Seuraa 
Viestejä45973

Derren Brown ennustaa lottorivin!

Siinä se on. Lottomiljonääri. Tottakai hän on myös rivinsä palauttanut.

Tänä iltana salaisuus paljastetaan, mutta veikkauksia. Miten temppu tehtiin?

Radio-ohjattavat pallot Derrenin asetilla?

Vanha kunnon peilikikka, jossa avustaja oli vaihtamassa pallot oikeaisiin?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

pallot Derrenin asetilla ovat suurin epäilyksen aihe itselle.

joko normi pallot johon jotenkin kujeillaan numerot tai sitten alunperinkin palloihin voi siirtää numeron digitaalisesti.

Yleensä Derrenin jutut on ollu kyllä jännittävämpiä, joten kumma jos noinkin yksinkertainen temppu jolla hehkuttaa telkkarissa.

Jos kävi ukko lunastamassa voittorivin ja todistaa sen niin katsotaan sitten, muuten ei kyllä ole kovin uskottava. Tosin lunastamisen todistaminen voi olla vähän hankalaa, yksittäinen video netissä ei kyllä siihen riitä.

Itse en kyllä menisi huutelemaan jos osaisin loton ennustaa. En kyllä usko hänenkään siihen pystyneen, jonkinlainen huijaus todennäköisesti kyseessä. Pallot telineellä joissa on oikeat numerot valmiina? Tällaisia taikuritemppuja on nähty jo kymmeniä ellei satoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No hoh, niin klassinen taikatemppu kuin voi vaan olla.

Ensin taikuri viettää isoimman osan ajasta viemällä katsojan huomiota pois, hän selittää pitkät tovit miten varmasti suora lähetys on kyseessä ja miten muita ihmisiäkään ei ole katsomassa tätä jotta ei vaan tapahdu mitään tuhmaa.

Toisekseen, taikuri saa sinut olettamaan asioita. Tärkein olettamus on, että hän tietää lottonumerot. Vaikka todellisuudessa lottonumerot arvottiin ensin ja hän näytti oman ennustuksensa vasta sen jälkeen. Minäkin voin ennustaa seuraavat lottonumerot, teen sen pari minuuttia seuraavan arvonnan jälkeen

Se tekniikka millä ne numerot ilmestyivät Derren Brownin lottopalloihin studiossa siinä minuutin aikana joka kuluu oikeiden lottonumeroiden arvonnasta Derrenin "ennustuksen" näyttämiseen on vain järjestelykysymys. Ehkä pallot ovat high-tech luomuksia jotka näyttävät minkä tahansa numeron mikä niihin langattomasti lähetetään.

Niin. Eihän hän mitään numeroita "ennustanut", vaan esitti jo arvotut numerot jälkikäteen.

Yksi kuvausjärjestelyistä mieleen tuleva tapa olisi, että lavalla kävi kuvasta pois maskattu avustaja asettamassa arvotut pallot telineeseen. Telinehän on siinä lavalla sopivasti sivussa ja tällainen trikki onnistuu kyllä livenäkin ilman näkyvää viivettä. Toisin sanoen kuvan vasen reuna jossa palloteline on ei välttämättä olekaan live kuin vain pätkän alkupuolella ja lopussa.

Jahas: A_A ehtikin jo. Komppaan.

Skeptikolle sen verran, että katsoitko tuota YouTubea lainkaan. Siinähän oli kuvaruutu jaettuna kahtia, jossa toisessa oli Derrenin temppu ja toisessa oli BBC:n suora lähetys. Kyllä nuo olivat siis samanaikaisia lähetyksiä.

Tottakai kyseessä oli trikki, eihän kukaan muuta esitäkään ja muutama mahdollisuus on jo tullut täälläkin mainittua. Tuo kuvaruudun "freezaus" ei oikein taida toimia, sillä jotakin välkähtelee telineen alapuolella, saattaa sekin tietty olla hämäystä.

Phony
Skeptikolle sen verran, että katsoitko tuota YouTubea lainkaan. Siinähän oli kuvaruutu jaettuna kahtia, jossa toisessa oli Derrenin temppu ja toisessa oli BBC:n suora lähetys. Kyllä nuo olivat siis samanaikaisia lähetyksiä.En sanonut ettei kyseessä olisi ollut samanaikainen lähetys. Sanoin, että lottonumerot eivät olleet Darrenin palloissa ennen kun oikea lottoarvonta suoritettiin. Toisin sanoen, Darren ennusti lottonumerot vasta lottoarvonnan jälkeen. Mikä ei ole hirveän vaikea ennustus

Joten ainoaksi kysymykseksi jää miten ne numerot siirtyivät Darrenin palloihin aikana joka kuluu oikeiden numeroiden näyttämisestä siihen kun Darren näyttää omansa. Ja se on lähinnä kuriositeetti, vastaavia temppuja on esitetty viimeiset pari sataa vuotta.

Kiitos tarkennuksesta, Skeptikko, noinhan se juuri meni.

Itse en kuitenkaan mihinkään hurjaan moderniin selitykseen usko.

Yleensä ratkaisut näihin ovat tavattoman arkisia.

Phony

Itse en kuitenkaan mihinkään hurjaan moderniin selitykseen usko.

Yleensä ratkaisut näihin ovat tavattoman arkisia.
Totta, yleensä se yksinkertaisin ratkaisu on se käytetty.

Insinöörinä minulla on tapana löytää aina ensin se monimutkaisin ratkaisu

Tempussahan itsessään tuskin on mitään taikuripiirejä mullistavaa - tyhjässä tv-studiossa pystyy nykypäivänä loihtimaan helposti vaikka Aulis Gerlanderin ilmestymään suoraan takapuolesta.

Sen sijaan mielenkiintoista on kysyä miksi tämä temppu halutaan paljastaa ja miksi sitä markkinoitiin tyhmälle pubikansalle "laillisena keinona" jota kuka tahansa voi koittaa? Varma keino koota mahdollisimman paljon jengiä oikealle kanavalle perjantaina klo 21, hyvä tilaisuus siis kanavajohtajille lanseerata jotain.

Toisaalta aika riskialtista kun muistetaan kuinka pettynyt fiilis seuraa aina jonkun itsestään selvän tai tv-trikillä tehdyn tempun paljastumisesta.

Äähh,eihän tuo ole mikään ihmetemppu. Taikureitten hyvin yleisen selvännäkötempun variaatio nyt vain lottopalloilla.

WTF? Sehän näytti pallot vasta jälkikäteen. YleX:lläkin hehkuttivat, että oli muka näyttänyt oikean lottorivin ennen arvontaa. Tuohan nyt on ihan normi temppu, jonka kyseinen Brown:kin on eri sovelluksissa tehnyt lukemattomia kertoja.

Jaahas, saatiin sitten vastaus tai oikeastaan vastaus.

Vastaus, joka ei vastannut yhtään mihinkään ja jätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Tyypillistä Derreniä.

Jokainen voi katsella clipit Youtubesta. Haku Derren Brown - Lottery Explained Part tuo kolmeosaisen clipin, joka on tyypillistä taikurijargonia ja yleisöhumbuugia, joka ei vastaa mihinkään.

Varsinainen temppu olikin miten saada huippuyleisö uuden shown ensi-iltaan. Se meni putkeen.

Tuo ennustusjuttu tehtiin todennäköisesti sillä vanhimmalla taikurien tavalla eli yleisoä huijaamalla. Älä koskaan usko taikuria!

Toope
Seuraa 
Viestejä31641

Eikö siitä tullutkaan miljonääriä?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Ei. Mutta minusta tulee huomenna. Keksin miten temppu tehdään. Ostan huomenna videokameran, hommaan avustajan ja rikastun.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat