Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

Iskeekö Israel pian Iraniin ?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/09/ ... origin=rss

Venäjä ei ole virallisesti kommentoinut väitteitä Netanjahun vierailusta, mutta venäläinen suuri sanomalehti Kommersant kertoo saaneensa vahvistuksen vierailusta. Lehden mukaan keskustelut koskivat erittäin tärkeitä turvallisuusasioita. Lehti vihjaa, että aihe olisi voinut olla Israelin aikomus tehdä ilmaisku Iraniin.

Sivut

Kommentit (26)

Netanjahun matkan syistä liikkuu erilaisia arvailuja. Hänen uumoillaan esittäneen vastalauseensa aseiden myynnille Iraniin, uhanneen ilmaiskulla tai mahdollisesti keskustelleen Itämerellä siepatun Arctic Sea -laivan vaiheista.Uhannut ilmaiskulla Venäjää

En vielä yhtäkään, kiirehän tässä alkaa tulla. YLE:n ulkomaantoimituksella myös taisi olla kiire aloittaa viikonloppu kun tuolla tavoin tekstin muotoilivat. Nauratti vaan ja tuli mieleen tuo kohtaus Monty Python and the Holy Grail -elokuvasta.

Huomasiko joku, jossain tämän päivän tai eilisen lehdessä oli juttu, että Iran hieroo sovintoa. En nyt vaan yhtäkkiä löytänyt sitä. Sehän on aina merkki varautumisesta täyteen sotaan. Aina.

Hannu Tanskanen
Iskeekö Israel pian Iraniin ?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/09/ ... origin=rss

Venäjä ei ole virallisesti kommentoinut väitteitä Netanjahun vierailusta, mutta venäläinen suuri sanomalehti Kommersant kertoo saaneensa vahvistuksen vierailusta. Lehden mukaan keskustelut koskivat erittäin tärkeitä turvallisuusasioita. Lehti vihjaa, että aihe olisi voinut olla Israelin aikomus tehdä ilmaisku Iraniin.
Neta hieroi kauppoja venäläistä torjuntaohjuksista, joiden takia Israel hävisi Libanonin sodan.

Toivottavasti eivät iskekään. Eikä ylipäätään kukaan minnekään.

Tai noh, jos välttämättä haluavat kaivaa verta nenästään

Iran on sisällissodassa. Opposition tukijoita pidätetään joka tunti, mutta jokaisella on 10-20 omaista.

Kun sota alkaa, niin on kiikun kaakun, että yhdistääkö hyökkäys kansan, vaiko varmistaa opposition vallankaappauksen.

Jokainen eettinen ihminen ilmoittautuu opposition puolelle. Iranin hallitus hirttää homoja joka viikko.

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

En pidä iskua Iraniin mahdottomana, epätodennäköisenä kyllä, Israelin yksipuoliseen iskuun (ilman USA:a) hyvin epätodennäköisenä. Mahdotonta se ei silti ole.

Iran on esittänyt Israelille varsin selkeää sodanlietsontaa Ahmadinejadin suulla jo vuosia jatkaen samalla ydinaseohjelmaansa. En pidä mitenkään mahdottomana sitä, että Israelissa jossain vaiheessa hermot pettävät ja isku tehdään, jos tilanne jatkuu nykyisenkaltaisena.

Mm. Jonathan Glover ja B. Tuchman ovat kuvanneet loistavasti vuoden 1914 tilannetta Euroopassa, jossa eri suurvallat tulkitsivat toistensa diplomatiaa ja toimintaa toisaalta väärinymmärtäen ja toisaalta liikaa vain omien lähtökohtiensa pohjalta, mikä johti diplomaattiseen ja poliittiseen umpikujaan, jonka ainoa ulospääsy oli sota. Kukaan ei sotaa halunnut, mutta kaikki lopulta valitsivat puolensa ja sotaan liittyivät. Vastapuolen (kuviteltukin) uhkakuva johti entistä suurempaan varusteluun ja haukkojen esiinnousuun puolin ja toisin, koska todellista dialogia osapuolten välillä ei ollut. Israelin ja Iranin välillä on nyt samankaltainen tilanne. Israelin ja Iranin välinen sota olisi tuhoisa molempien kannalta, eikä se varmasti pysyisi näiden maiden välisenä.

Jos Iran jatkaa nykyisellä linjallaan: 1) poliittisesti uhkaamalla Israelin olemassaolon kyseenalaistamisella, ja 2) sotilaallisesti jatkamalla ydinaseprojektiaan, se voi ajaa molemmat maat nurkkaan, niin että sotilaallinen ratkaisu nähdään ainoaksi poispääsyksi. Toisaalta myös Israelin pitäisi nousta kaivannoistaan ja lähteä avoimemmin mielin neuvotteluihin niin palestiinalaisten kuin ympäröivän islamilaisen maailman (kuten Iranin) kanssa.

Obama, YK vai Ahtisaari..., jotakuta siellä tarvitaan.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Molemmat osapuolet ovat uhkailleet toisiaan. Iranin ydinaseohjelmaa ei ole käsittääkseni vieläkään varmaksi todistettu, on hyvinkin mahdollista että rakennetaan voimaloita energiantuotantoa varten.

Ehkäpä Iran haluaisi alkaa käymään öljykauppaa euroilla dollareiden sijaan niinkuin Saddam? Tai jopa yuaneilla... Siinä olisi syytä USA:lla uhitella.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

Venäjä ei tule sallimaan Israelin hyökkäystä Iraniin. Venäjä on Iranin ystäväva vaikka Iranin oppositio toivoo Iranin nykyisen johdon ja Venäjän tuhoamista. Iranin oppositio on Iranin vihollinen ja samalla myös Venäjän vihollinen.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009

"Putin varoitti Iranin ydinlaitoksia vastaan mahdollisesti tehtävän hyökkäyksen seurauksista. Hyökkäys olisi Putinin mielestä vaarallinen ja mahdoton hyväksyä. Hyökkäys myös lisäisi terrorismia ja voimistaisi terroristien vaikutusvaltaa, Putin arvioi." http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/09/putin_harkitsee_presidenttiehdokk...

"Down with Russia" was chanted at prayers.
"Russia has become the latest country targeted by opposition protesters in Iran. Journalist Nicholas Davies-Jones spoke to RT from Tehran and says it is a new turn of events." http://www.youtube.com/watch?v=tJiMujg8vTo

U.Boltin jänis
Jokainen eettinen ihminen ilmoittautuu opposition puolelle.

Jokainen Iranin opposition kannattaja on potentiaalinen terroristi, rauhan vastustaja ja länsimaisen rappion orja.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

U.Boltin jänis kirjoitti:
Jokainen eettinen ihminen ilmoittautuu opposition puolelle.++++ Jaa että kommareiksi et cetera kuten meillä on täällä härmässä ?

Taitaa olla vaan että sijoitutaan opposition puolelle kun se oppositio sattuu olemaan oman näkemyksen mukaisella kannalla, muuten viis veisataan siitä oppositiosta. Tai kuvitellaan että se opposition on sillä oman näkemyksen mukaisella kannalla, joka onkin se pahempi juttu kun sitten kun totuus paljastuu niin....nooooh. Ne luvatut vaalilupaukset jne. osaston juttuja

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat