen verran, että katsoitko tuota YouTubea lainkaan. Siinähän oli kuvaruutu jaettuna kahtia, jossa toisessa oli Derrenin temppu ja toisessa oli BBC:n suora lähetys. Kyllä nuo olivat siis samanaikaisia lähetyksiä.En sanonut ettei kyseessä olisi ollut samanaikainen lähetys. Sanoin, että lottonumerot eivät olleet Darrenin palloissa ennen kun oikea lottoarvonta suoritettiin. Toisin sanoen, Darren ennusti lottonumerot vasta lottoarvonnan jälkeen. Mikä ei ole hirveän vaikea ennustus

Joten ainoaksi kysymykseksi jää miten ne numerot siirtyivät Darrenin palloihin aikana joka kuluu oikeiden numeroiden näyttämisestä siihen kun Darren näyttää omansa. Ja se on lähinnä kuriositeetti, vastaavia temppuja on esitetty viimeiset pari sataa vuotta.

Vierailija

Kiitos tarkennuksesta, Skeptikko, noinhan se juuri meni.

Itse en kuitenkaan mihinkään hurjaan moderniin selitykseen usko.

Yleensä ratkaisut näihin ovat tavattoman arkisia.

Vierailija
Phony

Itse en kuitenkaan mihinkään hurjaan moderniin selitykseen usko.

Yleensä ratkaisut näihin ovat tavattoman arkisia.
Totta, yleensä se yksinkertaisin ratkaisu on se käytetty.

Insinöörinä minulla on tapana löytää aina ensin se monimutkaisin ratkaisu

Vierailija

Tempussahan itsessään tuskin on mitään taikuripiirejä mullistavaa - tyhjässä tv-studiossa pystyy nykypäivänä loihtimaan helposti vaikka Aulis Gerlanderin ilmestymään suoraan takapuolesta.

Sen sijaan mielenkiintoista on kysyä miksi tämä temppu halutaan paljastaa ja miksi sitä markkinoitiin tyhmälle pubikansalle "laillisena keinona" jota kuka tahansa voi koittaa? Varma keino koota mahdollisimman paljon jengiä oikealle kanavalle perjantaina klo 21, hyvä tilaisuus siis kanavajohtajille lanseerata jotain.

Toisaalta aika riskialtista kun muistetaan kuinka pettynyt fiilis seuraa aina jonkun itsestään selvän tai tv-trikillä tehdyn tempun paljastumisesta.

Vierailija

Äähh,eihän tuo ole mikään ihmetemppu. Taikureitten hyvin yleisen selvännäkötempun variaatio nyt vain lottopalloilla.

Vierailija

WTF? Sehän näytti pallot vasta jälkikäteen. YleX:lläkin hehkuttivat, että oli muka näyttänyt oikean lottorivin ennen arvontaa. Tuohan nyt on ihan normi temppu, jonka kyseinen Brown:kin on eri sovelluksissa tehnyt lukemattomia kertoja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat