Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Mielestäni sivareissa ei ole mitään vikaa. Se että ei halua sopeutua autoritääriseen kuriin jossa pyritään iskostuttamaan alitajuntaan turhauttavalla toistolla ketä totellaan ja miten toimitaan äärimmäisissä sodan ajan olosuhteissa ei välttämättä korreloi henkisen kyvykkyyden kanssa.

Kyse taitaa olla ennemminkin motiiveista valita asepalvelus tai jokin muu vaihtari. Enemmistöllä taitaa olla tavoitteena hoitaa niin kutsuttu isänmaallinen velvollisuus. Vähemmistöllä ei riitä usko isänmaallisen velvollisuuden suorittamisen mielekkyyteen eikä näin ollen ole riittävän motivoitunut alistamaan oman järjen käytön ja tahdon ehdottomaan tottelevaisuuteen.

Jos on älykästä valita helpommat ja mukavammat olosuhteet ja pyrkiä niihin niin tästä näkökulmasta katsoisin sivareiden toimivat viisaammiin. Yleisesti ottaen joillakin taitaa olla sellainen käsitys että esim. vauraus ja korkeampi elintaso korreloivat älykkyyden kanssa. Korkeaan elintasoon voidaan määrittää kuuluvaksi myös inhimillisemmät työskentelyolosuhteet. Katsoisin että tätä kursivoitua lausetta voidaan pitää analogiana tukemaan väitettäni sivareiden älykkyydestä.

Tuon esiin päämantraani tukevia näkökulmia jenkkilästä. Siellähän armeijaan hakeutuvat useimmiten köyhälistön edustaja-reppanoita joilla ei muuten ole itsenäistä otetta elämästään tai muuten mahdollisuutta saada kutakuinkin inhimilliset olosuhteen elämiselle. Hiedän joukossaan on varmaan määrällisesti ja suhteellisesti enemmän sellaisia henkilöitä joilla ei ole kaikki inkkarit kanootissa verattuna Suomen varusmiespalvelusta suorittaviin alokkaisiin. Yläluokan poikien ei tarvitse alentua tekemään likaista ja vaarallista huonosti palkattua työtä USA:n armeijassa. Näistä kahdesta ääripäästä voi mielestäni käsin kosketeltavan varmasti havaita kummassa on sivistyneempää ja älykkäämpää porukkaa.

En ole varma mutta mututuntumalta voisin väittää että sivarit ovat ehkä himpun verran laiskempia ja vähemmän kunnianhimoisempia, tämä saattaa olla puolestaan olla yksi selittävä tekijä miksi uskottavan tunte ajatus sotilaan käsikirjasta pitää paikkansa, koskien Suomen kaltaisia maita. Muistan nähneeni graafin jossa oli havaittavissa selkeä korrelaatio palveluksen jälkeisen keskimääräisen tulotaston ja AUK:n ja RUK:n käymisellä.

Toinen tekijä mikä voi näivettää nuoren sivarin taimen eteenpäin pääsemisen yhteiskunnallisesti on mielestäni hyvinkin selkeästi se että yleisesti ottaen sivareiden katsotaan olevat väliinputojia. Tarkemmin ilmaistuna täsmentäen, kolikon kääntöpuolena, yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä johtoportaissa vallitsee armeijan käyneistä muodostunut hyväveliverkosto joka torpedoi armeijaa käymättömien urakehitysken koski se sitten naisia tai sivareita.

http://www.aamukampa.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=6308&start=0

-

Sivut

Kommentit (120)

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Työnantajien mielestä voi olla näin, koska he ajattelevat työtä tekevää työvoimaa joka osaa ottaa käskyjä vastaan.

Jos selvittää Rukin tai Aukin selvittää todennäköisesti normaalit elämäntilanteet vaivatta. Ei sillä, ettei sivari kykenisi täysin samaan, vaan sillä, että ruk/auk on jo olemassa oleva osoitus kyvykkyydestä. Sivarista on "otettava selvää", koska heidän joukossa on myös pieni prosentti yhteiskuntaan sopeutumattomia/huonosti sopeutuvia yksilöitä.

Mitä tuohon laiskuuteen tulee, niin kyllä intissä oppii taitavasti välttämään ylimääräiset hommat ja teettämään ne muilla.

Everything you know, is about to change.

Nimenomaan näin kuten teekkari kirjoitti. RUK:n käyneestä on jo jonkinlaista osoitusta kyvykkyydestä. Sivarin pitää osoittaa kyvykkyytensä sitten joillain muilla meriiteillä.

tiäremiäs
Ei ole vikaa, itsekään en ole armeijaa käynyt.

Oikein hyviä on sivarit. Ei työnantajat sotilasarvoja kysele. Itsekin olen asevelvollisuuden jo suorittanut ja sitäpä ne kysyy.
Harha-ajattelua. Jos laitetaan samalle viivalle työmärkkinoille RUK:n käynyt upseeri ja sivari, niin tietenkin RUK:n käyneellä on paremmat mahdollisuudet saada paikka. Sivarin mahdollisuudet saada työpaikka on kuitenkin yhtä hyvä kuin upseerilla, kun haetaan paikkaa noissa muutenkin sivareiden suosimista työpaikoissa.
Jos haetaan esim. jotain johtajatason työpaikkaa, niin asiahan on päivänselvä. Lähihoitajaksi haettaessa RUK:lla ei varmaan ole niinkään merkitystä.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Reserviupseerikoulu on mitä parhain johtajakoulutus. Miksi opittuja taitoja ei saisi käyttää myöhemmässä elämässä. Armeijassa on myös mahdollisuuksia niille jotka näkevät sen sellaisena. Sivareilta silitellään päätä muutenkin jo ihan liikaa.

Eikö Baalin sivariketjuja voisi yhdistää yhdeksi vuodatukseksi?

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
baal1984
Jos on älykästä valita helpommat ja mukavammat olosuhteet ja pyrkiä niihin niin tästä näkökulmasta katsoisin sivareiden toimivat viisaammiin."Toiset" hoitakoot kaikki vaikeammat ja epämukavammat hommat kuten työnteon, verojen maksamisen, maanpuolustuksen ja ehkä pyyhkisivät vielä perseesi, jotta sinulla vain olisi helppoa ja mukavaa.

Se on tosi älykkyyttä ja viisautta.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Kertokaahan minulle sitten minkälaista johtakoulutusta Ruk:ssa ja Auk:ssa annettaan joka tekee hyvän johtajan?

Kuuluuko valehtelu hyvän johtajan ominaisuuksiin?
Jenkkipassin omaava tyttöystäväni kertoi eksänsä että RUK:ssa saamansa koulutuksen johdosta upseerilla on oikeus valehdella täpärässä tilanteessa alaisilleen asioidenlaidan vakavuudesta.

Toivon että suhteemme kantaa pitkälle, ja voin sitten sodan syttyessä mennä maistraatissa tai Las Vegasin kasinossa pikanaimisiin ja livahtaa kuin koira veräjästä Venäjän tänne hyökätessä Green Cardin turvin.

-

Barbaari
Reserviupseerikoulu on mitä parhain johtajakoulutus. Miksi opittuja taitoja ei saisi käyttää myöhemmässä elämässä.

Oletko tosissasi? Itsekin kyseisen lafkan läpikäyneenä voin sanoa, että siellä saatu koulutus ei kyllä kovin ihmeellistä ole. Se, että RUK:n käyneet pärjäävät elämässään keskimääräistä paremmin ei johdu RUK:sta, vaan heistä itsestään.

Perus intti on niin löysää, että 13kk sivareiden haukkuminen laiskoiksi ei mielestäni ole enää pätevä argumentti. Sivareissa haittaa lähinnä se, että monet rauhanaatteineen ja ihmisoikeusnillityksineen rinnastuvat mielessäni lähinnä isäm maam puollustajiin, jotka innosta puhkuen lähtevät armeijaan koska talvisota ja isot pyssyt.

Sanonpa nyt vaan että ei se armeija kenestäköään miestä tai naista tee, joko oot tai et. Suomen armeijalla todellisen sotatilanteen kannalta nykypäivinä ei ole juurikaan hiton vertaa suuntaan tai toiseen jos tänne joku hyökkäisi, sitä sotaa jos vastarintaa on käytäisiin sissisotana, ei avoimesti tykit paukkuen. Joo ja jos joku tulee nyt kertomaan että juu kyllä kaupunkisotaa osataan intissä kans, niin joo, hieno homma, se nyt ei vaan todellissudessa tuu toimii armeijan fiktion mukaan varsinkin kun armeijaa instituutiona ei enää siinä vaihessa ole kun se on telakalla ja valloittajat ovat jo maassa.

Teekkari
Työnantajien mielestä voi olla näin, koska he ajattelevat työtä tekevää työvoimaa joka osaa ottaa käskyjä vastaan.Minä kyllä ottaisin mieluummin töihin ihmisiä, jotka osaavat ajatella itse, enkä niitä jotka seisovat porkkana perseessä kun tulee yllättävä tilanne vastaan.

Cubemon
Teekkari
Työnantajien mielestä voi olla näin, koska he ajattelevat työtä tekevää työvoimaa joka osaa ottaa käskyjä vastaan.Minä kyllä ottaisin mieluummin töihin ihmisiä, jotka osaavat ajatella itse, enkä niitä jotka seisovat porkkana perseessä kun tulee yllättävä tilanne vastaan.Mutta kun RUK:hon ja muutenkin johtajakoulutukseen ei pääse, ellei pääse läpi esimerkiksi niistä kutsuntojen psykologisista testeistä. Ja suurin osa sivareista on psykologisen testin läpäisemätöntä porukka. Eikä jo tajua mistä on kyse? Osa on jo maailmankatsomukseeltaankin tietenkin armeijaa vastaan olevia. Noh, luojan kiitos kaikki suomalaiset eivät ole, muuten puhuttaisiin Venäjää.

Jos pääset RUK:hon, se kertoo sinusta jotain. Osaat sentään jotain. Jos et pääse edes helvetti armeijan psykologisista testeistä läpi, niin väitän kovasti, että työnantajaa kovasti kiinnostaa, mikä niissä testeissä sitten meni vikaan kun Ö:n paperit kutsunnoissa tuli.
Tämä ei päde siis näihin elämäntapaintiaaneihin, joiden vakaumus on jo pomottelua vastaan.
Ja väitän, että se kengännauhasolmittamistaidoton rassukka, jonka psykologiset testit sanoivat nounou ja joutui sivariin pyyhkimään persettä, on se ENSIMMÄINEN joka siellä porkkana perseessä istuu.

pitkätukka, läski, tv-nörtti, ei-kavereita, ei koskaan urheillut, saatananpalvoja, vajaaälyinen. ÄO alle 100, ei kertaakaan yötä pois kodista, ei koskaan seurustellut, vajakki, utopisti, höyrypää, syrjitty...

synonyymejä sivareille.

Ja muutenkin idiootteja koko porukka. Okei ei kaikki. Mutta jos tilastoidaan sivarit, niin veikkaan, että mainitsemiani ihmis"ryhmiä" tulle paljon enmmän kuin normaaleja.
Jos joku loukkaantuu, niin ei mahda mitään, Totuus on taas totuus.

Epic
Seuraa 
Viestejä2174
Liittynyt16.5.2009

Koetteko te sivarit jotain alemmuuskompleksia kun joka viikko tarvii jonkun avata täläinen ketju? Jotain hyväksyntää tarvitaan vai mitä...

Lähtökohtaisesti jokainen Suomalainen mies käy armeijan piste. Terveydellisistä syistä, jotka nekin on mennyt naurettaviksi nykyään, voi jättää käymättä. Itselläni on kaksikin kaveria jotka olisivat saaneet suoran vapautuksen diabeteksensa takia menivät omasta tahdostaan armeijaan.

En minä voisi katsoa isääni tai isoisiäni(molemmat sodan käyneitä) silmiin jos en armeijaa olisi käynyt. Sitä ilon päivää niidenkin elämässä kun esittelin vänrikin natsojani.

ps. arvaako ketjun aloittaja ketkä kolme tämän kauden bb:stä seitsemästä miehestä on käynyt armeijan?

Joten sivareissa on mun mielestä vikaa.

Nyt kävi näin.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

http://www.uusisuomi.fi/viihde/71058-sivari-ahtisaari-ja-kapteeni-jungne...

Rakas thuga101.

Minua kiinnostaisi totisesti tietää millaisissa tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu se että jos yksilö ei ole käynyt suorittimassa intin äo-testia ja mennyt sivariin hän olisi merkittävästi tyhmempi kuin armeijan käynyt reserviläinen.

Yllä linkittämäni verkkolehden uutinen kertoo karua kieltä siitä kuinka nykyajan Suomessa armeijan vaikutuksista yhteiskuntaan tutkivat mm. korkealle ja arvostettuun asemaan edennyt sivari.

Siunausta rakas thuga101!.

[size=200:u84k0777]3gpaBcmByume![/size:u84k0777]

-

baal1984
http://www.uusisuomi.fi/viihde/71058-sivari-ahtisaari-ja-kapteeni-jungne...

Rakas thuga101.

Minua kiinnostaisi totisesti tietää millaisissa tieteellisissä tutkimuksissa on osoitettu se että jos yksilö ei ole käynyt suorittimassa intin äo-testia ja mennyt sivariin hän olisi merkittävästi tyhmempi kuin armeijan käynyt reserviläinen.

Yllä linkittämäni verkkolehden uutinen kertoo karua kieltä siitä kuinka nykyajan Suomessa armeijan vaikutuksista yhteiskuntaan tutkivat mm. korkealle ja arvostettuun asemaan edennyt sivari.

Siunausta rakas thuga101!.

[size=200:u90lvtom]3gpaBcmByume![/size:u90lvtom]

Olenko jossain väittänyt, että jos ei ole käynyt intin testiä on tyhmempi? Voitko osoittaa kohdan?

Rakas Baalxxxx. Otetaan 1000 sivaria tuohon jonoon, niin jopa sinä tiedät fiksuille ilmiselvän vastauksen. Sivarit (yleistäen) eivät kestä auktoriteetteja. Pää hajoaa. FAKTA!
Ja yli 50 prosenttia tuosta 1000 sivarin otoksesta on joko alle 50 kiloisia silmälasinörttejä tai rastatukkaisia töyhypellejä tai anarkistihäröjä. Ehkä koulukiusattuja tai muuten vaan idiootteja. Jos sinä selvä sivari noihin ryhmiin et kuulu, olet vähemmistöä sivareissa. FAKTA. Ei tarvita mitään tilastoja. Ei tarvita mitään tilastoja siihenkään, että ihmiset hengittävät happea. Miksi siis tähän ilmiselvyyteen?

Ja kyllähän se nyt selvä on, että jos vaikka esim. Nokiaan haetaan johtajaa, ei se sivari siellä työhaastattelussa ensimmäisenä ole. FAKTA. Voi jonnekkin perseenpyyhkimistyöhön tai graafikon tai jollekkin muulle homolle alalla sivari päästä, mutta ei muualle

Ja Ahtisaarta ja Jungeria arvostan sivereiden "esimerkkeinä" yhtä paljon kuin Oras Tynkkystä

OK. Junger on kapteeni. Heh. Perun puheeni. Pullanaamaiset facebookinpäivitysjohtajat eivät ansaitse kunnioitustani kapteenina. From my dead cold hands!

Joku tuolla laittamassasi linkissä laittoi hyvä nkommenitn mm. Ahtisaaren edellytyksistä tuohon ryhmään.

"Onhan referenssina makeat lasit ja kyky soittaa bassoa, ai niin ja ihan fantastiset suhdeverkostot joilla aukeaa kaikki ovet. "

Muutenkin vaikutti juuri "Piiri pieni pyörii, tyyliin isi jarjesti töita nokialta"-työryhmältä. Missä olivat asioista oikeasti jotain tietävät? Ahtisaari on F-Securen hallituksessa Siilasmaan pohella. OK. Laitetaan palomuuri rajalla ja spy(ryssä)botit myös? HAlleluja!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat