Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Taloussanomat 12.09.2009 EU vaatii: Pienempi asuntolaina riittää

Asuntolainan saaminen voi vaikeutua huomattavasti ja lainan hinta nousta, jos EU:n valmistelemat pankkien laskentamuutokset toteutuvat. Tulevaisuudessa asuntolainaa saisi ilman lisävakuuksia roimasti nykyistä vähemmän, vain 40 prosenttia asunnon arvosta ja selvästi kovemmalla lainamarginaalilla. Suomalaisasiantuntijoiden mukaan muutos voisi hyydyttää asuntomarkkinat täysin.

Komissio ehdottaa, että standardimallilla vakavaraisuutta laskevien pankkien asuin- ja liikekiinteistöjen luototusasteen eli lainan suhde vakuuden arvoon pudotettaisiin nykyisestä 70 prosentista 40 prosenttiin.

Nykymallin mukaan pankit voivat myöntää lainaa ilman lisävakuuksia valvontaviranomaisten hyväksymään määrään. Suomessa luottosuhde on käytännössä ollut yleensä 70 prosenttia asunnon arvosta. Uudessa mallissa tämä osuus olisi vain 40 prosenttia."

----------------------------

Tähän kun vielä lisätään kaavaillut asuntolainojen korkovähennys-oikeuden poistot, niin saadaan vihdoin suomalainen asuntopolitiikka terveelle pohjalle. Ruvettaisiin suosimaan muitakin asumismuotoja kuin omistusasuminen, joka on aivan sairasta. Ihmiset maksavat parhaat vuotensa palkoistaan pankille asunnostaan kun nekin rahat voisivat olla kulutuksessa yhteiskuntaa pyörittämässä.

Korkovähennyksestä sen verran voinen kysyä millä oikeudella asuntolainan ottajat saavat tällä hetkellä vähentää lainakulujaan muiden veronmaksajien varoilla?

Asuntolainojen korkovähennykset maksavat veronmaksajille tällä hetkellä 2,5 MILJARDIA euroa vuodessa!

Samaan syssyyn mainitsen että valtio ja kunnat maksavat vuokratukia harvoille vuokra-asujille 35 MILJOONAA euroa/vuosi eli valtion maksu-automaatti on melkoisen epäsuhtainen omistusasujien hyväksi.

Kommentit (1)

U.S.A Omakotitalokriisi yksinkertaistettuna.
Samaa me tehdään nyt..

The Crisis of Credit Visualized - Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU

The Crisis of Credit Visualized - Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=iYhDkZjK ... re=channel

Mainitsemasi uutinen & lööppi saattaa lisätä asuntokauppaa lähiaikoina jos ihmiset pelkäävät että luoton saaminen tulevaisuudessa vaikeutuu.

Itse suosittelen sijoittamaan maatalouten, maahan, metsään tai hopeaan ja kultaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat