Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten helppo tai vaikea on sabotoida internetyhteydet toimimattomiksi Suomessa tai koko maailmassa?

Sivut

Kommentit (16)

Saitko bannit johonkin ja nyt sylettää kympillä
Katkaise suomesta ruotsiin menevä valokaapeli niin jo hiljenee. En tosin enää muista mistä se tarkaan ottaen kulkee.

Vaikeaa, koska nykyään juurinimipalvelimetkin ovat hajautettuna, ja vaikka nimipalvelimet pommittaisi kaikki rikki, ainoastaan nettisivut hajoaisivat. Muut internetin toiminnot kuten sähköposti, pikaviestimet jne. jatkaisivat toimintaa, ja webbisivujakin voisi käyttää jos tietäisi palvelimen IP osoitteen.

Veikko
Vaikeaa, koska nykyään juurinimipalvelimetkin ovat hajautettuna, ja vaikka nimipalvelimet pommittaisi kaikki rikki, ainoastaan nettisivut hajoaisivat.

Totta, vaikeaa se olisi. Tietysti jo parinkin juuripalvelimen tuhoaminen aiheuttaisi ainakin paikallisesti verkkoyhteyksien hidastumista ja varmasti myös katkoksia liikenteen ruuhkautumisen vuoksi, koska kaiken liikenteen täytyisi sen jälkeen kiertää toisten juuripalvelimien kautta. Mutta silti vaadittaisiin useita yhtäaikaisesti toteutettuja ja koordinoituja iskuja saada koko Internet polvilleen.

Kun Internetin esi-isää ARPAnetiä alettiin kehittämään 60-luvulla Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaation eli DARPAn toimesta, oli projektin tavoitteena alunperin kehittää sotilaskäyttöön tarkoitettu hajautettu ja ydiniskut kestävä viestintäjärjestelmä.

Liikennettä ei ohjata juurinimipalvelimien kautta, vaan ne toimivat kortistona siihen mistä päin nettiä mikäkin osoite löytyy. Jos tiedät oikean IP numeron jo valmiiksi, et tarvitse nimipalvelinta.

Operaattoreilla on myös omat paikalliset nimipalvelimet joihin on tallennettuna useiten käytettyjä osoitteita. Yleisimmät nettisivut toimisivat vaikka paikallinen juurinimipalvelin ammuttaisiin palasiksi.

Mattson
Miten helppo tai vaikea on sabotoida internetyhteydet toimimattomiksi Suomessa tai koko maailmassa?"Electronic Frontier Finland ry (Effi): Tekijänoikeuslain katkaisupykälä potentiaalinen tietoturvauhka"

Effi on huolissaan tekijänoikeuslain säännöksestä, jonka perusteella tuomioistuin voi määrätä Internet-yhteyden katkaistavaksi tekijänoikeusloukkauksen ehkäisemiseksi. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK onnistui katkaisemaan Ahvenanmaan maakuntahallituksen Internet-yhteyden.

Eräs työntekijä oli kuulemma lataillut "laitonta materiaalia" netissä maakuntahallituksen verkkoyhteydellä.

Suomi on tiettävästi ainoa maa EU:ssa ja koko maailmassa, jonka tekijänoikeuslaista löytyy säännös verkkoyhteyden katkaisemiseksi.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Langattomien yhteyksien sabotointi on ihanan yksinkertaista. LÄhetetään vaan samoilla taajuuksilla härösignaalia.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1297
Liittynyt1.9.2006
Mattson
Miten helppo tai vaikea on sabotoida internetyhteydet toimimattomiksi Suomessa tai koko maailmassa?Tarkoittanet elektronista sodankäyntiä?

Ekspertit kyllä tietää kuinka pistetään avoin verkko jumiin, ja suljettukin verkko tarvitsee vain käyttäjän joka on saanut ujutettua bittinsä mukaan.

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

Mattson
Miten helppo tai vaikea on sabotoida internetyhteydet toimimattomiksi Suomessa tai koko maailmassa?

Miksi luulet, että venäläiset ostavat maata linkkimastojen läheisyydestä?

Yllättävän helppoa. Katko tietyt kaapelit ja verkko kaatuu siihen.

Viimeksihän näin kävi, kun joku vahingossa katkaisi kaapelin Intian ja Euroopan välillä, tosin vahingossa. Tuolla etelämpänä ei toiminut oikein mikään pariin vuorokauteen, kun kaapelia korjattiin -ja selvitettiin koko sotkun aiheuttaneen ääliön henkilöllisyys.

Dark Shade
Yllättävän helppoa. Katko tietyt kaapelit ja verkko kaatuu siihen.

Viimeksihän näin kävi, kun joku vahingossa katkaisi kaapelin Intian ja Euroopan välillä, tosin vahingossa. Tuolla etelämpänä ei toiminut oikein mikään pariin vuorokauteen, kun kaapelia korjattiin -ja selvitettiin koko sotkun aiheuttaneen ääliön henkilöllisyys.

Tohon liittyen linkki http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/200 ... 0919798/66
Digitoday
Riippuvaisuus tietoverkoista kasvaa
Kaivinkonekin voi kaataa Suomen
Erakko
Seuraa 
Viestejä1847
Liittynyt26.8.2005

Sivujen avautuminen täällä korvessa. Käytössä kiinteä laajakaista 1M.
tiede.fi : 1min 27 s
youtube.com : 26 s
yle.fi : IE ei voi näyttää sivua
masinistit.com : heti
pankkini : IE ei voi näyttää sivua. Tämä harmittaa eniten. Olen joutunut pankin konttoriin maksamaan laskuja. Merkittävimpien kilpailijapankkien sivuille pääsisi.

Todella monet sivut jäävät latautumatta. Saattaa johtua siitä, että valokaapeleita kaivetaan.

Hyvä elämä on rakettitiedettä.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Latautumisen hidastuminen johtuu pitkälti mainoksista sekä erinäisten sivustojen epävalidista koodista. Ie on varsin arka tällaisille asioille ja siksi ko. Selainta tulisi käyttää vain hädässä. Osasta sivustoista on suunniteltu muille kuin ie:n selaimille sen toimimattomuuden vuoksi.

toisen polven pilkkuvirhe

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Veikko
Vaikeaa, koska nykyään juurinimipalvelimetkin ovat hajautettuna, ja vaikka nimipalvelimet pommittaisi kaikki rikki, ainoastaan nettisivut hajoaisivat. Muut internetin toiminnot kuten sähköposti, pikaviestimet jne. jatkaisivat toimintaa, ja webbisivujakin voisi käyttää jos tietäisi palvelimen IP osoitteen.Ei pidä paikkaansa.

Nimipalveluilla selvitetään myös vastaanottajan sähköpostin palvelimen IP-osoite (MX record).

Monet webbisivutkaan eivät toimi pelkästään IP-osoitteella, sillä selain lähettää sivuhakupyynnön yhteydessä tiedon haettavasta domainnimestä. Useat palvelimet sisältävät useita sivustoja samalla IP-osoitteella. Palvelin erottelee sivustot selaimen lähettämän pyynnön perusteella. Pelkkä IP-osoite ei siis aina riitä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Mattson
Miten helppo tai vaikea on sabotoida internetyhteydet toimimattomiksi Suomessa tai koko maailmassa?Jos pääsee oikeisiin paikkoihin, niin hyvin helppoa paikallisesti. Teleliikenteen häirinnästä vaan heilahtaa häkkiä aika nopeasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat