Seuraa 
Viestejä45973

Asiasta kirjoitti Pertti Hemmilä (kok) oman mielipiteensä
http://www.ts.fi/online/mielipiteet/luk ... 73789.html

Juttu on ristiriitainen. Hemmilä toteaa, että liikenneturvallisuusponnistelut ovat hyvin tarpeellisia. Sitten hän toteaa, että nollatoleranssi johtaa poliisien ylimääräiseen työhän, johon ei ole resursseja. Miten niin johtaa? Jos nopeusrajoituksia tarkkaillaan, niin kai se on sama, mitä nopeutta tarkkaillaan ja mistä nopeudesta kirjoitetaan sakko. Ei siihen sen enempää tarvita resursseja eikä aikaa. Kun Hemmilä on vielä itse ollut poliisina, niin luulisi hänen tietävän.

Mutta kysymyksessä onkin poliitikon politiikka, pitää saada ääniä. Niitähän saa poliittisesti tyhmiltä äänestäjiltä, kun tarjoaa ensin liikenneturvallisuutta, sitten on huolissaan poliisien työmäärän lisääntymisestä ja lopuksi tarjoaa konservatiivisen ratkaisun - ei tehdäkään mitään liikenneturvallisuuden lisäämiseksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Paco
Miten niin johtaa? Jos nopeusrajoituksia tarkkaillaan, niin kai se on sama, mitä nopeutta tarkkaillaan ja mistä nopeudesta kirjoitetaan sakko. Ei siihen sen enempää tarvita resursseja eikä aikaa. Kun Hemmilä on vielä itse ollut poliisina, niin luulisi hänen tietävän.

Käytännössä tuo johtaa siihen että 30 km/h rajoitusalueella, suoralla tiellä, 75 % autoista pysäytetään sakotusta varten. Tämä paitsi estää liikenteen niin kyllä kuluttaa resursseja. Tulisi olla myös sellainen pysäytyspaikka mihin sitten mahtuu satoja autoja odottamaan kuljettajien poliisiautoon siirtämistä.

Nopeusrajoitusten tulisi olla järkevät, jos niitä halutaan valvoa nollatoleranssilla. Jos vaikka palautetaan Helsinkiin kokeeksi ne rajoitukset jotka olivat voimassa kun sain kortin 1990, niin sitten nollatoleranssi on ihan ok.

Jokainen jolle liikenne on jokapäiväinen suoritus, ymmärtää toleranssipelleilyn (vetää huomion) poliittisen äänikalastelun. Kun tuo sitten hylätäänkin (välitetään ihmisistä) ja sen varjossa toteutetaan jokin muu ketkuilu (poliittisesti arka julkaista), ollaan niin fitun viisaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat